Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szoktam látni az amerikai...

Szoktam látni az amerikai filmekben hogy háromszögalakot raknak ki a piros poharakból és egy ping-pong labdát dobálnak bele és isznak mi a szabálya a játéknak?

Figyelt kérdés
:)
2012. aug. 25. 23:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Megtöltöd félig sörrel, majd ha beletalál valaki, akkor megissza.
2012. aug. 25. 23:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
konkrétabban kifejtené valaki?
2012. aug. 26. 10:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Veszel annyi tetszőleges űrtartalmú poharat, hogy egy háromszöget tudj belőle kirakni, és egy az asztaliteniszhez használt labda beleférjen.


A pohár egy henger alakú ivóedény, mely rendszerint alulról fölfelé szélesedik, vagy néha a közepén hasasan kidomborul és lapos, széles alja (talpa) van, hogy megállhasson. Eredetileg agyagból vagy fából készítették, később elefántcsontból, nemes ércekből s különösen ezüstből (már a rómaiak korában), majd a XVI. század óta művésziesen kidolgozott üvegből, napjainkban pedig sokszor műanyagból is.


Az asztalitenisz (más néven pingpong) egy labdajáték, amelyben kettő (egyéni játék) vagy négy játékos (páros játék) üt egy labdát egymás közt ütőkkel.

A közelmúltban újabb szabálymódosításon esett át a játék. Most már csak 11 pont szükséges egy szett megnyeréséhez, így a játék izgalmasabbá vált. A labda méretét is megnövelték 2 milliméterrel, ezzel a televíziónézők számára tették élvezhetőbbé a játékot.


A geometriában a háromszög olyan sokszög, aminek három oldala, másként fogalmazva három csúcsa van. Egy A, B és C csúcsokkal rendelkező háromszög írásban így is jelölhető: ABC△.

A háromszögeket csoportokba oszthatjuk oldalaik egymáshoz viszonyított hossza szerint:

Az egyenlő oldalú háromszög vagy szabályos háromszög minden oldala azonos hosszúságú. Egyben minden belső szöge is ugyanakkora, mégpedig 60°; szabályos sokszög.

Az egyenlő szárú háromszögnek legalább két oldala azonos hosszúságú. Egyben két belső szöge is ugyanakkora (az alapon fekvő szögek).

Az általános háromszög minden oldala különböző hosszú, és belső szögei is különbözőek.

A háromszögek csoportosíthatók legnagyobb belső szögük mérete szerint is:

A derékszögű háromszögnek van egy 90°-os belső szöge (egy derékszög). A derékszöggel szemközti oldalt átfogónak, a másik két oldalt befogóknak nevezzük.

A tompaszögű háromszögnek van egy 90°-nál nagyobb belső szöge (egy tompaszög).

A hegyesszögű háromszögnek mindhárom szöge 90°-nál kisebb (három hegyesszög).


Ezek után megtöltöd félig sörrel a poharakat.


A sör (vagy régiesen ser, serital) (a Magyar Élelmiszerkönyv szerint) malátából, valamint bizonyos pótanyagokból vízzel cefrézett, komlóval, illetve egyéb engedélyezett anyagokkal ízesített, sörélesztővel erjesztett, szén-dioxidban dús, általában alkoholtartalmú ital.


A játékot többen játsszák, mindenki egyszer dob egy körben. Az a személy, aki beletalál az egyik pohárba a labdával, az megihatja a benne lévő nedűt. Ennek a célja az ittasság.


Az alkohol rövid távú hatása a szervezetben arányos a véráramban levő alkohol mennyiségével. Ennek a mennyiségnek a kimutatására szolgál a véralkoholszint vizsgálata, amely azt mutatja meg, hogy egységnyi vértérfogatban milyen mennyiségben található meg az alkohol. Ezt ezrelékpontban szokás megadni. Egy ezrelékpont azt jelenti, hogy 1 liter vérben 1 cm³ tiszta alkohol található. A különböző mennyiségek által előidézett hatások között nem húzhatók éles határok, főleg, hogy a szervezet működésétől is függ, hogy pontosan hogyan reagál, de általánosan a következő kategóriákat szokás megkülönböztetni:Normál tudatállapot: Kb 0,5 ezrelék alatt az alkoholfogyasztásnak semmilyen látható következményét nem tapasztalhatjuk, a tudatállapot ilyen mennyiség esetén még teljesen normális.


Eufórikus állapot: kb 0,3-1,2 ezrelékpont között fellépő állapot, amely során az illető kissé felszabadulttá, derűssé válik, illetve a megszokottnál többet beszél. A precíziós mozgások ügyetlenné válnak, de komolyabb egyensúlyzavarok nem lépnek fel.


Izgatottság: kb 0,9-2,5 ezrelékig alakul ki, a hangulat itt már nem egyértelműen derűs, sokkal inkább ingadozó. A delikvens adott esetben olyan dolgokat cselekszik, amit józan állapotban nem követne el. Megfigyelhetően lassulnak a reflexek, és romlik az érzékelés, valamint a felfogás. Észrevehetően bizonytalanná válik az egyensúlyérzet, súlyosabb esetben akár emlékezete is kihagyhat.


