Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vagyok betegesen pacifis...

Miért vagyok betegesen pacifista és mimózalelkű? Ha ez nem jó, akkor szerintetek min kellene változtatni?

Figyelt kérdés

50 kilós huszonéves fiú vagyok, rendkívül szorongó és szoc.fóbiás. Rettegek az agressziótól, a dominanciától, a rivalizálásnak a legkisebb jelétől is.


https://www.youtube.com/watch?v=cAkD_KAovLg

Erről a videóról is nem a cukiság, hanem az jut eszembe, hogy gyűlölöm a ragadozókat, mert más ártatlan állatok élete árán éli kénye-kedve szerint jóllakottan, bőségben az önző, agresszív, terjeszkedő életét és ha ezek a porontyok felnőnek ők is ártatlan patás állatokat fognak gyilkolni.

Ha pedig megnézek egy természetfilmet ahol vadászat történik akkor utána órákon keresztül sírógörcsöm lesz és min. 2 napig a fejemben motoszkál, otthonról ki se tudok mozdulni és volt már olyan, hogy táppénzre mentem, hogy feldolgozzam a lelki traumát, ami hasonló videók okoznak:

https://www.youtube.com/watch?v=8ZgFSVqnGn4

https://www.youtube.com/watch?v=jhBdHODjEks


De ugyanez igaz az emberi aljasságra is:

https://www.youtube.com/watch?v=J5AlEoNWqDw

Utóbbi videó miatt pl. betegesen rettegek a börtön gondolatától is, hiszen kikészülnék ott, emiatt minden apró szabályt betartok a való életben:


* sosem hirdetek marketplace-en, nehogy feketézés miatt börtönbe kerüljek

* zebra előtt mindig állóra fékezek mégha senkit sem látok és óvatosan megyek tovább és betartom a sebességhatárt valamint menetrögzítőt is szeretnék venni

* nincsenek barátaim/barátnőm aki esetleg valami bajba sodorhatna (közös vállalkozás vagy metoo rágalom, emiatt pl. barátnőm se volt még soha, mert nem akarom, hogy alaptalanul szexuális erőszakkal vádoljanak


Na, szóval félelemben élem az életem, ami indokolt hiszen borzasztó vékony vagyok és nem tudom magam megvédeni, de alapból is utálom az agressziót és dominanciát és legszívesebben az összes aljas ragadozó állatot kiirtanám, hogy más életekre ne törhessenek többet és csak a növényevő állatok élhessenek békében, szeretetben.2021. máj. 23. 12:52
 1/5 anonim ***** válasza:

,, alapból is utálom az agressziót és dominanciát és legszívesebben az összes aljas ragadozó állatot kiirtanám, '' -

- ez szerinted nem lenne épp elég sok agresszió? Mi lenne ha inkább ha ezeket az állatokat egy távoli szigetre zárnánk el? Nem jobb megoldás. Nincs ki megölje őket. Majd egymást elintézik. Egyébként ez a természet rendje. Csúnyán mondva az erősebb kutya bszik. Ez van.

Én azt veszem, hogy nagyon szorongsz, és nem tudod elfogadni magad. Elfojtasz sok mindent magadban és ez így jön ki nálad. Kicsit mániákus vagy. Nem tudod elengedni magad.

Nem tudsz tovább lépni. De miért?

Szerintem keress fel egy pszichológust. Hát ha segít feltárni miért vagy ilyen. De ha téged ez egyáltalán nem zavar akkor maradj ilyen.

2021. máj. 23. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Jelenleg is járok pszichiáterhez.
2021. máj. 23. 13:31
 3/5 anonim ***** válasza:

"nincsenek barátaim/barátnőm aki esetleg valami bajba sodorhatna"

Így viszont alibit is nehezebb lesz felmutatnod. :))


Ez nem pacifizmus, inkább valami szorongásos zavar, amit kezelni kell, mert az életminőséged rovására megy. Kisgyerek korodban nem volt valamilyen traumád, pl. disznóvágás, utcai balhé, óvodai/iskolai összezörrenés... Bár ezt biztos kérdezte már a pszichiáter is.

2021. máj. 23. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

1. Nagyon nem vagy tisztában a feketézés fogalmával.


2. Nagyon nem vagy tisztában a természet rendjével és működésével ami rohadtul gáz mivelhogy te is ennek a része vagy...


3. Gyenge vagy. Vagy megerősödsz vagy elpusztulsz -átvitt értelemben nyilván mivelhogy az emberi társadalom A hozzád hasonló esetlen gyengéket is életben és védelemben tartja egy bizonyos fokig.


4. Passzivitástól még semmi nem változott meg a világon. Az egyet nem értés sem változtat semmin tettek nélkül. Ehhez viszont vállalnod kell a konfliktust ami agresszióval jár.


5. Az agresszió nem feltétlenül rossz dolog. Az eredményétől függően lesz jó vagy rossz dolog. Az emberi faj létének eleme az agresszió mint bármilyen más állatfaj esetében.


