Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Mi az a pácsó?!

Mi az a pácsó?!

Figyelt kérdés
2014. nov. 10. 19:57
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Meg fogsz lepődni, ez egy összetett szó: pác-só. Az a sókeverék, amivel pl. húsokat szoktak bepácolni.
2014. nov. 10. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
57%
Palcsó Tamás
2014. nov. 12. 00:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
53%
Fekete Pákó kisöccse.
2014. nov. 12. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 Spilerke ***** válasza:
71%
A hármas jól mondja :D
2014. nov. 12. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 szabo92 válasza:
94%
a pácsó egy mexikói fűszerkeverék.
2015. jún. 27. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Drogi86 válasza:
92%

Kérlek szépen a Pácsó egy különleges étel ami a következő összetevőkből áll:


akácsaláta

gázsütő

rézsikló

polcsor

őzsuta

boncsegéd

porcsérv

vigécsereg

prészaj

2016. szept. 7. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
95%
Van benne tejeszacskó is.
2016. dec. 27. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
96%
Ugye nem csak én olvastam cs-nek először? 😂😂
2018. febr. 16. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Ebben mi a humor?

Egy sókeverék, amit húsok pácolásához használnak:


"A nitrites pácsót főként sonkafélék elkészítésénél használják.

A csomag pácsót 1 kg asztali sóval össze kell keverni, és a keverék felét 10 kilogramm sertéshúsra dörzsöljük, majd hűvös helyen, lehetőleg 10 Celsius fok alatt, 3 napig tároljuk a sonkának való húst.

A keverék másik felét 3 nap elteltével elkeverjük 10 liter tiszta vízben, majd ezt ráöntjük a sertéshúsra. A húsdarabok méretétől függően 8-10-12 napig a páclében hagyjuk. Ügyelni kell, hogy a nitrites páclé ellepje a húst, ellenkező esetben a húst locsolni vagy forgatni kell minden nap. Miután a hús jól átpácolódott, a sonkának valót tiszta vízzel lemossuk, majd 1-2 napig szikkasztjuk, majd füstölőben átfüstöljük.

Előnye, hogy a füstölés után a sonkának nagyon szép piros színe lesz. A nitrites pácsó 5 gramm Nátrium-nitritet (E250) tartalmaz, ami az élelmiszeriparban elég sűrűn használt adalékanyag."

2019. aug. 20. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Röviden: Sósvíz.
2020. jún. 4. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!