Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Megéri 2025-ben MacBook Pro...

Megéri 2025-ben MacBook Pro 2015-öt venni 100 ezerért tanuláshoz?

Figyelt kérdés

Egyetemre keresek laptopot alapvetően tanulási célra – online órákhoz, Teams/Zoom használatra, Wordre, böngészésre és jegyzetelésre.

Nem a fényűzés vagy a vagánykodás a célom, egyszerűen csak szeretnék egy kompakt, megbízható gépet, amit nem kell minden nap szerelgetni.

Találtam egy MacBook Pro 13” (Early 2015) modellt hibátlan állapotban, 100.000 Ft-ért.

Néztem új gépeket is ebben az árban (főleg Lenovo modelleket), de azok többnyire FreeDOS-szal jönnek, és mivel nem értek az operációs rendszer telepítéséhez, az nekem nem igazán jó megoldás.

Szerintetek megéri ezt a MacBookot ennyiért megvenni tanulási célra 2025-ben?

okt. 31. 17:02
1 2
 11/17 anonim válasza:
59%

#9 abban simán leveri, amire nekem egyetemre kell, plusz gamelni is tudok vele mai napig. Mac-enmár nehezebb

A tanáraim nem hülyék, csak egyszerűen nem divatcikk személyek, és a praktikusságot nézik, nem azt hogy egy drága sz@rt vegyenek arra a pénzre, nem mellesleg hogy egy Mac árával már egy komolyabb mág képet is lehet venni.

okt. 31. 20:18
 12/17 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor még az alap m365 alkalmazásait sem bírja (vagy fogja bírni) futtatni ezért nem ajánlatos a beszerzése?
okt. 31. 20:36
 13/17 anonim válasza:
Igen
okt. 31. 20:43
 14/17 anonim ***** válasza:
28%

"nagyon rövid támogatási ciklusuk van"

Fenéket :D

Ilyen hülye dumát miért kell bedobni?

Kb pont annyi ideig támogatottak a gépek mint win esetében.

És ugyanúgy használhatóak még a támogatási idő után is.

"amire még simán felmegy a Win10"

Aminem a támogatását leállították..... Erről ennyit.

okt. 31. 22:51
 15/17 anonim ***** válasza:
60%

#14 "Kb pont annyi ideig támogatottak a gépek mint win esetében."

A Win10 felmegy egy Core 2 Duo-s gépre is, melyik új MacOS is megy fel egy ilyen idős gépre? Ja semelyik, mert El Capitan az utolsó, amire 7 éve nincs frissítés és még a böngészőket se lehet frissíteni. Ennyit erről. A Win10 támogatása pedig még nem állt le. Mellesleg, nekem Insider-ben felment egy 2014-es W541-re a Win11 egy éjszaka folyamán...

nov. 1. 06:03
 16/17 anonim ***** válasza:
14%

Bruh :D

Nekem a Nokia 3210-re is felment a win10 és jób mint a makóess!

nov. 1. 06:16
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
#16 Te a tipikus esete vagy annak amikor valaki megcáfol és nem tudsz már érvet felhozni, ezért gúnyolni próbálod :D
nov. 1. 06:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!