Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Csak azt a választ értékelhete...

Csak azt a választ értékelhetem pontért cserébe amelyikre válaszoltam, meg ami az én kérdésem? Amihez nem szólok hozzá de értékelem, akkor nem jár?

Figyelt kérdés

jan. 9. 15:22
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
És minek neked a pont? Mit csinálsz vele? Beváltod csokira?
jan. 9. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem, csak azt vettem észre hogy alig lesz több pontom ha nem szólok hozzá olyanokhoz amit nem tudok jól megfogalmazni, de értékelni igen
jan. 9. 15:27
 3/8 A kérdező kommentje:
A másik meg az hogy 505 értékelésem van kiírva a top listáimon, miközben naponta vagy nyolcvanat értékelek május óta
jan. 9. 15:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Minden értékelés számít, bármelyik kérdés alatt. A toplisták az elmúlt 30 napot számolják, azt is vedd figyelembe, és az is számít, hogy a többséggel egyetértésben értékelsz, vagy sem.


"Egy válasz értékelésért -1 pont vagy +1 pont jár, amennyiben azt már elegen értékelték mások is ahhoz, hogy megállapítsuk, nem másokkal ellenkezőleg értékeltél-e. Ha értékelésed nem felel meg a többség értékelésének, akkor -1 pont, ha megfelel, akkor +1 pont jár, egyéb esetben nem jár érte pont. A moderátorok által törölt válaszokra leadott értékelésekért nem jár pont (ezek törlődnek a válaszokkal együtt)."

jan. 9. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak te értékelted azokat a válaszokat? Mármint a körben írja, hogy hány százalékban hasznos a válasz? Mert ha nem, akkor nem kapsz pontot.


+ pont csak akkor jár értékelésre, ha ugyanúgy értékeltél, mint a többség. Ha nem úgy akkor - pontot kapsz. De a válasz hasznossága az értékelésed után is változhat. Pl te hiába nyomsz pirosat, mert a válasz is piros, ha az utánad mások felpontozzák, s zöld lesz. Ez esetben - pontot kapsz.

jan. 9. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen látszik a kör és a % is.
jan. 9. 15:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

►1.

Egyszerűen meggyőződhetsz arról, hogy téves a gyanúd, ugyanis kapsz pontot értékelésért akkor is, ha semmi közöd sincs sem a kérdéshez, sem a válaszhoz.

Persze annyit, amennyi jár. Ha elvéted, és rossz helyen értékelsz akár hasznosnak, akár nem hasznosnak, akkor -1 pont jár. Sok -1 pontot sok +1 ponttal tudsz helyrehozni, és akkor éppen sehol se vagy: van 0 pontod, azaz, semennyi pontod sincs.


27 főkategória van: „Állatok”-tól az „Egyéb kérdések”-ig.

Választhatsz egy olyat, amelyik a „Toplistás helyezéseid”-ben nem szerepel. (Ha szorgoskodásoddal tele szemetelted mindet, akkor valamelyiket addig békén kell hagynod, míg napok teltével „kiürül”, azaz, eltűnik.)

Egy ilyen nem használt főkategória olyan,

• lehetőleg 100%-hoz minél közelebb álló válaszát, amit többen is értékeltek, jelöld hasznosnak,

vagy

• lehetőleg 0%-hoz minél közelebb álló válaszát, amit többen is értékeltek, jelöld nem hasznosnak.

A kérdés semmiképp se legyen 30 napnál régebbi, és a főkategóriában csak egyetlen értékelést végezz!

(Azért kell ilyen szélső érték és több értékelő, mert pl. egy 3 értékelő által 58%-osnak értékelt választ az értékelésed után 1-2 értékelő át tud fordítani, 50% alá tud vinni, de itt biztosra kell menni; ne véletlen események befolyásolják a próbát.)

Másnapra látni fogod az 1 pontot a „Toplistás helyezéseid”-ben, az adott főkategória sorában, az Értékelés oszlopban.

Ha még ma végzel ilyet, holnap már láthatod is. Az lesz a méltó büntetésed: kiderül, hogy a Gy.k. jókedvvel, bőséggel megadja a járó pontot, te dolgozol szаrul. Ráadásul, a nagy semmiért.


►2.

A toplistában nem ’505 értékelésed van kiírva’, hanem az, hogy hány pontot szereztél az értékeléseddel (Értékelés oszlop.)

