Van egy canon 700D gépem, amihez szeretnék venni egy objektívet, ami már azért tud is. Ef 55-200at néztem ki, 70-300al is szemezgettem. Mit ajánlanak a témához értő emberek? :)

Figyelt kérdés

márc. 6. 10:33
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
Mit jelent az, hogy "tud is". Nem tudjuk, hogy mit kell tudnia és hogy miért pont ezt a kettőt nézegeted.
márc. 6. 10:58
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem fényképész szinten gondolom ezt, hogy tud is valamit, nyilván arra a gépem se lenne alkalmas. Eddig kisebb objektiveim votlak, amivel nem tudtam elég közel kerülni a témához (pl 18-55mm),és ezt szeretném megváltoztatni.

Ezt a kettőt csak azért nézegetem mert ajánlották, viszont drága dolgok ezek, több véleményt is szeretnék hallani, és majd utána dönteni.

márc. 7. 07:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Egy 40 eFt-os tele az egyáltalán nem számít drága dolognak a fényképezésen belül.

Az ilyen negyvenezer forintos objektíveket az ember ritkán tartja használatban. Hamar vesz helyettük jobbat. :) Ez a megjegyzés az 55-200-ra vonatkozott. Azzal kezdtem a DSLR-es létemet, az első kiadással. A 70-300-asok azok drágábbak. Azzal folytattam a DSLR-es létemet, az elsővel ezek közül.

Ahogy elnézem, a 70-300-asok vonulatában egy a közös, hogy 200 mm fölé tekerve a zoomot a képminőség saját magához képest látványosan romlik. Ez nálam a gyakorlatban úgy jelentkezett, hogy előzetes selejtezés során mindegyik ilyent töröltem, mert felületesen nézve "ez is életlen" volt a hatása. Ettől eltekintve ezek 70-200 között szép képeket adnak, és még IS is van. Mi a kis baj velük? Forog a frontlencse élesre állításkor (az olcsó elsőnél legalábbis), tehát a polárszűrő használata elég nyámmos. Aztán a fényerő csökkenése, 200 mm-nél már egy fél értékkel kevesebb, F5.

Nézve a mostani árakat, 40 illetve 90 eFt, azt kell mondjam, ezek nagyjából ennyit is érnek.

Az 55-200 képe olyan kis jellegtelen volt (nem tudom jobban megfogalmazni), de manapság egy kattintás a szoftverben egy kis clarify vagy vibrance, amitől élettel telibb lesz.

Én elsősorban a fényerő hiánya miatt váltottam felfelé, fixekre. Napsütésben még elmentek ezek a fényerők rövid záridőkkel meg alacsony ISO-val fényképezni, de borús időben már feszegették a határokat. Ócska világítású csarnokokban, odakint novemberi félhomályban sportot fényképezni, hát oda kellett az F2,0 fényerős tele.

Hát csak egy pár gondolat.

márc. 9. 09:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Tamron 70-300 VC USD-t nézz, nagyon jó objektív az árához képest. Még Full Frame gépen is megállja a helyét.
márc. 9. 11:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Huha, ez most visszabillentette a mérleget. De ha jól értem, akkor ez egy hobbifotósnak megfelel. Nyilván ezek jönnek mennek. Adok veszek módon, de azért mégis szeretnék most egy jobb objektívet.
márc. 10. 08:16
 6/6 anonim ***** válasza:

"Nyilván ezek jönnek mennek. Adok veszek módon, de azért mégis szeretnék most egy jobb objektívet."

Ezek a mondatok mit jelentenek? :D

márc. 12. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!