Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Érezted már úgy, hogy bárcsak...

Érezted már úgy, hogy bárcsak születtél volna ellenkező neműnek, mint ami vagy? A társadalomban elfoglalt nemi szerepek mentén érdekel a kérdés.

Figyelt kérdés
Harmincas nőként, anyaként egyre sűrűben érzem azt, hogy bár férfinak születtem volna...
jún. 3. 19:03
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

NEM, még soha nem jutott eszembe (kivéve óvodás koromban, amikor irigyeltem a fiúkat, hogy állva tudnak pisilni)

Egyébként nehogy azt hidd, hogy tényleg jobb nekik, mindkét nemnek vannak elönyei meg hátrányai, csak a másik oldalt nem reálisan látod.

Egyébként én ilyen idösen imádtam, hogy anya is vagyok, és kifejezetten jól éreztem magam nöként, meg ma is szeretek nö lenni.

jún. 3. 19:30
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Nem (f)
jún. 3. 19:51
 3/10 anonim ***** válasza:
77%

Igen, persze.

N

jún. 3. 19:54
 4/10 anonim ***** válasza:
77%
Igen, sokszor.
jún. 3. 21:52
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

"A társadalomban elfoglalt nemi szerepek"

Túl általános a fogalom. A saját életed tetsszen, neked.

Amit akarsz, tedd meg, amit nem akarsz, ne csináld.

jún. 4. 10:23
 6/10 anonim ***** válasza:
53%

Nem.

Csak néhány előny van a nőknél, pl. akármikor kapnak férfit, könnyebben kapnak segítséget, hamarabb nyugdíjat, tovább élnek.

A férfiaknak viszont általánosságban könnyebb az életük.

jún. 4. 10:29
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Utoljára gyerekkoromban,azóta benőtt a fejem lágya
jún. 4. 17:48
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Te érezted már úgy hogy el akarnak nyomni, és kitörési lehetőség közeleg?
jún. 5. 18:03
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem pontosan értem a kérdésed #8, pontosítanád kérlek?
jún. 6. 07:15
 10/10 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező, érdemes végig venni azokat a pontokat, ok-okozatokat, amik miatt azt érded amit.

Érdemes ezeket a pontokat egyesével végig gondolni, hogy miért is érint érzékenyen.

Sokaknál kiderül, hogy rengeteg pont a rossz szülői háttér, környezeti minták vagy önértékelési problémák miatt van.

Azt tudd: mindegyik nemnek megvannak a saját előnyei hátrányai.

Vajon mivel lenne jobb, ha pl férfi lennél?

Nemed mellett kiemelted anyaságodat.

Miért?

Milyen sablon társadalmi nyomás az, ami pl jelen környezetedben kellemetlen nyomásként van jelen? Egy vagy több ilyen is van?

Érdemes elgondolkodni önmagadon, környezeteden.

Mennyire voltál valaha egész ember? Mennyire formáltad szabadon dolgaidat, családi és egyéb köreidet, karrieredet, önmagadat és párkapcsolatod egyfajta harmónikus szövetség vagy rabszolgaság? Vagy csak elhalt a dolog?

Lehetne még kérdezni bőven, amikre neked kell tudni válaszokat. Ne nekünk, hanem magadnak válaszold meg ezeket őszintén.

jún. 10. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Amit imádsz csinálni, bármi is legyen az, föl tudnád adni?

Ha nagyon muszáj lenne képes lennél rá?

Hogyan tudnám kiélni magam a művészetekben?

Arról van szó, hogy úgy érzem eléggé nekem való az ilyen művészetek meg hasonló dolgok. De sem rajzolni nemtudok, nem játszok semmilyen hangszeren szóval ilyen téren nem tudom kiélni magam. Egyedül a képzelőerőm és a fantáziám nagy. De amit elképzelek nemtudom...

Csak úgy vagyok, létezek, de semmi több, szerintetek?

A napjaim kb. csak abból állnak a munkán kívül, hogy csak itthon plöttyedek, és magam sem tudom mihez lenne kedvem. Ma szabadnapos vagyok, és most is csak a hülye gépet nyomom, neten nézek mindenféle hülyeséget, de már magam sem tudok mit akarok, és csak megy az idő....

Mit tehetnék, hogy ne legyen ilyen rossz? (többi lent)

Mostanában, azaz 1-2 éve egyfolytában az élet értelmén járt a fejem, ez most átcsapott abba, hogy nem tudok mit kezdeni magammal... Semmitől sem vagyok boldog, mindig próbálok új hobbykat "magamra erőltetni", de a legtöbb untat, vagy nagyon hamar megunom.Semmilyen...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!