Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek gyereknek vagy...

Szerintetek gyereknek vagy felnőttnek "jobb" lenni? Melyik, és miért?

Figyelt kérdés
Kicsit vicces hogy sok esetben a gyerek a felnőttkorba menne előre, a felnőtt a gyerekkorba menne vissza🤣! De hallottam gyereket aki szerint gyereknek jobb lenni, és felnőttet is aki szerint felnőttnek jobb lenni! Hálás lennék ha minden véleményt mondó ember leírná az életkorát is😊! Fontos hogy a gyerekkort 0-18 éves korig, a felnőttkort 18 éves kortól a halálig értem! Egyébként ha úgy alakul vitatkozni (NEM VESZEKEDNI) is lehet!

2025. nov. 10. 17:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hmm, sose volt bennem vágyakozás ilyen témában. Szerintem, mint mindennek megvan a maga előnye, hátránya.

Nekem pl a 18 betöltése semmi hűha nem volt. Mindenki ünnepelgette, mintha eget rengető, világot megváltó esemény lenne.

Még apám is mondogatta, én meg fa pofával tovább rajzolgatva mondtam: ugyanolyan nap, mint a többi. 🙃 A projektjeim jobban érdekeltek, érdekelnek.

2025. nov. 10. 17:59
 2/9 anonim ***** válasza:
95%
Felnőttnek jobb, mert szabadabb lehetsz. A gyerekeket szopatják szülők, tanárok, egyéb felnőttek. A felnőtt korban meg egyre jobb lesz az idő előre haladtával, ahogy bölcsebbé, tapasztaltabbá, stb válik az ember. 52
2025. nov. 10. 18:32
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
A felnőttnek sokkal jobb, viszont a felelősség is több.
2025. nov. 11. 08:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyereknek lenni folyamatos stressz volt. Főleg 11 éves koromtól az iskola befejezéséig. (Előtte nem nagyon tanultam otthon, megéltem abból, amit az órán hallottam.)

Mikor felnőttem, és már nem kellett azon aggódni, hogy megint nem tudtam mindenre felkészülni, akkor többször rám is tört ez az érzés, hogy hurrá. De még legalább 15 évig előfordult néha olyan rémálmom, hogy felelni kell vagy dolgozatot írunk, én meg nem készültem, és semmit se tudok. Aztán megkönnyebbülve ébredtem, hogy de jó, hogy már nem járok iskolába.

Felnőttként is jártam különféle tanfolyamokra, de azokat soha nem kínlódásként éltem meg, inkább kihívásként. (50+)

2025. nov. 12. 16:36
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem mindkét idoszaknak megvan a szépsége, öröme, nehézségei. Nálam legalabbis így volt. Nem vágyódtam sose semelyikbe. . Viszont, ahogy előttem írták a gyerekkort a sok szabály, stressz es erőltetett tanulás megnehezíti. En is éreztem ezt. De ennek nem kellene így lennie. Csak ilyen a társadalmi berendezésünk. De lehet egy törzs életében például a gyerekek is élvezik a gyerekklétet. Részt vesznek a tevékenységekben, amikre már képesek, figyelik a természetet, élnek a szabadban, játszanak allatokkal.

De ma már én is sokszor azt látom, hogy sok országban annyira be vannak szabalyozva, meg állandó a tanulás a verseny, így nem csodálom, hogy valahol öngyilkosok is lesznek... Szomorú ez és a felnőtteken múlik, hogy milyen környezetet biztosít az új nemzedéknek.

2025. nov. 18. 22:54
 6/9 anonim ***** válasza:
71%

"egy törzs életében"

Na, azért az nem volt annyira jó, mert 10 egynéhány évesen már felnőtt erőpróbák elé állították a legtöbb gyereket.

Egyiptomban például 12 év volt a felnőttkor határa, addigra elvárták a felnőtt viselkedést, és addig is azt kellett tanulni, ez volt az elvárás.

2025. nov. 18. 23:13
 7/9 anonim ***** válasza:

De nem minden természeti nép neveli ugyanúgy a gyerekeit.

Valahol együtt vadásznak, gyűjtögetnek, egymás haját fonják.

2025. nov. 18. 23:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyiptom meg szintén már egy társadalom volt.
2025. nov. 18. 23:35
 9/9 anonim válasza:
100%

14 éves vagyok! Én azt gondolom hogy azt a kort kell élvezni, amelyikbe vagy!

Ha gyerek vagy akkor élvezd azt hogy van energiád (A derekad még szót fogad😀), és azt hogy bizonyos dolgokat nem kell egyedül megoldanod (mint például ügyintézés).

Ha felnőtt vagy akkor élvezd azt hogy rengeteg lehetőséged van hogy mit és mikor csinálsz (beleértve a "feladatokat", és a szórakozást is).

Ha idős vagy, akkor élvezd azt hogy nem kell semmiféle nehezebb feladatot intézned.

Fontos hogy ez általánosítás! Mert nem minden gyereknek van boldog gyerekkora, nem minden felnőttnek van ideje, és nem minden idősnek van jó nyugdíja (és ez mind a 3 eléggé szomorú😥)!

Ha nagyon nagyon muszáj lenne megmondanom hogy felnőttnek vagy gyereknek jobb lenni, akkor várok még 30 évet ( 44 éves leszek) és megmondom melyik volt jobb😁... Majd emlékeztessetek😏!

Mindenesetre igyekszem élvezni hogy gyerek vagyok, felnőttként igyekezni fogok élvezni hogy felnőtt vagyok, és idősként igyekezni fogok élvezni hogy idős vagyok! És én ezt a taktikát mindenkinek tudom javasolni😉!

2025. nov. 19. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Melyik a jobb egy felnőttnek vagy akár gyereknek a klinikai szakpszichológus,vagy egy neuropszichológus vizsgálat?!

Van ez egész életemben ez a depresszió szorongásos személyiség zavarom autizmus spektrum zavar asperger-szindróma adhd gyanú és nem tudom még hova menjek el?! Emberként mindigis nagyon nehéz volt működni, működnöm nehézségeim vannak nem mentek sohasem egyszerűen a...

Gyereknek, vagy felnőttnek jobb lenni? Indokold!

Mik az előnyök és hátrányok? Kort és nemet is írjál.

Gyereknek vagy felnőttnek jobb lenni?

Ki melyiket preferálja és miért?

Szerintetek gyereknek vagy felnőttnek jobb lenni?

Örülnék, ha mindkét korosztály kifejtené véleményét! :)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!