Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy hosszabbító, amelyben van...

Egy hosszabbító, amelyben van túlfeszültség védelem, elég lesz védelemnek a fényfűzér mellé?

Figyelt kérdés

A suliban állitanának egy karácsonyfát, amelyre tennénk fényfűzért. Egy viszonylag régi épületről van szó, a konnektorok is vannak legalább 20 évesek. Nem járatnánk feleslegesen, csak addig, amíg van valaki az osztályban, hazamenetelnél vagy amikor nem az osztályban vannak óráink, természetesen kikapcsolnánk. Nem tudom, milyen fényfűzér, de biztosan nem valami jó minőségű cucc, mivel mi dobtuk rá össze a pénzt(fillérb@szás).

Arra gondoltam, ha valami gond lenne, nem direktben a villamoshálózat sérülne, hanem a hosszabbító.


nov. 24. 22:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell hozzá. Nem sérül meg tőle semmi. Főleg túlfeszültséget nem okoz egy fényfüzér. De ha nagyon akarod, abba dugod, amibe csak akarod. Mindenkinek alanyi joga tudatlannak lenni.
nov. 24. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A túlfeszültségvédelem itt nem sokat ér, mert a fényfüzér felől nem sok a valószínűsége, hogy túlfeszültség kerül a hálózatba, fordítva inkább. Nem kell ettől ennyire tartani, mert valahol az elosztószekrényben vannak kismegszakítók, azok egyike védi ezt a hálózatrészt. Egy esetleges zárlat esetén az leold.
nov. 24. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 Salx Narval ***** válasza:
Felesleges a hosszabbító, ha van konnektor is a közelben. Ezek az innen-onnan beszerzett füzérek inkább tűzvédelmi problémákat vetnek fel, a villamos hálózatra nem jelentenek közvetlen veszélyt. Bőven elég ha nem hagyjátok őrizetlenül a fát , jobb ha ki is húzzátok a konnektorból ha nincs ember a helyiségben. Azért az nem árthat ha ABC porral oltó is van elérhető közelségben. Ha van vezérlő dobozkája azt ajánlott minden éghető anyagtól messzebb tenni, állt ezek szoktak túlhevülni egyes fényfüzéreknél.
nov. 25. 04:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Túlfeszültség védelemnek itt nincs haszna, én inkább egy fí relét használnék, akár egy konnektorba dughatót, hogy meg ne vágjon valakit az áram, ha megint egy életveszélyes ipari hulladékról van szó.
nov. 25. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Full láma vagy mindenhez is, de a káromkodás az megy. Biztos valami egyházi iskola, vagy valamelyik politikusképző?

Amit szeretnétek csinálni annak az a módja, hogy elolvassázok az iskola házirendjét, aztán elmentek az osztályfőnökötökhöz és kértek tőle engedélyt, aztán a technikus, vagy karbantartó bácsit keresitek meg aki megmondja, mit szabad bedugni és hova.

Erre azért van szükség, mert sem te, sem az osztálytársaid nem tudjátok vállalni a felelőőséget tűzeset, vagy baleset miatt. Ezért kell az ofő engedélye. Ő vállalja a felelősséget (vagy nem).

És ahogy a többiek írták: egy túlfeszvédős hosszabító nem fog csinálni az elégésen kivül semmi mást hogy ha a fényfűzér begyújtja az osztálytermet. Ezek arra valóak, hogy ha kivülről érkezik valamiféle túlfeszültség, akkor megvédjék a beléjük dugott cuccokat. Jellemzően ez nem sikerül nekik, mert a villámcsapást ezek sem bírják visszatartani.

nov. 25. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
A kérdés kiírása előtt meg volt kérdezve az ofő, megengedte. Köszönöm a válaszokat!
nov. 25. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!