A digitális asztali órámon az egyik számokat alkotó vonal néha eltűnik, néha visszajön. Hónapokig van, hogy jó, aztán nem. Mit lehet vele tenni?

válasza:

válasza:Az óra pontos ismeretének hiányában azért nehéz pontos diagnózist felállítani.
Feltételezem hogy led szegmens kijelzős óráról beszélünk.
Szokott meghibásodni a led, belső kontakt hiba, pont ilyen jelenséget is tud produkálni. Nem tudsz vele mit tenni, a nyákra integrált ledről beszélünk, aminek a félvezetője a legtöbbször szabadon van.
A meghajtó chipet meg nem tudod újraforrasztani, mert szintén a nyákra szerelt, kiöntött tokozású, de az is lehet rossz.

válasza:Ütögetésre reagál valószínűleg, sok esetben forrasztással javítható.
Ha valaki ért hozzá, egy vizsgálatot, próbálkozást mindig megér.
De ha nincs forrasztópákád sem, akkor nem mondanám, hogy ezen kezdj gyakorolni.

válasza:

válasza:

válasza:Olyan LCD kijelző szokott így viselkedni ami "zebragumival" csatlakozik az elektronikához.
Nehezen javítható és ha hozzányúl az ember, csak rosszabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Az interaktív táblák (legalábbis amikkel én találkoztam) világítanak, vibrálnak. És nincs is szükségem annyi funkcióra, amit azok tudnak. Nincs olyan digitális tábla, ami nem világít, és csak annyit tud, hogy lementi, amit írok rá? Mármint az egész folyamatot (mint...
Szóval van egy időkapcsoló órám (digitális, nem analóg) és be van állitva a heti programozás. Auto-ra dán kapcsolva szóval magától ki-be kapcsol az adott időpontokban amit megadtam. De az a baj , hogy hetente (egyébként ezt egy keddi napon vettem és üzemeltem be)...
Hiába a digitális átállás, még analógon fogható 30 csatorna. Ezek között vannak olyanok amik digitálisan is elérhetőek.
Tud az valami értelmeset mérni?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!