Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Lusta beszédű halk emberként...

Lusta beszédű halk emberként nem érdemlek párkapcsolatot, sem munkahelyet?

Figyelt kérdés
márc. 5. 11:11
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Egyszerűen unok beszélni. Nem érdekelnek az emberek dolgai és azt sem szeretném, ha az én dolgaim megtudnák. Főleg mivel a gondolataim nem rendhagyóan tipikusak így az emberek tuti nem tolerálnák, betámadnának, kiiktatnának stb.
márc. 5. 11:12
 2/15 anonim ***** válasza:
76%
Menj éjjeliőrnek!
márc. 5. 11:15
 3/15 anonim válasza:
81%
Természetesen nem érdemelsz sem munkahelyet, sem párkapcsolatot.
márc. 5. 11:18
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szét kellene szálazni a munkát meg a párkapcsolatott.

Az előbbire szükséged van - hacsak nem a befektetéseidből élsz. Keress olyan helyet, ahol nem kell sokat beszélni: biztonsági őr, kamionos, buszsofőr stb.

A párkapcsolat meg tényleg nem neked való, ha nem szeretsz másokkal kommunikálni. Elég logikus.

márc. 5. 11:21
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Talán csak nem találtad meg a megfelelő közeget. Sokan elég unalmasan felszínesek. Keresgélj jobban.
márc. 5. 11:30
 6/15 anonim ***** válasza:
77%
Az egymáshoz való igazodás valamilyen szintű kompromisszummal és lemondással is jár. Olyan nincs, hogy a világ mindenben hozzád fog igazodni, mert különleges bánásmódra van szükséged. Ha nincs benned rugalmasság, azzal saját magadat vágod el a lehetőségektől. Ez az ára, muszáj kommunikálni, mert azok akik erre nem hajlandóak vagy képesek (pl. az enyhébbnek mondhatóbb introvertáltakon át az aspergereseken és autistákon át egészen a szociopaták és egyéb mentális betegekig akik kezelésre szorulnak), ők most is a társadalom perifériájára vannak szorulva és hátrányban vannak.
márc. 5. 15:36
 7/15 RicsesHús ***** válasza:
100%
"Nem érdekelnek az emberek dolgai és azt sem szeretném, ha az én dolgaim megtudnák." - akkor minek kell neked párkapcsolat? Egy kapcsolatban az emberek beszélnek egymással, ismerik egymást
márc. 5. 16:03
 8/15 anonim ***** válasza:
77%

Úgy néz ki igen .

De tehetsz ellene.

márc. 5. 17:35
 9/15 anonim ***** válasza:
78%

Nem érdekelnek az emberek dolgai...

Érdemes lenne egy online autizmustesztet kitöltened, mert gyanús, hogy az vagy, de ennyiből nem lehet megállapítani.

márc. 5. 18:32
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Attól nem vagy lusta beszédű, mert egyszerűen untatnak az átlagos, felszínes beszélgetések és azok témái.

Nem vagy te véletlen neurodivergens?

Azzal sincs baj, ha halkabban beszél valaki. Én kifejezetten preferálom a halkabb embereket. A harsányoktól meg távol tartom magam.

Ahogy a felszínes dumáktól, témáktól is. Jobban szeretem a tartalmas, mély értelmes beszélgetéseket, ténylegesen új tudást adó témákat.

Aki untat pattintom. Nem érdekelnek pletyik, rosszindulatú vagy semleges dolgok, mint pl. ki kivel kavar vagy milyen az időjárás, ki mit főzött...

Ezutóbbinak csak pl. akkor van értelme, ha minimum megkóstolom s valami újat nyújt.

Az értelmesebb emberek társaságát megtalálva s kis körömet kialakítva sokkal jobb és kellemesebb.

Engem pl. egy szobor vagy faceting diagramm jobban érdekel, mint az átlag emberek zöme, akik sablonok, unalmasak.

márc. 6. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Lehet a halk hangom miatt is voltam mindig csendes, introvertált?

Nincsen markáns, domináns hangom. Tök rossz, hogy beszélgetésekből is kimaradok emiatt. Azt hiszik néma vagyok, de nem tehetek a hangomról. Beszédhibás vagyok.

Szerintetek nagyon gáz ha ennyire passzív vagyok?

Fél éve dolgozom irodán és nekem új ez a közeg, eddig más munkakörökben dolgoztam, plusz hozzátartozik, hogy halk személyiség vagyok. A problémám az, hogy van napi 6-8 megbeszélésem és egyelőre nagyon kényelmetlenek ezek a szituk, nehezen kezelem őket. Amikor csak...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!