Hogyan számoljuk ki hogy adott négyzetméterre milyen hatásfokú klímát válasszunk?

válasza:Szerintem teljesítményt akart írni, a hatásfok az nem ugyan az.
Több szempontot kell figyelembe venni, ezért azt javaslom, hogy hívjon egy klímaszerelőt, aki a helyszíni felmérés során, látva a helyszínt és meghallgatva az igényeit jobban átlátja, hogy mekkora teljesítményű klímát kell választani.

válasza:Igen! Ez teljesítmény nem hatásfok.
Ezzel a linkkel kapcsolatban csak annyit, hogy nem teljes a számítás. Szakszerű számításnál több mindent figyelembe kell venni, említek párat, a lakás ház szigetelését, anyagát vastagságát, az ablakok felületét, szigetelését.
Ha van alsó vagy felső emelet azt szintén számításba kell venni. Pl hogy fűtenek vagy hűtenek e.
De, mindenképpen konzultálni kell klímaszerelővel, aki ért is hozzá. Ha kell tudok ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Üdv! Költözés előtt állunk, sajnos az új lakhelyünknél (új utca) nincs semmilyen kábeles szolgáltatás. Az internet mikrohullámú rádiós (Z-Net), tv pedig csak műholdas lehet. Érdeklődtünk a Telekomnál de a közeljövőben nem lesz bővítés a környéken, így nincs más...
Sziasztok! Videózni szeretnék, de nem bent, hanem kint. Jó ez most hülyén hangzik tudom. :D Az a lényeg, hogy legjobb barátnőm is és én is lovagolunk, ezért kitaláltuk, hogy kezdjünk el videózni a lovas életről, vagyis csak úgy hobbiból. Nekem van egy belovaglás alatt...
Barátom mesélte, vele történt ilyesmi..Esetleg valami tipp? Mert ha működőképes még a telefon, és csak ő nem ért hozzá, akkor szívesen megvenném!
Beépített lesz minden és jol jonne pár tanács, hogy mit figyeljunk a választásnál.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!