Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megállapítani...

Hogyan lehet megállapítani csak úgy, ránézésre, hogy egy (más kezén levő) karóra okos-e vagy nem? Az érettségin felügyelő tanár hogyan tudja megakadályozni az okosórás csalást? Csak úgy, ha minden karórát külön asztalra tetet a mobilokkal együtt?

Figyelt kérdés

ápr. 30. 13:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/120 anonim ***** válasza:
100%
Ha te vagy a felügyelő tanár, akkor az igazgatóhoz/igh-hoz kéne fordulnod a kérdéseddel, nem ide. Az igazgató felelőssége a vizsga szabályos lebonyolítása és a felügyelő tanárok eligazítása. Nyilván ha az első órás tanár nem vetette le, akkor a második óráson ezt nem lehet számonkérni.
ápr. 30. 15:19
 12/120 anonim ***** válasza:
81%

Masszívan fel nem bírom fogni, hogy a kérdéseiddel mért nem az iskolavezetőséghez fordultál! Egyet tudok elképzelni: hogy nem tanár vagy, hanem vizsgázó.

Minden fekete számlapú, ránézésre órajelzést nem tartalmazó órát kirakatsz. Nem a vizsgázó bemondása alapján. Szerintem nálatok is van tanári levelezőrendszer, tessék ezt közhírré tenni, hogy mindenki így járjon el. De te a 2. órában is kitetetheted a gyanús órát, ha rajtuk maradt. Ha ellenkezik, jegyzőkönyvet veszel fel.

ápr. 30. 15:27
 13/120 A kérdező kommentje:

Végülis senkin se lehet számonkérni, hiszen nem írja a szabályzat sehol, hogy minden karórát le kell vetetni a biztonság kedvéért, tehát ha elmondja a tanár, hogy márpedig okosórát nem szabad használni, és hogy az okosórákat a külön asztalra kell tenni, némelyik vizsgázó meg ennek tudatában tartja magánál azt a valamit mégis, akkor az már nem a tanár felelőssége...

De nem is a számonkérhetőség miatt kérdezem, hanem csak mert nem szeretném, ha teljesen hülyének nézhetnének a vizsgázók. Ha lehetséges megállapítani ránézésre, hogy valóban csak fitnessóra-e valami, vagy okosóra, akkor szeretném tudni, hogy mi az, ami alapján el tudom dönteni, és azt tudom mondani neki, hogy "ne nézzen már madárnak, ez okosóra, hiszen ..."... Hiszen micsoda? Hiszen nem egyértelműen hosszúkás, hanem kb. négyzetalakú a kijelzője? Ebből már következik? Vagy ha nem ebből, akkor miből?

ápr. 30. 15:29
 14/120 anonim ***** válasza:
100%
Rólam még gimiben egy sima dolgozatnál is le akarták vetetni az igaz érintőképernyős, de full buta ilyen csalás dolgokhoz fitnesz órámat😂Szóval nyilván az érettségin sem fogják engedni hogy rajtatok legyen, kivéve ha jófej a tanár. Én egy elég szigorú gimibe jártam, ott tényleg rend- fegyelem volt érettségin is. Tesómék a tanárral együtt csaltak szóval azért vannak itt érdekes dolgok. De szerintem javarészt nincs erre lehetőség.
ápr. 30. 15:31
 15/120 anonim ***** válasza:
100%
A tanárnak nem kötelessége szakértőnek lenni és felismerni, mi okosóra és mi nem. Éppen ezért BÁRMILYEN órát levetethetsz velük. Aki visszapampog, az kimehet, és próbálkozhat szeptemberben újra.
ápr. 30. 15:34
 16/120 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne lenne a felügyelő tanár felelőssége, az a dolga! Nem tanulói önbevallás kérdése. Semmilyen madaras szöveget nem kell lenyomni, a bizonytalan külsejű órát kieszi, ugyanis van a teremben óra. Vita nincs.
ápr. 30. 15:35
 17/120 anonim ***** válasza:
100%
16-os, hát ezt mondom. Nem kötelessége felismerni. Épp ezért MINDENT levetet, és nem bemondásra válogat.
ápr. 30. 15:39
 18/120 anonim ***** válasza:
53%
47 éves férfi vagyok! De jó hogy nem most vagyok gyerek! És az is dupla öröm számomra hogy nem most kell vizsgáznom! Az én gyerek koromban, voltak más sima kar órák. De okos órák nem voltak. Igy a sima karórákat anno nem kelletett le venni. Mobil telefonnak, meg se híre se hamva nem volt.
ápr. 30. 15:49
 19/120 anonim ***** válasza:
87%

Én is azt mondom amit előttem már páran, hogy

- iskolai protokollt kellene követni ha van. Ha nincs akkor jelezni kellene hogy legyen benne a szabályzatban eléggé világosan hogy milyen órákat kell levetetni! Értekezleten felvetni a témát és kérni hogy adjanak támpontot.

- ha ilyen nincs vagy nagyon lazán fogalmaz akkor meg le kell vetetni mindenkivel. Akinek nem tetszik az felállhat és elmehet haza.

Az hogy nincs net az órán nem jelent semmit. Vannak olyan órák amikre sok adatot fel lehet tenni. Akár mondjuk képként.

Nekem annó a 90-es években telefonszám memóriás Casio órám volt. Ez mentett meg a töri dogákon mert az évszámokat sosem tudtam megjegyezni. Ilyen volt: [link] teleírtam évszámokkal és a dogáknál ez általában egy jeggyel jobbat jelentett. Érettségin is használtam. 90-es évek közepe, még vezetékes telefonja sem volt mindenkinek az osztályban, nemhogy netes okosóra.

Akkoriban kezdtek terjedni a tudományos számológépek, akkor arra voltak rákattanva a tanárok, azt nézegették hogy nincs-e beleírva valami okosság. :D

ápr. 30. 15:56
 20/120 anonim ***** válasza:
84%

El kellett volna kezdeni mondogatni hetekkel ezelőtt a diákoknak hogy ne is hozzanak órát, mert úgyis levetetitek velük.

Ezért ez durván szégyen az oktatási rendszerünkre nézve hogy egy tanárnak érettségi előtt 5 nappal a gyakorikérdéseken kell információt szereznie ismeretlenektől.... akik lehetne diákok meg nyugdíjas nagymamák stb :D

ápr. 30. 16:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!