Titeket nem idegesít az, ha valaki "ja" helyett azt írja, hogy "jah"?
Tudom,hogy hülye kérdés,de engem ezek idegesítenek. Főleg azért,mert pl. vagyok helyett "vok"-ot írnak. Azt lusták kiírni,de az a plusz h nem okoz nekik gondot.
Nem általánosítok,csak kíváncsiságból tettem fel a kérdést,senkit sem akarok megbántani.
A vok, thk, lol, thanx, meg még ezer más számomra érthetetlen. Tudom, chatnél pörögni kell, s ott helye is lehet talán. Az nem izgat.
A jah picit más. Nem irodalmi nyelvről van szó, de köznyelvi, szlenges környezetben én érzek némi jelentésbeli eltérést. Koránt sem biztos, hogy igazam van. Főleg, azt veszem, öreg bácsi vagyok.
Szerintem:
ja - csodálkozás
jah - hát igen
A jah nem nagyon zavar, itt- ott használom is, de a vok (vagyok), tom (tudom), h (hogy, ami elé természetesen nem is raknak vesszőt, mert miért), stb. az őrületbe kergetnek. Én chaten is mindig kiteszem a vesszőket, próbálok helyesen írni, még a leghosszabb szót is kiírom, tehát mintha valami hivatalos szöveg lenne. Mondat nagybetű, de ez alap.
Engem ez a ,,neten írok, ott úgyis mindegy'' idegesít, de ez még a jobb verzió, roszabb az, ha valakinek tényleg olyan gyatra a helyesírása és szókincse.
Engem rendkívüli módon idegesít, mert van benne valami elemi primitívség, a magát műveltségnek beállítani akaró műveletlenség.
Lásd még: nah, oh.
Mi jön még? Deh?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!