Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Olyat hogyan mondhat egy...

Olyat hogyan mondhat egy pszihológus a páciensének állító mondatként hogy mert maga nem férfi, kikre szokták ezt mondani?

Figyelt kérdés
Nem akarok személyeskedni, de pszihológia témában jártas emberek véleményét szeretném kikérni, hogy ha van egy jogi értelmemben férfinek számító ember akkor azt hogyan lehet egy ilyen kijelentéssel megsérteni, én úgy gondolom, hogy inkább fiúnak titulálta az illetőt mint férfinek, mivel a beállítottsága is heteroszexuális.

ápr. 24. 20:46
1 2 3
 11/21 Noren1989 ***** válasza:
56%
Én nemrégiben úgy olvastam, h àllítàsokat, kritikât nem szokàs megfogalmazni ebben a témakörben, mert az agy automatikusan a magàévà teezi a tartalmat.
ápr. 25. 07:30
 12/21 anonim ***** válasza:
56%
#11! Albert Einstein, az Iron Maiden cimbalmosa egyszer azt mondta, nem szabad mindent elhinni, ami az interneten olvasható.
ápr. 25. 09:09
 13/21 A kérdező kommentje:
10-es pszichológia és pszichológus bocs. Valószínűleg este volt már és nem figyeltem.
ápr. 25. 09:41
 14/21 anonim ***** válasza:
53%
Nem a Csernus volt?
ápr. 25. 10:27
 15/21 Noren1989 ***** válasza:
*teszi
ápr. 25. 19:47
 16/21 Phoney ***** válasza:

Ha kamasznak tart, akkor nem tarthat férfinak, értelemszerűen...

Pszichológiai értelemben "férfi" az a fiú, aki elérte a személyiségfejlődésben a felnőttkort, azaz kifejlődött a valódi felnőtt identitása. Ennek hagyományosan 15-16 éves kor volt a menetrendszerű ideje (az őskortól legalább az ipari forradalomig), ma 30-tól esedékes, már akinek egyáltalán összejön ugye, mert sajnos nem általános.

Ennek egyébként semmi köze a szellemi fogyatékossághoz, az intelligencia fejlődése nagyrészt független a személyiségfejlődéstől, érzelmi fejlődéstől. Lehet valaki akármekkora zseni akkor is, ha érzelmileg megrekedt másfél éves korban.

Egyébként lehetett akár konstruktív megállapítás is, mert pl. ha azt látja, hogy azért vergődsz, mert felnőttnek képzeled magad, és csodálkozol, hogy miért nem működnek a dolgok, akkor első lépésben valahogy meg kell értened, hogy még nem vagy az. Sok mindenkinek mennek egy az egyben kukába a 20-as (rossz esetben további) évei, mert azt hiszi, hogy "csak össze kell szednie magát".

ápr. 27. 11:54
 17/21 anonim válasza:
Nem, ilyet semmilyen helyzetben nem fogalmazhat meg neked egy pszichológus. A gyógyulásod a cél, nem az önbizalom rombolás. Sajnálom, hogy ezt élted át, keress egy másikat.
ápr. 27. 21:04
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem nem igazán tudott engem hova tenni."

Az az ő problémája.

Jobb, ha nem veszed komolyan őt, és amiket mondott.

ápr. 28. 15:48
 19/21 A kérdező kommentje:

Pszichológiai értelemben "férfi" az a fiú, aki elérte a személyiségfejlődésben a felnőttkort, azaz kifejlődött a valódi felnőtt identitása.

Ez alatt mit értesz pontosan? Azt hogy elköltözik otthonról, családot alapít és éli a saját életét? Én erre tudok gondolni.

Családot nem alapítottam ez tény.

ápr. 28. 20:28
 20/21 Phoney ***** válasza:

Nem; azt, amit leírtam. A felnőtté válás az emberi személyiségfejlődés egy állomása, elég összetett előfeltételei vannak (az előző életszakasz érzelmi alapszükségleteinek teljesülése, szükséges pszichokulturális minták megszerzése), így egyik sem történik meg varázsütésre csak attól, hogy pl. valaki elköltözik otthonról.

Ha számodra teljesen új, hogy az embernek személyiségfejlődése van, ami nem annyiról szól, hogy a születésünktől kezdve egyre okosabbak vagyunk, akkor keress rá a témára.

ápr. 30. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!