6. Egy megfelelő tartásban tartott majd levágott és feldolgozott állat ezerszer kíméletesebb életet és véget ér, mint a vadon élő állatok 99% a. Csak a tudatlanok nem tudják felfogni milyen vég vár egy vadállatra amelyik eltörte az állkapcsát vagy törött lábbal fekszik egy szibériai erdőben.


7. A civilizáció kényelmes langyos kipárnázott kis fészkében élsz ezért nincs halvány lila gőzöd sem a valódi földi életről, az élet természetéről, vagy arról mi a küzdelem a túlélés érdekében. Ezért jár ilyeneken az agyad, és ezért nem vizsgálod meg a saját nézőpontod hibás mivoltát.


8. Az állatvilágban sokszor a kis termetű állatok az agresszió útján érvényesülnek. Nem az erősebb szokott dominálni hanem az agresszívebb. Te és egy kis termetű állatka vagy de nálad ez visszafelé sült el... Így és le érhetsz egy életet De az a tippem hogy többre mész vele ha egy kicsit felszívod magad. Ehhez felismerés kell. Először is meg kéne ismerni a világot amiben élsz. És nem a civilizáció kényelmes foteléből. Hanem elhagyva a rossz gondolati beidegződéseket, logikus gondolkodás által. Akkor majd rá fogsz jönni mit kell tenned, mi a helyes út, és mi az amivel együtt tudsz élni.

2021. máj. 24. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezen utóbbi válaszomra kaptam egy levelet valaki mástól. Sajna már nincs meg a fiókja és most mikor benéztem ide látom h 1 éve írt. Remélem azóta jobban van.


A levél:

Nagyra becsülöm a fenti válaszodat.Hasonló alkatú vagyok ahhoz, akinek válaszoltál. Most a feleségem a válóperre beadott egy tanulmányt rólam, hogy magzatkoromban abortálni akartak és akkor halálvágy, öngyűlölet és minden ember iránti gyűlölet van bennem. Három féle személyiségem van, két-hátrom évesnek megfelelő érzelmi életem, csak én számítok és mindenkit csak kifosztok, senkivel nincs normális kapcsolatom. A családomat leuraltam érzelmileg, de egy kicsit később leírja, hogy olyan ember vagyok aki semmilyen mértékben nem tudja képviselni önmagát. A lényeg az, hogy eredetileg ezt egy párterápiára adta be hat évvel ezelőtt, az első alkalom előtt,mert ezt nem mondhatta el ami ebben a tíz oldalas tanulmányban rólam szól mert én azt megtorolnám. Aztán ezt elterjesztette az ismerősök körében, majd szép fokozatosan a négy gyermekem közül a három nagyobban is. A tanúk és a gyermekek azt mondják, hogy nem az a lényeg,hogy milyennek láttak, mert az normális volt. De a feleségemtől megtudták, hogy igazából milyen vagyok, és ,hogy mindezeket csak mutatom, belül pedig más vagyok. Most nagy nyomorúságban vagyok ötvenhat évesen.Anyagilag lecsúsztam. Az egészségem ráment.Három ember maradt meg az egész ismerősi, rokoni körből, de már ők is egyre inkább méregetnek, hiszen a nagy tömeg azért valamit biztosan jelent, akik ellenem vannak! Valóban most már nincs normális kapcsolatom, mert mindenki elfordult tőlem. A két nappal ezelőtt kézhez kapott pszichológiai vizsgálati papírjainkból kiderült, hogy viszont ő volt abortusztúlélő és őneki volt elviselhetetlen családi háttere. Viszont egy indoklás és kifejtés nélküli paranoiát rittyentettek rólam, ami a gyermeknevelésre való alkalmatlansággal jár együtt.

Van egy jó pár eset, amikor valamit a hatóságok előtt állított és kiderült, hogy pont a fordítottja igaz. Az a tíz oldalas tanulmány és mellette egy pár kisebb is amit beadott( az ügyvédje tanácsa ellenére ahogy írja) teljesen önkényes, hazug és a megsemmisítésemre törekszik olyan retorikával leírva, amit pont rólam állít és mélységesen megalázónak, megsemmisítően a létezését is megkérdőjelezhetőnek tartónak ír le valami formában nem támadható meg? Azt tesz, azt mond,amit akar? A hatóságok habzsolják az írást, amikor ellentétes állítások hangzanak el benne rólam, mert az aktuális mocskolásba épp az az elem kell, amit már másként előtte felhasznált ellentétesen az senkit nem zavar, akkor úgy mazsoláznak, hogy én a legrosszabbul jöjjek ki belőle. Ezt látom és tudom,hogy erre fognak törekedni.Lehet-e valamit tenni? Ne küldjél senkihez, közben elszegényedtem, nem tudom anyagilag megoldani. Köszönettel venném a válaszodat. SzGYElőször is a dolog kicsit ködös de szerintem kéne egy pszichológusi szakvélemény majd azzal elmenni a gyerekeidhez. Őket szerezd vissza a többiekkel ne törődj!


Ha pedig nem jön össze és tényleg beteg vagy akkor pedig fogadd el és tartsd be amit az orvos mond! Mert hát azt azért be kell látni h normális emberről lehet ilyesmit terjeszteni de azt mindenkivel nem lehet megetetni.

2022. okt. 15. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!