Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Mi értelme van egy valódi...

Mi értelme van egy valódi kérdés megválaszolásának itt? Ha a válaszadók válaszának hasznosságát nem a kérdező ítéli meg?

Figyelt kérdés

aug. 23. 18:18
A kérdező szavazást indított:
A válasz hasznosságát csak a kérdezőnek kellene megítélni, így elkerülni a szándékos hasznossági arány rontását.
A válsz hasznossága nem fontos, csak az a fontos, hogy jó eredményt érjek el a gyk oldalon.
A kérdésre adott válaszok hasznosságának megítéléséről, a kérdezőnek kellene döntenie, hogy érdekli e mások véleménye. Kizárva a rankfarmolók csatáját
A kérdezőt nem is érdekli a válasz, hiszen sok esetben csak egy műkérdés van kiírva, a rank farmolás miatt.
A válaszadók többsége sajnos, szándékosan rontja az egyébként segítő válaszok hasznosságának százalékos arányát.
Jobb lenne egy kizárólag a kérdést feltevő által elérhető hasznosságot értékelő opció. Így csak a kérdező elégedettsége, lenne a mérvadó.
A kérdező választhasson, hogy a válaszolók közül ki értékelhessen más válaszadókat, illetve, hogy egyáltalán a kérdezőn kívül bárki értékelhessen.
14 szavazat
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
95%

Milliószor feltett kérdés. Annyiszor válaszoltak már rá, hogy nem látom értelmét századjára is leírni ugyanazt, olvass vissza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__256706-..

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__1059647..

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__1046216..

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__2376618..

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__2029551..


A szavazásod egyoldalú, teljesen kizárja azt a szempontot, amit az összes ilyen kérdésnél felvetnek, és a linkelt kérdésekben is megjelenik: a kérdező azért kérdez, mert nem tud valamit, így érdemben értékelni sem képes. A többi felhasználó értékelése adja meg az irányt a kérdezőnek abban, hogy egy válasz hasznos-e vagy sem.

aug. 23. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/29 anonim ***** válasza:
94%

Az ilyen kérdezőket kaspásból bannolni kéne.

Repetitív, sokszor feltett kérdés, ráadásul demagóg módon csak a saját igazát támogató válaszlehetőségeket rak a szavazásba.


Kérdezőkém!

Ha én megkérdezem, hogy milyen olaj való az autómba, akkor - veled ellentétben - nem azért kérdezek, mert gyűjtöm a kérdésekért járó pontokat, hanem mert nem tudom a választ.


Ha ezek után kapok két választ, miszerint 15-W40 és 10-W30... Szerinted mi a rák alapján tudom eldönteni, melyik a helyes? Hiszen nem tudom a választ! A kérdezőknek, a közönségnek kell számomra megmutatni, melyik válasz a helyes és melyik a marhaság.


Én most sajnos csak azt tudom megmutatni, melyik kérdés a marhaság: ez, itt.

aug. 23. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/29 A kérdező kommentje:

Először is tisztázzunk pár dolgot.

Az ok amiért ezt a kérdést kiírtam:

Több kérdéscsoportban, a feltettt kérdésre adott válaszok között, gyakran található leértékelt hasznosságú válasz, amivel maga a (kérdező) egyébként 100%-ig meg van elégedve.Tehát nem véletlen a válaszlehetőségeim között az az opció, hogy a kérdező dönthesse el az adott típusú kérdéstémakörhöz mérten, hogy konkrétan többféle értékelésre kíváncsi-e az adott válaszok hasznosságát illetően, vagy nem.

Az pedig,hogy újra felteszem a kérdést?

Nem.. Nem újra felteszem ugyanazt a kérdést, hanem én a saját kérdésemre várok választ.

Pontosan ezért nem mindegy, hogy most az én kérdésemre adott válaszaitokat ki értékeli.

Mivel jelen esetben én vagyok az aki kérdez, és az eddig adott válaszokat én döntöm el, hogy mennyire hasznos (nekem) most! Nem a 2 évvel ezelőtti ezzel a kérdéssel foglalkozó embereknek.

A másik pedig, hogy ha engem pl. az érdekel, hogy milyen olaj való a kocsiba, akkor az egy megint csak egy olyan dolog, hogy van aki szerint ez, van aki szerint az, de van pl. ajánlott olaj is. Viszont ez még mindig nem támasztja alá, hogy a válaszolónak becsmérelnie kell akár egy az ő állításától különböző választ, mivel az egyedi válaszokat tiszteletben tartva a kérdező meg fog győződni arról, hogy (neki) mi volt a hasznos, és a válaszok hasznosságát e szerint fogja ő egyedül értékelni, ha akarja.

Kedves első válaszoló.idézem amit írtál.:"a kérdező azért kérdez, mert nem tud valamit, így érdemben értékelni sem képes". Már, hogy ne lenne képes érdemben értékelni???? Miután a kapott válaszok alapján ő levonja önmagának a következtetéseket, illetve meggyőződik arról, hogy (neki) melyik válasz vált be????Esetleg a kapott válaszol után még utánajár a google keresőben is??

