Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a jó egy férfinak a mai...

Mi a jó egy férfinak a mai párkapcsolatokban?

Figyelt kérdés
Semmi jó példát nem látok. 42 évesen, jónéhány tapasztalat után úgy érzem, hogy a mai "nő" iszonyatosan egoista. Mégpedig úgy, hogy észre sem veszi. Persze jó esetben, akkor már késő a férfinak, mert a fájdalom elkerülhetetlen. Valahogy úgy vagyunk szocializálva, hogy a férfi érzi kudarcnak a szakítást és a nő csalódásnak. Aztán persze pár hónap után elmúlik az agyköd és rájövök, hogy nem kudarc volt, hanem csak egy beteg illúzió. Megvezetettek, manipuláltak, használni akartak stb. Férfiként ilyenkor jön el a csalódás és a düh érzése bennem. Szerintem a mai nő alkalmatlan arra, hogy jóban-rosszban lehessek társként számítani rá. Ráadásul sokaknak olyan múltja van, hogy iszonyatosan ambivalens, undorral keveredő érzést vált ki. Ennek ellenére még kritériumokot szabnak. Magasság, méretek, alázat, tisztelet, szolgálat.. Nem érzem, hogy a belső gyermekem arra vágyna, hogy egy nőt szolgáljon. Mi ennek az egésznek az értelme? Nem vezet sehova.

máj. 2. 11:22
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
-jó esetben -k +n 🫣
máj. 2. 11:25
 2/11 anonim ***** válasza:

Legyen kedves, normális és törődő. Külsőleg pedig ne legyen nagyon vékony

(21F)

máj. 2. 13:16
 3/11 anonim ***** válasza:
23%
Egyeertek a kerdezovel
máj. 2. 13:52
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező: keress normális nőt, és akkor nem leszel ennyire kiábrándulva. A nők meg azt mondják, normális pasit találni lehetetlenség. Te amúgy “normális” vagy? :)
máj. 3. 11:22
 5/11 Senior Séf ***** válasza:
77%
A legnagyobb baj, kérdező, hogy férfiként halvány gőzöd sincs a nőkről, mint ahogy nekik sincs rólad. Felnőttetek a számítógép zsinórjaiba gabalyodva, és nem tudjátok, hogy férfi és nő, lelkivilága, gondolkodásmódja ég és föld. Nem tudod, nem tudhatod, milyen elvárásokat támaszthatsz, illetve hogy veled szemben milyen elvárásokat támasztanak. És ehhez jön még a helyesen vetített hatalmas önzés. Mindkét nem részéről! Mi, öregek megadtunk mindent, erőn felül is, és jól elb5ztuk ezt a nemzedéket.
máj. 3. 14:37
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Vannak normális nők és normális férfiak is. Én egyáltalán nem tapasztaltam azt, amit leírsz. Vagyis nagyon gyorsan megszakítottam a kapcsolatot azokkal a nőkkel, akik önzőek voltak. És akivel jártam, az mind normális értékrendű volt (a feleségemmel pesig megütöttem a főnyereményt).

Úgy érzem, hogy a szerelmi csalódásaid miatt inkább általánosan a nőket akarod szídni, mint hogy magadba nézz, és rájöjj, mi volt a te hibád az eddigi kapcsolataidban. Ha 42 éves korodig nem találtál egy lányt sem, akkor valószínűleg benned is van hiba. Ha nem vagy túl makacs, akkor tarts önvizsgálatot, és először rakd magadat rendbe, mielőtt másra akarod erőltetni magad.

Egyébként én pont hogy azt tapasztaltam, hogy a férfiak önzőbbek. A nők általánosságban hamarabb növik ki a gyerekes viselkedést, és valódi párkapcsolatra vágynak. Míg sok férfi csak játszik a nők érzéseivel, és gyerekes módon csak a szexre hajt. Szóval nem olyan egyértelmű, hogy melyik nemmel nehezebb. Egy biztos: ugyanannyi férfi jön össze nővel, mint fordítva, így elvileg mindkét oldalnak hasonló esélyei vannak.

máj. 4. 06:46
 7/11 A kérdező kommentje:

#6 Folyamatos önvizsgálatban vagyok. Vagyis van önreflexióm. Van olyan dolog, ami miatt, ha megpróbálnak manipulálni, játszani az érzéseimmel, miután érzelmileg is kapcsolódtam, nagyon össze tudok törni. Van aki reziliensebb, sajnos én kíváncsi is voltam és nehezen engedtem el kapcsolatokat. Vagy engem engedtek el nehezen. Szóval valami határhúzási probléma lehet ez.

Van bennem hiba, de gondolom javítható lenne egy normális közegben.

Próbáltam én is kizárni az olyan nőket, akik nem tesznek jót nekem.

Aki például képes érzelmek nélkül lefeküdni egy férfival az számomra egyértelmű, hogy nem fog úgy, egészségesen kötődni, mint aki nem. Ilyenből viszont rengeteg van. Csak azok a nők vonzottak, akivel közösen, kölcsönös és tudatos energiabefektetéssel épült fel valami. Az ilyen ma ritka. Az olyan nőtől pedig undorodok, aki képes ezt átugrani és lefeküdni valakivel. Iszonyatos ambivalens érzéseket indít el bennem. Már csalódással indul a kapcsolat. Fogalmam sincs, hogy hol lehet olyan nőkkel ismerkedni, akik nem az utcán öltözködnek úgy, ahogy a hálószobában kellene és akik saját maguktól undorodnának, ha párkapcsolaton kívül feküdnének le egy férfival.

máj. 4. 09:15
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Templomban azért nagyrészt vannak ilyen nők
máj. 4. 11:47
 9/11 A kérdező kommentje:
#8 Elég szomorú, ha ennyire redukálódott a nőiesség.
máj. 4. 13:26
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondtam, hogy csak ott, de egy próbát megér
máj. 4. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!