Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Komolyan ; ehhez a dugóhoz...

Komolyan ; ehhez a dugóhoz hogy lehet hozzákötni normálisan egy kábelt úgyhogy ha egy kicsit is meghúzod ne jöjjön szét?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

2025. febr. 12. 19:33
1 2 3
 1/21 Szirty ***** válasza:
73%
Bele kell forrasztani a vezeték végét.
2025. febr. 12. 20:20
 2/21 anonim ***** válasza:
68%

Ha csavaros (csavarhúzós) rögzítésűt szeretnél, olyan is kapható, de ez nem olyan.

Jobb, mert a forrasztás megbízhatóbb rögzítést ad. De még úgyis megtörhet tőben, ha nagyobb igénybevételnek, tekergetésnek van kitéve, ami ellen megfelelő ragasztóval, vagy épp menetrögzítő ragasztóval is lehet védekezni.

2025. febr. 12. 20:30
 3/21 A kérdező kommentje:
Milyen forrasztás szerinted abba a kis szar lyukba beforrasztok az meddig tartja?!
2025. febr. 12. 20:48
 4/21 Szirty ***** válasza:
81%

A vezeték megblankolt végét beledugod a furatba és beforrasztod hogy szépen tele legyen ónnal a vezeték mellett.

Nagyon jól megtartja.

2025. febr. 12. 20:55
 5/21 A kérdező kommentje:

4

Azért szakadt ki elsőre.....pfff

2025. febr. 12. 20:59
 6/21 anonim ***** válasza:
79%
Én az ilyeneket úgy oldom meg, hogy ráforrasztom a kábelt folyasztószerrel vagy forrasztóvízzel és utána ragasztópisztollyal megragasztom, vagy lehet kapni már olyan zsugorcsövet, ami ragasztós és azt ráhúzni, csak vigyázni kell, hogy a menetre ne menjen rá, mert akkor a hüvelyt nem tudod rácsavarni. Vagy veszel egy normális banándugót. Egyébként nem tudom ha forrasztva van hogy szakad ki neked onnan.
2025. febr. 12. 23:18
 7/21 anonim ***** válasza:

"Azért szakadt ki elsőre.....pfff"

Mert át kell melegedjen annak érdekében, hogy jól betapadjon a forraszanyag, akár előmelegítéssel is, mondjuk lánggal, hőlégfúvóval.

Ha satuba tudod fogni, és egy kis fúrószárral oldalt bele tudsz fúrni, a forrasztáskor oda is be tud majd folyni a forraszanyag, és azt már nem tudod majd kirántani a vezetékkel.

2025. febr. 12. 23:22
 8/21 anonim ***** válasza:
74%

5.

Te voltaképpen miről beszélsz, most már megint ott tartunk, hogy szakemberfikázás?

Az lett volna az eljárás, hogy szépen megkérdezed a tapasztalt szakembereket, hogy tanítsanak meg forrasztani.

Szívesen segítünk, hidd el.

De ez milyen munka, te nem tudsz rendesen forrasztani és így visszaszólogatsz?

Azt hittem, segítséget kérni jöttél ide, nem másokat hülyének nézni.

2025. febr. 13. 04:42
 9/21 Szirty ***** válasza:
78%

"Azért szakadt ki elsőre.....pfff"

Szerintem meg azért szakadt ki mert nem forrasztottad meg rendesen.

2025. febr. 13. 07:51
 10/21 A kérdező kommentje:

8-9

Látom agyi felfogóképesség az 0!

megírtam hogy a gyári forrasztás szakadt ki!

2025. febr. 13. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Miből tanuljak a firmware -ről, és a Hall érzékelőröl meg ehhez hasonlókról?

Tudtok olyan könyvet, vagy tananyagot ami tanít egy párr dolgot a firmware-ről, vezérlő panelekről?

NiMH akkumulátorok töltésénél mik a technikai szabályok? 3db sorba kötött 1.2V-os cella töltéséhez lenne szükségem egy elektronikára. Ehhez akkor...

Korábban írtak Nekem egy olyat - bár azt lehet, hogy CSAK a nikkel-kadmium cellákra értették -, hogy a cellák töltésénél a feszültség az adott nagyságrenden belül gyak. lényegtelen, ellenben folyamatos és _egyenletes_ áramról kell tölteni tizen-X óráig. De ezt akkor...

Valaki tud nekem biztosíték táblát mutatni ehhez az autóhoz?

Az a nagy helyzet, hogy vettem egy Audi 80 B2 1985-ös kiadást, 1.6-os dízel motorral, ugyanakkor a biztosítékokból és relékből hiányzik egy kettő, ehhez próbáltam én keresni egy rajzot, vagy leírást, hogy mi, hogyan helyezkedik el, de most gugli nem a barátom ez...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!