Zavarodottság: kb 1,8-3,0 ezrelék közötti állapot, melynek során a mozgáskoordináció már elég bizonytalan, és a térbeli tájékozódás képessége is romlik. A tudatos összemosódik a tudatalattival, cselekvésének szándékai nem egyértelműek. Rosszullét jelentkezhet: fejfájás, hányinger, vagy akár hányás is. Levertség, rossz artikuláció szintén jellemző, valamint a különböző külső ingerekre (főként fájdalomra) történő intenzívebb reakció.


Aluszékonyság: kb 2,5-4,0 közötti ezrelékpontok esetén fellépő állapot. Lomha mozdulatok, koordinálatlan mozgás jellemző, reakcióidő nagyon elhúzódhat bármiféle külső ingert illetően. Fokozott rosszullét, hányás, vizelettartási nehézségek jelentkezhetnek. Súlyosabb esetben a személy képes akár a leglehetetlenebb testhelyzetekben is elaludni.


Kómás állapot: kb 3,5-5,0-ig. Teljes eszméletvesztés, kórósan alacsony testhőmérséklet. Légzés és keringés koordinálatlanná válik, rosszabb esetben a légzés leállhat, ami fulladásos halált okoz.


Halál: a durván 5 ezrelékpont feletti véralkoholszint súlyos alkoholmérgezést okoz, túlélni gyakorlatilag lehetetlen.


"Hivatalos" szabályok:

A beerpong egy közkedvelt ivójáték, amiben nem (csupán) a szerencse játszik közre, mint a legtöbb kártyás/kockás ivójátékban, hanem az ügyesség is. A játék célja ugyanis az ellenfél poharaiba juttatni a labdát. A beerpongot két csapat játssza, csapatonként két taggal és tíz fél literes pohárral. A poharak háromszög alakban vannak felállítva egymással szemben, bennük csapatonként 2-4 üveg sör, ízlés szerint, egységesen elosztva.


Szükséges kellékek

egy kb 2,5 méter hosszúságú, minimum 1m széles és kb 70-80cm magas asztal

összesen 22 db műanyag pohár, 10-10 a söröknek és 1-1 vízzel teli pohár a labda tisztítására minden dobás után

két darab pingpong labda

legalább 4 sörkedvelő vidám ember:)A játék menete


A játék célja hogy az ellenfél poharait eltüntessük: amelyikbe betalálunk, annak a tartalmát az ellenfelünk megissza, majd a poharat félrerakja. Az nyer, akinek hamarabb sikerül kidobnia az ellenfél poharait. A győztes csapat fent maradt söreit a vesztes csapatnak kell meginnia. A játék elején a két csapat a kezdési jogért dob. Mindkét csapatból egy-egy játékos egymás szemébe nézve egyszerre dobja el a labdát. Értelemszerűen az kezd, aki az ellenfél poharába talál. Ha egyiküknek sem sikerült, a másik két játékos próbálkozhat. Ezután a kezdő csapat megkapja mindkét labdát és elkezdheti a játékot. (Innentől kezdve a győztes csapaté lesz a kezdési jog). Az ellenfél akkor dobhat, ha a kezdő csapat mindkét tagja eldobta már a labdát, kivéve ha mindketten betalálnak, mert akkor visszakapják a labdákat és újra dobhatnak (közben a védekező csapat kortyolhatja a kidobott söröket :) ) Ha a csapattársak ugyanabba a pohárba találnak bele, az ellenfélnek az adott pohárral érintkező összes többit meg kell innia. (És persze a támadó csapat újra próbálkozhat).


A dobás csak akkor érvényes, ha a dobó játékos könyöke a játéktéren kívül marad (magyarul nem nyúl be az asztal fölé).

A labdát kétféle módon lehet az ellenfél poharaiba juttatni: dobva és pattintva. (A különböző technikákat az alábbi kép illusztrálja). Pattintott labda esetében a találat kettőt ér, vagyis az adott poháron kívül egy tetszőleges másikat is el kell vennie a védekező csapatnak. Ilyen dobásnál viszont az első pattanás után kivédhetik, elkaphatják a labdát, ha viszont ívelt labdához érnek hozzá az asztal fölött, akkor egy általuk szabadon választott poharat kell elvenniük maguktól. Ha a labda visszagurul a támadó csapathoz, az aki dobta újra próbálkozhat, viszont a dobást a háta mögül kell indítania.Túldobás


Túldobásnál a labda nem ér se asztalt, se poharat. Amennyiben a védekező csapat elkapja a dobást, a támadó csapatnak innia kell. Ez a szabály csak addig érvényes, amíg a támadó csapatnak egynél több söre van fent. A játékot csakis érvényes dobással lehet megnyerni.


Rendezés


A poharak egy idő után fogynak és a rendezetlenség miatt egyre nehezebb lesz betalálni, ezért van egy olyan szabály, ami megkönnyíti a játékosok dolgát. Egy játék alatt minden csapat 2 rendezést kérhet, de csak akkor, ha az ellenfélnek 6, 4, 3, vagy 2 söre van fent (alábbi kép).


Rendezési lehetőségek:Kiváltás


Ha az egyik csapat utolsó poharát is kidobják, még nincs veszve a játék, ugyanis ha a következő körben sikerül a "vesztes" csapatnak az egyik pohárba beletalálnia, akkor a kidobott poharat visszatéve a játék folytatódik.

2012. aug. 26. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
2012. aug. 26. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!