Mi az a pácsó?!
Kérlek szépen a Pácsó egy különleges étel ami a következő összetevőkből áll:
akácsaláta
gázsütő
rézsikló
polcsor
őzsuta
boncsegéd
porcsérv
vigécsereg
prészaj
Ebben mi a humor?
Egy sókeverék, amit húsok pácolásához használnak:
"A nitrites pácsót főként sonkafélék elkészítésénél használják.
A csomag pácsót 1 kg asztali sóval össze kell keverni, és a keverék felét 10 kilogramm sertéshúsra dörzsöljük, majd hűvös helyen, lehetőleg 10 Celsius fok alatt, 3 napig tároljuk a sonkának való húst.
A keverék másik felét 3 nap elteltével elkeverjük 10 liter tiszta vízben, majd ezt ráöntjük a sertéshúsra. A húsdarabok méretétől függően 8-10-12 napig a páclében hagyjuk. Ügyelni kell, hogy a nitrites páclé ellepje a húst, ellenkező esetben a húst locsolni vagy forgatni kell minden nap. Miután a hús jól átpácolódott, a sonkának valót tiszta vízzel lemossuk, majd 1-2 napig szikkasztjuk, majd füstölőben átfüstöljük.
Előnye, hogy a füstölés után a sonkának nagyon szép piros színe lesz. A nitrites pácsó 5 gramm Nátrium-nitritet (E250) tartalmaz, ami az élelmiszeriparban elég sűrűn használt adalékanyag."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!