A pontszám csak akkor egyezik az értékelések darabszámával, ha 100%-os az értékelési százalékod. Lásd: [*¹↓]

Viszont, ha 100%, akkor nagyon hamis adatokat közöltél a munkálkodásoddal kapcsolatban.

(Ha szerinted ez az értékelések számát mutatja, akkor itt a 9. helyezett -149 értékelést végzett, a 12. pedig -35-öt? → [link] Ugye, nem?)


►3.

Szorgoskodhattál te májustól, de a „Toplistás helyezéseid”, ahol vélhetően elkülönülve láttad az értékelésért kapott pontjaid, csak a megelőző 30 napban szerzett pontjaid mutatja.

A mai a 2020. december 10. – 2021. január 8. időszakban szerzetteket. (’Hol van már a májusi hó?’)


►4.

A teljes gyakori-működésed alatt szerzett pontjaid az all-time toplista tartalmazza.


Ha nem szerepelsz a legtöbb összpontot szerző első 500 közt, akkor csak egyben láthatod a toplista tetején a gyakoris életutad alatt szerzett összes pontod (kérdéseidért + válaszaidért, mások értékelése alapján + mások válaszainak általad történt értékeléseidért + szavazásaidért). Ez csak akkor egyezik az értékelésedért kapott pontszámmal, ha más tevékenységért nem kaptál pontot.


Ha ott vagy az 500 közt, akkor meg tudod nézni, hogy értékelésért - mióta világ a világ – hány pontot szereztél. (Ha itt látsz értékelésért 505 pontot május óta tartó mindennapi kb. 80 értékelés esetén, akkor vakfolt van a kijelződön, eltakar számjegyeket, és a negatív előjelet is.)

Amúgy, ez is csak akkor egyezik az értékeléseid darabszámával, ha az értékelési százalékod 100%. (Hogy hány százalék, azt meg tudod nézni a „Toplistás helyezéseid”-ben; a ponttáblázat alatt van, hogy ??%-ban hasznosan értékelsz válaszokat. Hogy a ?? helyén milyen szám van, azt csak te tudhatod megnézni.)


Én, csak az általad közölt adatok alapján tudom kiszámolni az értékelési százalékod.

Ha 2020. december 10. – 2021. január 8. időszakban is valóban kb. napi 80 értékelést végeztél, akkor az, kb. 2400 értékelés. Ha ezért 505 pontot kaptál, akkor az értékelési százalékod 60% körül lehet.

Ha jelentősen eltér, akkor az utóbbi 30 napban jelentősen más mennyiségű értékelést végeztél (például, az ünnepi időszakban vagy sokat lustálkodtál, vagy erősen belehúztál); vagy ebben az időszakban jelentősen más értékelési százalékkal sikerült az értékelésed, mint a május óta végzett uszkve 19-ezer értékelésnél. (Persze, május óta ennyi értékelésed csak akkor van, ha nem lódítasz, és kitartó szorgalommal végezted a napi kb. 80 értékelést.)

A képlet nem téved. Ha nagyon eltér az értékelési százalékod, akkor nagyon eltérnek a valós adatok a közöltektől; ebben az esetben az általam számolt és általad látható százalékérték-különbségből csak te tudod megállapítani, hogy mekkorát tévedtél az értékelést darabszámmal kapcsolatban.

Ha az értékelési százalékod tényleg 60% körüli, akkor sok felesleges munkát kell végezned, 1 pont eléréséhez 5 értékelés kell. Okkal érzed úgy (persze, tévesen), hogy a Gy.k. hébe-hóba jutalmazza a szorgalmad.

Mivel te láthatod a tényleges értéket, itt meg tudod nézni, hogy ahhoz tartozóan mennyi értékelésed megy a lecsóba: [link] (Például, 100 pont eléréshez 90%-os értékelési % esetén 125, 80% esetén 167, 70% esetén 250 értékelést kell végezni.)


┌─ *¹ Példa.

Ha összesen 10 értékelést végzel, és abból 8 esetben az összességében hasznosnak mutatkozót (zöld körben 50%-100%) hasznosnak, illetve az összességében nem hasznosnak mutatkozót (piros körben 0%-49%) nem hasznosnak; 2 esetben pedig nem így, akkor

• az értékelési százalékod 8/10*100 = 80%.

• A kapott pontjaid száma 8*(+1) + 2*(-1) = 6 pont.

Vagyis, 10 értékelést végeztél, viszonylag magas az elért értékelési százalék; értékelésért mégis csak összesen 6 pont szerepel a toplistában. ─┘

jan. 9. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, most már minden világos.
jan. 10. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!