Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Reddit miben más mint a...

Reddit miben más mint a gyk? Ott is vannak katehóriák?

Figyelt kérdés
Minden érdekel. Jobb?
márc. 3. 08:57
 1/8 anonim ***** válasza:

Nemzetközi, szóval sokszorta több a felhasználó. Plusz kb mindennek van ott aloldala. De olyan szinten, hogy pl a "kenyeret fákhoz tűzők" közösségének is van saját subreddit aloldala.

Na meg nem csak egy sima kérdezz-felelek oldal, hanem az adott subreddit témakörével kapcsolatban megy ott közösségépítés, eseményszervezés, stb. Gyakorlatilag csak a felhasználóktól függ, mennyire telítik meg élettel a saját kis subreddit közösségeiket.

márc. 3. 09:11
 2/8 A kérdező kommentje:
Privátban is lehet írni?
márc. 3. 09:19
 3/8 anonim ***** válasza:
61%
Nekem jobban tetszik. Több éve fent vagyok ott is. Tettem fel kérdéseket, de sosem kötöttek belém a semmiért. (Mint ami itt szokás.) Mindig normális, segítőkész válaszokat kaptam. Sőt priviben sem a trágárkodás vagy ismerkedés miatt írnak csak, hanem normális hangvételben segítenek. Biztos ott is vannak trollok és lehet nekem van mázlim, de nincs egyelőre rossz tapasztalatom a reddittel.
márc. 3. 09:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Miért nem nézed meg? Ingyenes az oldal, még magyar nyelven is elérhető a felülete. Regisztrálni sem kell, ha nem akarsz hozzászólni, csak olvasni.

A többi fórumhoz képest az különbség, hogy a többiek látják az előzményeid: milyen témákat és hol hoztál létre, milyen posztokra mit kommenteltél.

márc. 3. 11:12
 5/8 XXXBalazs ***** válasza:

Ott közösségek (communities vagy subreddit) vannak, nem kategóriák, de nagyjából hasonlók. Adott közösségeb belül bármilyen releváns tartalmat lehet posztolni. A legnagyobb magyar közösségek az r/hungary, r/askhungary, az r/hungarian, és még van néhány.

Ott is van felpontozás/lepontozás, és kb. ugyanúgy működik, mint itt, kivéve, hogy a nagyon lepontozott hozzászólásokat "összecsukja" a rendszer, rákattintva lehet megnyitni őket.

És van egy karma rendszer, hozzászólásért, posztolásért és egyebekért lehet karmát kapni. Van olyan subreddit, ahol csak akkor tudsz hozzászólni vagy posztolni, ha van egy adott számú karmád.

És igen, alapesetben látszik minden hozzászólásod, posztod, de ezt el is lehet rejteni. Egyébként a beállítások és a profil felület borzasztó rossz, ráadásul a mobilapp és a desktop máshogy van szervezve, én sosem találok meg rajta semmit.

márc. 3. 11:22
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

Velem ott külföldi subredditekben jobban kötekedtek, mellé beszéltek a kérdéseknél mint itt.

Ha meg visszaszóltam, én lettem lepontozva, besértődtek 😂 nevetségesek...

Magyar subredditeken normálisabbak, mint itt. Ott nem tapasztaltam bunkózást, kötekedést.

márc. 3. 11:28
 7/8 anonim ***** válasza:
36%

Regisztráció nélkül is használható. Nem tudsz hozzászólni, posztolni, de keresni, olvasgatni igen. Úgyhogy simán megnézheted, hogy milyen.

Én nem szeretem, mert nagyon durva nekem az ottani stílus, a sok mocskolódás. Pl. hungary, hunflu, egyéb népszerű magyar aloldalak. A macskás oldalakat szeretem :D

márc. 3. 11:43
 8/8 anonim ***** válasza:
52%

Emlékszem anno még tök màs volt. Inkább egy közösségi média volt, nagyjából együtt emelkedett fel a twitterrel, egymás riválisai voltak, bár a twitter jóval népszerûbb. Bár a twitteren (anno) inkább saját profilod volt, nem ilyen anonim mint manapsàg.

Mindkettõ tele volt politizálva. A 2000-es 2010-es években még a forum volt a népszerûéa olcsó, nem a videós tartalmak. Ne feledjük, ez még a youtube, tiktok kora elôtt volt, ez az sms, MSN messenger virágzásának idõszaka.

Manapság rámentek a kommentek világára, egy nagy kommentszekció portál lett, mindenben megírhatod a kommentedet.

Twitterrel együtt míg amerikában ráuntak ezzel együtt betört kelet-európába és ázsiába, sokkal színesebb és sokkal tágabb lett.

Mostmár nem csak az van, hogy random érdekességeket dob fel amihez kommentelsz, hanem a legtöbben bezárják magukat egy buborékba mint discordon és nem is hajlandóak kinézni belõle. Vannak ilyen nagy ütközõ zónák, pl az rHungary alatt és megy a végtelen fröcsögés a hosszabb kifejtõsebb írások helyett. Szerintem egy ugyanolyan kerülendõ toxikus oldal lett belöle, mint a facebook, twitter (most már X). Vagy legalábbis ez az én benyomásom róla.

márc. 3. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!