Nem tudok felkelni az ébresztőre. Mit csináljak?
Egyszerűen nem megy. Már próbáltam mindent. Többféle csengőhang szól. Kb 5-6 féle egy reggel, azokat is hetente cserélem, hogy ne szokjak hozzájuk túlságosan.
Próbáltam közelebb rakni a fejemhez, próbáltam távolabb. Sehogy sem volt jó. Végig szólnak a hangok, és én csak alszok a hangos zenében.
Ébresztenek, de nem kelek fel. Semmire nem emlékszek az egészből. Nem tudom mi lenne, ha a meghalnék egyik reggelre, akkor a hülyék azt hinnék alszok.
A fontos napok legtöbbje kudarcot vallott nálam elalvás miatt. Életem legnagyobb problémája. Gondolkoztam rajta, hogy így nem akarok tovább élni, és véget vetni ennek.
23/F

Idoben kell lefekudni, telefont az agyban nem nyomkodni, alkoholt, fuvet ilyesmit hanyagolni. Nem alszod ki magadat normalisan, azert nem tudsz felkelni.
Ja, es vegyel egy hagyomanyos, csorgo ebresztoorat.

Alkohol, fű nem szokott lenni. Alkohol három havonta átlagban. Bár azon a pár alkalmon, másnaposan könnyebben felkelek.
A telefont előtte 10 percet szoktam nyomkodni.
Ma 6 órát aludtam reggel 6-ig, amikor kelnem kellett volna. Nem ment. 6 órának csak elégnek kéne lennie. Nagyon sokan funkcionálnak hétköznap 5 óra alvás időkkel.

Elozo nap mondogasd magadba elalvas elott hogy “reggel 6-kor kelés”
En magamtol felkelek pedig 4:30-kor kelek
Ebresztom sincs

6 óra az kevés. Legalábbis a legtöbb embernek kevés és úgy tűnik, hogy neked is. Néha idősek nagyon keveset alszanak, de azért az más eset és inkább a 7-8 óra a legtipikusabb alvás igény. És szokd meg, hogy mindig ugyanakkor fekszel és kelsz és egy idő után a csörgés előtt pont már ébredni is fogsz.
újszülöttek (0-3 hónapos korig): 14-17 óra;
csecsemők (4-11 hónapos korig): 12-15 óra;
kisgyermekek (1-2 éves korig): 11-14 óra;
óvodáskorúak (3-5 éves korig): 10-13 óra;
iskoláskorúak (6-13 éves korig): 9-11 óra;
tinédzserek (14-17 éves korig): 8-10 óra;
fiatal felnőttek (18-25 éves korig): 7-9 óra;
felnőttek (26-64 éves korig): 7-9 óra;
idősek (65 évesek vagy annál idősebbek) 7-8 óra.

Nem másokra kell hivatkoznod, hogy ki mennyit alszik... Az alvás is olyan egyedi, mint az ujjlenyomat. Mindenkinek más az ideális.
Ki kell tapasztalnod, hogy neked mennyi az ideális és hány fázisos. Emellett pedig az alváshoz szükséges feltételeket is meg kell teremtened, ami számodra ideális.
Este 2 fázisban alszom, nappal van egy délutáni szunya. Nekem a kifejezetten hűvös, friss levegő kell, egy ölelős takaróval, a másik pedig nyakig be. Pl nem tudok aludni, ha hideget érzek a lapockáimnál. + Full sötét, 0 zaj.
Javaslom hallgasd meg YouTube-n Friderikusz Podcast csatornán:
Lakatos labor 7.: miért kell aludnunk?
Mindig szakértővel beszélik meg az adott témát.
+ Lehet menni kivizsgálásra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!