Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha nincs semmi a halál után...

Ha nincs semmi a halál után akkor mi értelme az életnek?

Figyelt kérdés

2025. nov. 16. 19:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%
Ki mondta, hogy nincs semmi ?
2025. nov. 16. 19:46
 2/14 anonim válasza:
90%
Ki mondta, hogy van értelme?
2025. nov. 16. 19:47
 3/14 anonim ***** válasza:
86%
A te dolgod, hogy értelmet adj az életednek. Élj úgy hogy értelme legyen.
2025. nov. 16. 20:00
 4/14 A kérdező kommentje:
1# Azt mondtam, hogy HA! Ez feltevés volt, hogyha nincs semmi akkor van e valami értelme az életnek
2025. nov. 16. 20:02
 5/14 anonim ***** válasza:
80%
Az az értelme, amit adsz neki.
2025. nov. 16. 22:15
 6/14 anonim ***** válasza:
84%
Ezeket a szavakat mi emberek kreáltuk, mi adtunk definiciót nekik stb. Az élet csak van és zajlik, egy örök zajló folyamat, mi pedig annak a hatalmas folyamatnak egy töredék részei vagyunk. Nem kell túlbonyolítani a dolgokat.
2025. nov. 17. 02:22
 7/14 Senior Séf ***** válasza:
85%
Az, hogy amíg itt vagy, tedd a dolgod, elérd, amit el szeretnél érni.
2025. nov. 17. 15:21
 8/14 anonim ***** válasza:
13%
semmi
2025. nov. 17. 23:40
 9/14 anonim válasza:
27%
Amit adsz neki..de ha abból indulunk ki, hogy úgyis meghalunk és semmi sincs a halál után akkor úgy is mindegy:( csak az embereknek hinni kell valamiben különben szó szerint begolyoznank (amúgy szerintem van "valami" a halál után)
2025. nov. 18. 05:21
 10/14 anonim ***** válasza:
85%
Számomra az hogy az egész részekent gondolok magamra. Része voltam egy villanasnyi időre annak a hatalmas hömpölygő folyamnak amit életnek hivunk. ITT VOLTAM.ennyi. Kitoltom szép dolgokkal az életem és hálás vagyok azért hogy érzékelhetek dolgokat. Utána ki tudja mi lesz. Ha semmi az is olyan természetes mint ha valami más. Talán emberi aggyal fel sem fogható létallapot van a halál utan. Nem tudhatjuk. Élj,szeress, próbálj örülni. Ennél több ertelmet akkor tudsz belerakni ha akkorat alkotsz,ami az egész világra hatással lesz a halalod utan
2025. nov. 19. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Ha a természettudományok szerint nincs értelme, célja az életnek, akkor mi adhatna motivációt arra hogy célokat tűzzek ki, azokat elérjem, vagy csak...

Már egy ideje gondolkodom ezen, de mostanában egyre gyakrabban. Mi értelme bármit is tenni? Mi értelme küzdeni, szenvedni, ha az életnek se célja, se értelme? Egy kudarc, csalódás után mi értelme felállni, és továbbmenni, és nem inkább feladni, ha az egész élet...

Az baj ha úgy látom, hogy nincs semmi értelme az életnek?

Megszületünk, màr óvodában kezdődik az agymosàs, belénk nevelik,hogy valahova kell tartoznunk,valamilyen szakirànyt kell vàlasztani,hogy boldogulni tudjunk az életben.Dolgozunk pàr év tizedet,utàna nyugdíj majd jöhet a koporsó. Oké van aki...

Úgy érzem nincs értelme az életnek így, hogy vasárnap a boltok nem nyitnak ki, nem tudom kibírni, vélemények?

Én egyszerűen a vasárnapi vásárlásért éltem, és most hogy még ezt is elvették tőlem, kifutok a világból.

Mit csináljak, ha úgy érzem, hogy nincs értelme az életnek?

kérlek segítsetek, ha akartok írjatok üzenetet, mert ebbe belehalok :/

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!