Ez asperger szindróma lehet?
Szeretem az olyan vetélkedőket, amiben sokan versenyeznek, a statisztikákat, sorsolásokat.
Pl az olyan tévés vetélkedőket, mint a The Floor, ahol random választják ki a játékosokat.
Vagy szeretem a teniszt, de nem csak, mint sportot nézni, hanem magát a sorsolási rendszert, pl ki kivel kerülhet össze egy 128-as táblán, a kiemeléseket.
Persze úgy izgalmas, hogy van kedvenc játékos akinek szurkolsz.
Gyerekkoromban pl fejből tudtam az osztályainkban a névsort betűrendben.
Könnyen megjegyzek pl telefonszámokat is vagy más kombinációkat.

Nem hinném.
Ez inkább csak az "emberek szeretnek maguknak szokványostól eltérő idegrendszer állapotokat bebeszélni hogy felhívják ezzel magukra a figyelmet, vagy érdekesebbnek érezzék magukat" szindróma.

Az égvilágon semmi szokatlant nem írtál.
Az a munkám, hogy adatokkal foglalkozom, szeretem is csinálni, de fel sem merül, hogy ez valamilyen betegség lenne.
"Gyerekkoromban pl fejből tudtam az osztályainkban a névsort betűrendben."
Miért, ki nem?

Nem. Szimplán analitikus beállítottságú vagy.
Asperger, ASD stb. sokkal összetettebb tünetegyüttes.
Csak azért, mert néhány tulajdonság hasonló, nem kell egyből arra gyanakodni.
Ahogy a fejfájás is milliónyi dolognak a tüneteinek egyike.

Nem ez messze nem elég ahhoz hogy meg tud magadról állapítani hogy ASD-s vagy-e.
Az autizmus ennél sokkal összetettebb dolog, nem csak a különleges érdeklődés (special interest) az egyetlen jellegzetessége.
Például bele tartozhatnak az olyan dolgok is mint a kapcsolatok kialakításának nehézsége, szocializálódási gondok, a rutinhoz való ragaszkodás és a változás nem kedvelése.
Nem mondom azt hogy lehetetlen, de szerintem előbb alaposan nézz utána az ASD jellegzetességeinek, hogy biztosra menj.
(Még annyi hogy kérlek ne használd az "Asperger" szót, Hans Asperger egy náci eugenetikus volt.)
Autizmusnak sokkal több tünete is van. Van a környezetemben asperger szindrómás.
Pl. rugalmatlanság, empátia hiánya, kapcsolatteremtés nehézsége mind mind jelen vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!