Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni azzal, ha a...

Mit tudok tenni azzal, ha a szomszédomnak olyan alacsony az ingerküszöbe, hogy kihívta a rendőröket arra, hogy emberi hangnemben, csendes beszélgetés folyt hajnalban a lakásban?

Figyelt kérdés
Illetve ha arra is képes feljönni és 10 perces szónoklatba kezdeni, rendőrökkel fenyegetőzni, ha hajnalban felébred valaki és elmegy a mosdóba. Illetve valaki felvilágosítana arról, hogy mit takar pontosan a csendháborítás miatti "figyelmeztetés". A rendőr ugyanis azt mondta, hogy nem igazán történt semmi, de ennyit mindenképp meg kell tennie, mivel kihívták.

2015. jún. 11. 05:20
 1/3 szántóvető ***** válasza:
ha legközelebb feljön hajnalban akkor te hívj csendőrt.előtte rögzítsd kamerával hogy a szomszédod átjött.egyébként a figyelmeztetés semmit nem jelent.
2015. jún. 11. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 2xSü ***** válasza:

Nos. Az együttélés alkalmazkodást kíván. Tehát az ember megpróbál valóban csendesebb lenni, ha tudja, hogy a tevékenysége más embert zavar. De nem mindenáron, illetve a másik félnek is alkalmazkodnia kell. Ha valóban normál hangnemű beszélgetés folyt, ha valóban csak a mosdóba ment ki valaki, és mondjuk nem csapkodta az ajtót, nem trappolt a lakásban, akkor nektek innen már nincs hova alkalmazkodni. Megint más lenne, ha mondjuk hobbiként fűrészelnél, fúrnál a lakásban, vagy beszédhangerőnél hangosabban hallgatnál zenét, stb… De itt nem erről van szó.


Amit meg lehet próbálni, hogy gesztust tenni a másik fél irányában, és megpróbálni vele beszélni. Mondjuk behívni egy kávéra, elmondani, hogy nem csináltok semmiféle olyan tevékenységet, ami extra zajjal járna, de ti mégiscsak ott laktok ugye, és az ember mindennapi tevékenysége során természetesen keletkezik némi zaj, amit a szomszéd meghallhat. De ez már csak ilyen egy társasházban. Lehet biztosítani a másik felet, hogy igyekeztek csendesek lenni, de normálisan, életvitelszerűen akartok élni a lakásban. Ha őt ezt zavarja, akkor sajnos neki kell valamit tenni ez ellen, mondjuk családi házba költöznie, hangszigetelnie, stb…


Ha ez nem megy – általában ritkán szokott menni, bár bejöhet, sokszor idősebb korú személyek szoktak ilyenért reklamálni, akik akkor is zajt hallanak, ha nincs, illetve már nem teljesen racionálisan állnak a kérdéshez –, akkor meg lehet próbálni ignorálni a dolgot. A 10 perces szónoklatot nyugodtan – és udvariasan – félbe lehet szakítani, hogy „elnézést, de most mennem kell, majd igyekszünk csendesebbek lenni”, és aztán elfelejteni az egészet.


Ha nagyon nem lehet emberi módon rendezni a dolgot, akkor bizony ti is fordulhattok a rendőrséghez. Viszont ez nem fogja egyhamar megszünteti a problémát, inkább csak olaj lesz a tűzre. Sajnos ilyen esetben sokat nem lehet tenni. A rendőrség valószínű őt is csak figyelmeztetni fogja.


A figyelmeztetés meg az, ami. Figyelmeztetés. A rendőr figyelmeztetett, hogy a tevékenységed a szomszédot zavarja. Ha a dolog ismételten fennáll, akkor gondolom a többi szomszédot is megkérdezik, ha az ő válaszaik nem támasztják alá, hogy nem életvitelszerű zajt keltesz, akkor nem lesz belőle ügy.

2015. jún. 11. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Én két dolgot tennék:(válassz)


1.:Ha ismét kihívja rátok a rendőrt, akkor közöld a rendőrrel, hogy ez mindennapos, "sz*rér-h*gyér" teszi a bejelentéseket a rendőrségre, Te/Ön nem hangoskodott/tál, és a bejelentő valótlan bejelentést tett.

Ekkor elvileg a rendőrök megkérdezik a szomszédaidat, hogy történt-e csendháborítás, és ha nemmel válaszolnak, akkor elvileg feljelentik a bejelentőt valótlan bejelentés szabálysértés miatt.


2.: Én magam jelentem fel a bejelentőt zaklatás miatt.

"Illetve ha arra is képes feljönni és 10 perces szónoklatba kezdeni, rendőrökkel fenyegetőzni, ha hajnalban felébred valaki és elmegy a mosdóba" >>> Ha ez sorozatos, akkor ezer százalék, hogy megtenném a feljelentést zaklatás miatt ! Oké, pénzbe kerülne... de baromi idegesítő egy ilyen szomszéd, és nem sajnálnám az ügyre a pénzt(Mielőtt még kérdezed, nem tudom, hogy mégis hb mennyibe kerülne a dolog.)


2012.évi c. tv.:


"Zaklatás

222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

2015. jún. 12. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!