Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ez hogyan van? A többi lent...

Ez hogyan van? A többi lent ez egy találóskérdés :D

Figyelt kérdés

3 egyetemista meglát egy órát a kirakatban 30 forintért (fejenként 10 forint) és megbeszélik, hogy megveszik. Az órás eladja nekik és nevet a markába, mert átvágta őket, mert csak 25 forint az óra. Az inast elküldi 5 forinttal, hogy adja vissza a pénzt. Az inas zsebre rak 2 forintot, mert ugyebár az 5 nem osztható 3-mal. Így az egyetemisták visszakaptak 1 forintot így 9 forintért (fejenként) vették az órát. Tehát 9x3=27. Az inasnál 2 forint van az 27+2=29. De mondja meg nekem valaki hol van 1 forint?



egy barátnőmmel ezen gondolkozunk aki tudja írjon :D

de írd azt is le hogy hogy jutottál a megoldáshoz :D


2010. nov. 30. 21:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

erre én is kíváncsi vagyok :DD

(most csak azért írtam,hogy meg legyen a megválaszolt kérdéseim között és később még megleshessem XD)

2010. nov. 30. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést már feltették nekem,de elfelejtettem a megoldást :D ha eszembe jut írok.

Annak is örülök ha valaki felfrissíti az elmém XD

2010. nov. 30. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
az hogy totál olyan dolgokat ad össze, amiknek értelme nincs, de már 26x feltették ezt a kérdést (és szerintem nem is túlzok)
2010. nov. 30. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

Jaj nee :D Ezt még kb fél éve mondták nekem, csak más volt a szöveg, de azóta se jöttem rá :D Bár már el is felejtettem. De nem tudok rájönni!

Bocsi, én is azért válaszoltam, hogy később megnézhessem :D

2010. nov. 30. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Ők fizették a 3*9 -ből az órát és tudtukon kívül az inast is!


1.Egyetemista (1 forint) 2.Egyetemista (1 forint) 3.Egyetemista (1 forint) Inas (2 forint) Órás (25 forint)


25+2+1+1+1=30 Tessék!

2010. nov. 30. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

az órásnál van az 1 ft xD

na jó gondolom nem ilyen egyszerű a megoldás.

de érdekel majd írd le azért :DD

2010. nov. 30. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
Órásnál van 25 ft. Az inas elrakott 2 forintot. Az összesen 27ft. És az egyetemisták 3ft (fejenként 1-et.) 29+3=30ft
2010. nov. 30. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

76%-os

29+3=30 ez nagyon jó

2010. nov. 30. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim válasza:
27+3-mat akart írni szerintem.
2010. nov. 30. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
De ne így számoljátok, mert így mi is vissza tudunk számolni. Hanem úgy, hogy mivel az egyetemisták visszakaptak 1 Ft-ot, ezért vehetjük úgy, hogy nem 10 Ft-ot fizettek bele az órába, hanem 9-et mivel 10-1=9. Ezért 9Ft x 3= 27 Ft. Aztán abból a 30 Ft-ból volt még 2 (mivel már 3-at odaadtak az egyetemistáknak), azt az inas zsebre rakta. De 27+2 még így is csak 29 Ft. És az a kérdés, ha így számolsz, akkor hol van az 1 Ft?
2010. dec. 2. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!