Hogyan tanuljak?
Rengeteg tanulásmódot kipróbáltam de egyszerűen egyik sem válik be. Ha csinálok teszteket, hogy milyen fajta tanuló vagyok, mindig más hoz ki.... Mondjuk én is úgy érzem, hogy egy kicsit kevert a tanulási stilusom (már ami van ). De még semmi nem vált be igazán,nem emlékszem, hogy egyszer is megtudtam tanulni valamit rendesen. A szokásos tanulási modszerekkel csak annyit érek el, hogy rémlik az anyag de nem tudom rendesen akármennyit ülök előtte. Ez főleg a humán tantárgyakra vonatkozik, a reálok aránylag mennek.
Kérlek, adjatok tanácsot !!!!!
Szia! :)
Próbáld meg a következőt:
1. Kis szöveg részt 5-10 sort elolvasol
2. Újra, pár szót amiről úgy gondolod fontos, kiemeled
3. Ezket leirod
4.letakar a szöveg, a leírt szavakkal próbáld meg vissza mondani
5.visszaolvas
6. Megint letakar, elmond a leirtakkal
7.elolvas
8. Próbáld meg fejből.
9.olvasd el 1-2x megint.
Eredmény: kicsit több idő, de a tudás biztos megmramas témazáróra is:)
Én is evl vagyok 4es(összesen)
Vagy, lila szín segít memóriazálni. Ahol csak tudd használd.
Ha sok a tanulni való, azzal kezd ami könnyű, szereted is.
Mielőtt neki ülsz, kb. Fél percig rajzold fektetett nyolcast folyamatosan. Ezzel jelzed az agynak: tanulás jön
Ha vizuális vagy, próbáld úgy tanulni az anyagot hogy apró rajzokba (elég egy pár másodperces firkanem kell művészkedni annyit) rajzold le és avval tanuld.
Próbáld meg elképzelni pl. Törit a harcot vagy ilyesmit.
Mondd fel az anyagot valami plussnek/játéknak
Vedd fel telefonra a z anyagot, olvasva. Majd hallgasd. Tobsgzor is
Próbáld meg a saját fantáziájátbele vinni egy versbe. Nem muszáj Shakespeare drámáit emberekkel elképzelni....
Ha másképp nem megy, jegyezd meg hülyeségről...
Ui. : jó tanács:mindig olvasd vissza az előzőeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!