Kedves második válaszoló.

"Az ilyen kérdéseket kapásból bannolni kellene" -.. ugyan miért?? Mert most valóban érdekel sok ember külön véleménye? Mivel hiányosnak érzem az adott válaszok értékelésével kapcsolatban a lehetőségeimet mint kérdező, persze, hogy az ezzel kapcsolatos válaszlehetőségeket adom meg mint választható opciók. Számomra persze hasznos volt eddig minden válasz, de egyetlen egyszer sem nyomtam semmilyen értékelő lehetőségre, mégis már mások eldöntötték helyettem, hogy melyik válasz a 100%-ig hasznos (Nekem) mint kérdezőnek.

XD pedig a kérdést én tettem fel, tehát a válaszokról nekem kellene eldöntenem, hogy milyen terjedelemben szeretnék átfogó képet kapni a hasznosságot illetően.

Ennyi ami miatt ezt a kérdést kiírtam. Nem vitatkozni, imsételgetni akartam, nem kötöszködni. Csupán egy kíváncsiság volt bennem.

Persze törölhetik nyugodtan. Bár nem értem miért is lenne baj, ha több szempontól vizsgálnánk meg egy adott témakört.

Szóval továbbra is várom a válaszokat, illetve a szavazást a válaszlehetőségek között.

aug. 23. 22:02
 4/29 A kérdező kommentje:

Jajjj.. Igen xd elfelejtettem. Engem soha nem érdekeltek a pontok amelyeket lehet kapni..

Viszont itt ez megint egy jó példa csak kihagytam az előző hozzászólásomból.. Az eslő válaszoló jelenleg amikor ezt most írom 100%-os hasznosságú választ adott.. Pedig én nem is értékeltem!! xD

ÉS A VICC AZ EGÉSZBEN, HOGY NEM AZÉRT 100%-IG HASZNOS MERT SZÁMOMRA HASZNOS A VÁLASZ.. hanem mert iegn!! Milliószor feltett kérdés! És ez hasznos 100%-ig hogy ő ezt így gondolja??? Lol akkor kit érdekel igazából a kérdés? Mert engem az nem érdekel, hogy ki ért egyet azzal, hogy ez már milliószor feltett kérdés e vahy sem. Engem a kérdésemre adott válaszok érdekelnek, illetve az építő jellegű válaszok.-_-

aug. 23. 22:16
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

"gyakran található leértékelt hasznosságú válasz, amivel maga a (kérdező) egyébként 100%-ig meg van elégedve"

Tisztázzunk valamit! Az oldal nem érted van. Az oldal célja nem az, hogy te szórakoztasd magad, és felértékeld akit akarsz. Az oldal célja, hogy az egyes kérdésekre adott válaszokról OBJEKTÍVE kiderüljön, hasznosak-e - és ehhez a kérdezőnek gyakran semmi köze, lásd motorolaj:


"A másik pedig, hogy ha engem pl. az érdekel, hogy milyen olaj való a kocsiba, akkor az egy megint csak egy olyan dolog, hogy van aki szerint ez, van aki szerint az, de van pl. ajánlott olaj is."

Az autóba egyetlen fajta való, az, amit a gyártó előír. Bármi egyebet javasol a válaszoló, az rossz és félrevezető. Nincs olyan, hogy szerintem ez, szerinted az. Ennél sarkosabb példa tényleg csak a "mennyi kétszer kettő" lehetne. Bárki, aki nem négyet válaszol, rossz választ ad. És ha te, mint kérdező nem tudod, mennyi kétszer kettő, akkor azt sem fogod tudni eldönteni, melyik a hasznos válasz, és a kedves, hízelgő választ fogod felpontozni, nem a helyeset. Mert nem tudod, melyik a helyes!


"Viszont ez még mindig nem támasztja alá, hogy a válaszolónak becsmérelnie kell akár egy az ő állításától különböző választ"

Az, hogy egy rossz választ haszontalannak jelölök, nem becsmérlés. Ismerkedj a magyar nyelvvel, nézz utána, mit jelent becsmérelni valamit.


"mivel az egyedi válaszokat tiszteletben tartva a kérdező meg fog győződni arról, hogy (neki) mi volt a hasznos"

És mégis hogy fogsz meggyőződni arról, hogy melyik motorolaj volt a helyes? Beletöltöd az egyiket, és ha tönkremegy a hatmilliós autód, akkor majd nyomsz boldogan egy piros kezet, hogy lám, kiderült, hogy ez hibás válasz volt?! A válasz hasznossága nem neked szól! Te magadnak eldöntöd, képzeletben megveregeted a vállát annak, aki tetszik, esetleg megírod neki, hoy tetszett a válasza, de hogy mi a hasznos, azt majd a közösség eldönti.

