Miért akadt fenn a trágárságszűrőn?
Miért akadt fenn a trágárságszűrőn? Időközben jött egy ötletem az okára, de inkább kiírnám a kérdést, hátha tévedek az okát illetően.
Márc.28., 23:11 :
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__12102501-ne..
Ez akadt meg a szűrőn (persze ehhez átt kellett írnom szótagolva a gyanús szót) :
"Ex brit rövidszőrűnk kicsi korában került hozzánk, olyankor általában még ker - ge - ci - cák. :) Ahogy idősödik, valamint az ivartalanítás okán (kandúr volt), megnyugszik, és idővel meg is szokja a lakást, ahova került."
ERRE KELLETT ÁTÍRJAM, mire végre a szűrő átengedte:
"Volt brit rövid szőrű cicánk kiskorában került hozzánk, olyankor általában még "kerge" cicák. :)"
A következő mondat ugyanaz, nem itt volt a gond:
Ahogy idősödik, valamint az ivartalanítás okán (kandúr volt), megnyugszik, és idővel meg is szokja a lakást, ahova került.
Az "ex" szó lehet a baja? De a "szex" szót nem szokta szűrni, nem értem.
Jaaaa, nem lehet, hogy a kerG3CIcánk-at "g3ci"-nek olvasta a szűrő?? Kerge cica - így értve. ge + ci...
Igen, viszont nem értem, a szűrő miért ragad ki betűsorokat, szavak, összetett szavak közepéből teljesen más, oda nem illő kifejezést, mint például, hogy KERGE, és hogy CICA:
kerGE + CIca...
Legalább annyit tennének a szűrőbe, mit talált, és jelölné meg a szövegben a szűrő algoritmusnak nem tetsző részt.
Enélkül agyalhatok és kereshetem a tűt a szénakazalban, ha hosszabb kommenttel ínrék ki kérdést.
Jelentem a trópusokon meleg van! :D
( Hatalmas az a sorozat, na meg Karády káromkodása is :) )
Weboldalakat barkácsoló emberként írom (de a gyakorihoz semmi közöm!):
A trágárságszűrőt nehéz úgy konfigurálni, hogy ne lehessen kijátszani, de valamit mégis tenni kell. Ha csak egész szavakra lenne értelmezve a moderálás, igen könnyű megkerülni.
Legyen csúcsa szó az alma.
Leírod, hogy almát. Máris átmegy. Vagy allma, almás, aalmás, rohadtalmafa stb.
Gondolom, s kipontozás, kicsillagozás is szerepel a szótárban, de azt is annyiféle módon lehet bevetni, hogy az egész szerverkapacitás sem lenne elég.
a*lma, al*ma, alm*a stb.
Volt (van?) olyan oldal, ahol a Szarvas város nevét sem lehetett leírni, de szarvasvadászat, szarvaspörkölt stb. is fennakadt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!