Dummy battery USB-ről használható nyugodtan a 3,7-4,2V-os Li-akku helyett?
Az az aggodalmam, hogy ugye az eredeti kamerába való akku 3,7-4,2V között mozog.
Kellene nekem ez nagyon a tartósabb használatra, powerbankra teszem és kész, viszont az a kérdésem, hogy nem árt a kamerának, ha az akkutól megszokott 3,7-4,2V helyett kap 5,0 - 5,3V-ot tartósan? Mégis kb 20%-al magasabb feszültség, és kicsit fura.
Vagy ennyi tűréshatárt szoktak hagyni az elektronikai eszközökre?
(eredeti akku: Sony NP-BX1)

válasza:DC-konverter van benne, ami lecsökkenti a feszültséget.
Valamikor az USB-dugóban, ami szokatlanul nagyobb méretű, ha megfigyeled.
Noha a mellékelt videóban nem úgy néz ki, de lehet az adapterben is.
Ha van egy multimétered, ellenőrizheted.
1
Na ez kardinális kérdés. Biztos vagy benne, hogy beépített converter is van?
Mert én egy másik Canon fényképezőhöz hazsnáltam ilyet, és ott rá is mértem, és bizony nem volt semmi, egy az egyben megkapta az USB 5V-ját. Csak akkor még hülye voltam, fel s emerült bennem ez a kérdés, de szerencsére túlélte a gép.
Viszont akkor ezzel azt mondod, hogy mindenképp kell hozzá converter mert az 5V már tuti sok lenne neki, ha jól értem?
(tudod, kínai lévén, nem lepődnék meg, ha tennének rá és mindenféle converter nélkül árulnák. ez esetben max én tehetek a kábelbe egy közbeiktatott konvertert, szóval végül is ez is megoldható, csak nyilván macerásabb.)
még 2 plusz infó van:
1, kipróbáltam úgy is, hogy az usb-t csatlakoztattam a kamera töltöcsatlakozójához, és olyankor a töltés jele eltűnik, cserébe megy a kamera a végtelenségig.
na most ilyenkor vajon kikerüli az egész töltőáramkört és csak rámegy direktbe az 5V ? mert nekem így tűnik.
függetlenül attól, hogy van-e benne akku vagy sincs, tehát üresen is (akku nélkül is) működik az 5V-os usb rácsatlakoztatásával.
ez elgondolkodtató akkor.
2, a másik dolog pedig, hogy találtam másik verziót ebből, ahol teljesen egyértelmű, hogy közbeiktattak egy convertert, rá is van írva, hogy "output: 4,2V".
csak valahogy ez a két infó ellentmond egymásnak. vagy lehet hogy azért van ez, mert ez a típusú BX1 akku igen sok típusú kamerához, fényképezőgéphez jó, aztán valamelyik bírja az 5V-ot, de valamelyik kényesebb és csak 4,2 mehet rá?
3, Végül is nem az a + ezres zvar, hanem az a kérdés merül fel a converteressel kapcsolatban, hogy vajon az nem melegszik X idő után? mert ha igen, akkor megint nem lesz alkalmas hosszútávú, akár végtelen, megszakítás nélküli működésre.

válasza:Biztos nem lehet, igazából utána gondoltam rá, hogy a fogalmazásban ezt szokás is jelezni.
Méghozzá az adapterben ajánlatos elhelyezni a konvertert, mivel ilyen esetben nem közömbös a vezeték ellenállása, ezért sokkal jobb, ha közvetlenül a tápponton stabilizál az áramkör.
A max. 4,2 V-ot a készülékek tovább konvertálják lefelé, vagy igény szerint felfelé is. Ezek a belső konverterek elvileg megbirkóznak 5 V táppal is, vagy az is lehet, valakik már tesztelték, akár ellenőrizték is a konstrukciót, hogy 5 V nem okoz kárt benne.
De ez így látatlanban akkor is csak találgatás.
Mivel a rendelés értéke nem jelentős, én mindenképpen megnézném közelebbről.
Ha nincs benne konverter és féltem az eszközt, akkor is fel tudnám használni, némi átalakítással.

válasza:oké, de ha némi átlakatás kell, azaz közbe kell iktatni egy konvertert, akkor ugyanott vagyok, mintha eleve a másodikként linkelt konverteres modellt rendelem be, nem?
vagy azt mondod, az a biztos, ha én állítom be neki a feszt egy utólagosan beiktatott kapcsolóüzemű konverterrel?
(az a baj, hogy a kamera leírásában, kézikönyvében nincs erre utaló adat, a szaklszerviznek pedig fogalma sincs. az a válaszuk, hogy nem erre lett kitalálva és kész. azért ennél mélyebb ismereteket várnék tőlük ...)

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Vannak olyan edényeim, amiket vettem, összeköltözés után (készlet), és a mai napig porosodik a dobozban a szekrény tetején,mert annyira féltem,hogy befogjam enni,vagy bármi. A barátom nem vigyáz semmire, és nem szívesen adok a kezébe új dolgokat sem. Ha ő vesz...
2002 óta működött ez a domain, de az előző tulajdonosa nem újította meg. Régen egy ismert és sokak által használt szolgáltatás volt rajta, amit én is használtam, de már egy jó ideje megszűnt ez. Beregisztráltam ezt a domaint, azóta lejárt a 8 napos meghirdetés, senki...
Spray változatot kerestem, találtam is Niveát. 50 faktoros. De nagyon siettem, itthon néztem, hogy 3 éves kortól ajánlott. A fiam 1 éves. Okozhat valamit, ha használom nála?
Tehát a gépben van egy ssd (op. rendszer, programok) és egy merevlemez (adatok). A kérdésem: amíg a külső hdd formázódik, nem lesz hatással a külső hdd-re, ha dokumentumokat szerkesztek, és megy a böngésző? Tehát nem lesz gond a formázással? Előre is kösz.
Vagy nézik, és ha túl sokat használom, akkor szólnak?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!