Azért lett ez így kitalálva, hogy ne írja be mindenki újra és újra ugyanazt a választ oldalakon keresztül, hanem csak nyomjon egy pluszt a helyesre. Ez hasznos a következőnek, aki valamilyen csoda folytán a kereső használatával rátalált a kérdésre.


"és a válaszok hasznosságát e szerint fogja ő egyedül értékelni, ha akarja."

Meg a lónak a faxát. Nem győzöm ismételni: a világ nem körülötted forog, ez a weboldal pedig nem azt a célt szolgálja, hogy te piros meg zöld pacsikat osztogathass a népnek.


Teljesen fals és hibás az elképzelésed, nem is érted, hogy mi ennek a weboldalnak a koncepciója. Egy teljesen fals elképzelés alapján próbálod a saját beteg igényeidre alakítani az egyébként a céljának többé-kevésbé megfelelő működési elvet.ÉS A VICC AZ EGÉSZBEN, HOGY NEM AZÉRT 100%-IG HASZNOS MERT SZÁMOMRA HASZNOS A VÁLASZ..

aug. 23. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó sort pedig vedd úgy hogy nincs ott.
aug. 23. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/29 A kérdező kommentje:

Kedves 5. válaszoló.

Itt egy példa. :Feltesz valaki egy a felnőtt párkapcsolatokhoz tartozó kérdést. Pl "nagy bajban vagyok, mert a férjem agresszív, mit tegyek? kérlek segítsetek!?"

Esetleg részletesen le is írja, hogy mi történik, milyen esetek vannak..

A lényeg amit mondani akarok, és utána le is zárom ezt az eszmecserét. Az pedig az, hogy egy ilyen kérdésre adott válaszok között, mondd már meg, hogy, hogy a francba ne tudná eldönteni egy kérdező, az ő egyedi kérdéséhez mérten, hogy számára mi a hasznos? Értem én, hogy mit mondasz, hogy de hát akkor mi lesz azzal a 500ezer emberrel aki elolvassa ezt a kérdést és szegény nép értékelhesse már globalize, hogy nekik melyik válasz tetszik, és majd ebből szűrjük le a nagy igazságot.. De szegény nő már rég megkapta az esetleg 2-3 számára hasznos, esetleg az életében még így is lemondásokkal járó megoldást, de számára hasznos volt. Viszont a százalékos arányok nem azt fogják már rég tükrözni, hogy egy ilyen helyzetben mi a helyes megoldás, hanem azt, hogy ki mit gondol a másik vélemyényéről. Na de mi van ha az aki értékel csak trollkodik...Tudom megint jön, hogy kiosztasz. de egészen egyszerűrn csak egy opció kellene, semmi több. Ami mindössze azt a lehetőséget adja meg, hogy a kérdező be, illetve ki, tudja kapcsolni a válaszolók válaszainak az értékelését.

Ennyi.Ezzel természetesen a pontos rendszernek ez biztos nem tesz jót. de fogalmam sincs sajnos, hogy mit tesz neki mert nem tartom számon a pontjaimat sem meg senkiéjét sem, de nyilván érthető volt a példám.. Értem a te példádat is. de ez akkor is egy tisztességes opció lenne. Mivel így bizonyos kérdéseknél, valóban csak a kérdező értékelése látszódna. Például lehetnének az ilyen kérdések más színűek, vagy mit tudom én. De ez szerintem egy tök jó dolog lenne. Esetleg az ilyen kérdéseknél például lehetne olyan is, hogy nem lehet névtelen választ adni, - _-

aug. 23. 23:05
 8/29 anonim ***** válasza:
100%

Mellébeszélsz.

A te elképzelésed teljesen hibás. Ott a tökéletes ellenpélda ( mennyi kétszer kettő?) - és itt a tér elméleted teljes csődöt mond. Innentől kezdve pedig kár is tovább erőltetni. A legegyszerűbb kérdésnek elvérzik.

aug. 23. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/29 A kérdező kommentje:
lol.xD igen, ennyi erővel akkor 2x2=3 mert valaki poénból 10 accounttal arra nyom, hogy hasznos? Igen 2x2=3 yesssss akkor megyek veszem a mézet a motorba én naív csak a szememnek hiszek. lol xd ez butaság.
aug. 23. 23:14
 10/29 A kérdező kommentje:
nem is értem, hogy miért nem lehet a pontos rendszer nélkül kérdést kiírni??? A kérdező értékel csak, a név látszódik, illetve az adott értékelés nem számít bele a pontokba. Na??? Ez lenne az igazán fair opció. lol. Amúgy király ez az oldal. Csak ennyi kellene még. És egybő kiderülne, hogy ki az aki valóban kérdést akar válaszolni illetve ki az aki igazából hát így már nem is szólna hozzá inkább xd. XDNa ez lenne a jó megoldás.
aug. 23. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!