Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Ha a szemész a szememet...

Ha a szemész a szememet vizsgálja, akkor az ortopédián az orromat vizsgálják?

Figyelt kérdés

máj. 9. 19:31
 1/4 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Mivel nem orrtopédia, hanem ort(h)opédia, ezért ott nem az orrodat, hanem azt ortho-dat, azaz az "egyenességedet" (tk. a felépítésedet) vizsgálják.
máj. 9. 19:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem, viszont az orrodon át vizsgálják a gerincedet.
máj. 9. 20:19
 3/4 A kérdező kommentje:
Hát igen, jobb lenne orrtopédként. A kardiológus meg kardozni fog velem
máj. 9. 20:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Az ortopédia az orrodat, a wikipédia pedig a wikidet vizsgélja :D
máj. 9. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Ki tud esni a kontaktlencse a hullámvasúton?

Szemüveges vagyok és amikor hullámvasútra ülök akkor ugye le kell vennem, és olyankor nem sok mindent látok sajnos, ami idegesít. Kérdés hogy a kontaktlencse ki tud esni ilyen extrém körülmények között? Valakinek van ilyen tapasztalata? Ha fúj a szél az kiszáríthatja a...

Fogorvosnak, szemésznek, gépészmérnöknek, tanárnak, fizikusnak, biológusnak mennyi a fizetése?

Ezek közül melyiknek a legnagyobb a fizetése, és melyikkel lehet elhelyezkedni?

Szemüvegesen lehetek katona? (bővebben lent)

Szemüveges vagyok az egyik szemem 2 dioptritás a másik 1,75(kb), azt leszögezném hogy még ráérek és hogy a szemorvosom azt mondta hogy nem fog javulni. Arra lennék még kíváncsi hogy hova oszthatnak majd be mennyit keresnék ott ahova beosztottak. Mennyi idő után mehetek...

Szemész vagy szemorvos?

Számomra a szemorvos kifejezés nagyon idegen,szlovák magyaroktól hallottam először,mostanában viszont itthon is sokan használják ezt a kifejezést.Csak nekem furcsa?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!