Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért nem ad filmes érzést a kép?

Miért nem ad filmes érzést a kép?

Figyelt kérdés
Haveromnak 2 vagy 4K-s tévéje van, azt hiszem 60 hertzes, de amikor mozifilmet nézek rajta, nincsen mozis érzésem. Nem tudom egészen pontosan megfogalmazni ezt az érzést, amikor nézem a képet, akkor simábban jelennek meg benne a képkockák, tehát például egy autó mozgása finomabb, de mégis furcsa számomra, mert nem adja a mozis élményt úgy, mint az én tévém, pedig enyém csak full HD-s régebbi tévé.

szept. 2. 20:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%

Mai modern TV-kben már elég sok szoftveres képjavító funkció van.

Valakinek előny, jobb élményt ad, valakinek pedig kifejezetten rossz.

Ezek állíthatóak, illetve ki-be kapcsolhatóak.

A TV lehet 60, 120, vagy akár 144Hz is, ha a filmek amúgyis 24FPS-el vannak lőve.

szept. 2. 20:25
 2/11 T. Feri ***** válasza:
8%
Ezért léteznek még a filmszínházak. Bár nem megy nekik túl jól.
szept. 2. 21:01
 3/11 anonim ***** válasza:
78%
Nekem már a mozi sem adja meg az igazi filmes érzést, amit annak idején az analóg vetítés adott. A mai filmek milyenségéről meg inkább ne is beszéljünk. Botrányos amit műveltek a filmiparral!
szept. 3. 00:35
 4/11 Morzsi007 ***** válasza:
88%
Azért mert egy mozifilm 24 képkockás, a TV-ben be van kapcsolva egy funkció, ami folyamatosabbá teszi a mozgást, plusz képkockákat hoz létre, szappanoperás hatású lesz a mozifilm is. Valakit nem zavar, valakit igen, beleértve engem is. Márkánként más a neve ennek a fícsőrnek, pl True Motion, Motion Plus és vannak fokozatai, csak kisebb mértékben vagy hatékonyabban működjön. Én szoktam ajánlani, hogy kapcsolja ki, aki sok filmet néz, mert elveszti a filmes hatását a movie. Minden “újabb” TV-ben általában alapból aktív. Ha esetleg külső eszköz a forrás, amiről filmet néznél, a legjobb, ha 24 Hz-re állitod, más esetben akadozni fog egy pillanatra másodpercenként.
szept. 3. 09:27
 5/11 retektorta ***** válasza:
35%
A mozis érzéshez az is kell, hogy a többiek folyamatosan zabáljanak melletted, lehetőleg táskában becsempészett zörgős csipszes zacskóból. Emellett hangosan beszélgessenek, és a telefont nyomogassák, ami a szemed sarkába bevilágít. Ha ezeket leszervezed otthonra, egyből jobb lesz :)
szept. 3. 09:38
 6/11 anonim ***** válasza:
87%
A film 24 fps, ha azt felkonvertálja 60-ra vagy még többre az borzasztó lesz. Ki kell kapcsolni ezt a funkciót filmnézéskor, sőt az a legjobb, ha a képfrissítési frekvencia is le tud menni 24 Hz-re (az én 2009-es buta tévém is tudja ezt), így lesz a legközelebb a filmélményhez. A felkonvertálás sportnál jó, amit gyakran manapság is 25-30 fpsel sugároznak (pl az M4 online csatornái) annak ellenére, hogy a technológia már réges rég rendelkezésre állna az 50 fpsre és a bitráta se mászna a duplájára tőle a hatékony tömörítési eljárásoktól (pl HEVC).
szept. 3. 10:54
 7/11 Szirty ***** válasza:
10%

"...a legjobb, ha 24 Hz-re állitod..."

Esetleg kellene még pár effekt: Vízszintesen táncoló néha megszakadó függőleges csíkok, egy-egy képkockán bevillanó göndör szőrszál sziluettek, időnként kimerevedő képkocka közepétől kiinduló, táguló fehér égésnyom, a hang mellé kerregő zaj, stb... :)

szept. 3. 11:56
 8/11 anonim ***** válasza:
44%
#7 Ezt bármilyen videószerkesztő ráteszi neked :)
szept. 3. 12:13
 9/11 Szirty ***** válasza:
44%

"Ezt bármilyen videószerkesztő ráteszi neked :)"

Az rá. De most azonnali, real time effektekről van szó. :)

szept. 3. 15:00
 10/11 anonim ***** válasza:

Az óriási képméreten és a zavaróan nagy hangerőn kívül a mozit tulajdonképpen minősqégben lekörözték az otthoni, igényesebb rendszerek.

De megoldható ez, kell hozzá egy projektor, fing szagú popcorn és besötétített szoba :D

tegnap 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Elektromos cigaretta : Az elektromos cigaretta kielégíti e ugyanazt az érzést, amit a dohány adott ?

Amióta az eszemet tudom,cigizek,de nem vagyok nagy dohányos,nem akarok leszokni,viszont financiális okból átállnák ! Kérnék szépen véleményeket,esetleg ajánlatokat,típus különbségekre! Köszi szépen!

Android rendszer miért olyan monoton érzést kelt?

Hiába tervezem, hogy vegyek okos telót, de megnézem a menüjét az androinak és elmegy a kedvem a vásárlástól.

Iphone6 plusra prémium érzést keltő tok?

Az lenne a kérdés/kérés, hogy egy olyan tokot tudtok e ajánlani ami nem nagyon vastagítja a telefont, nincs oldalt/felüt a képernyőre hajtható cucc, de még is védi a telefont, ha esetleg képernyővel lefelé teszem le az asztalra( ha van valami + rajta[ami megtámasztja a...

A felsőbb kategóriás egérkonvertálok (xim4, venomx) mennyire adják át az igazi pc-és érzést?

Én egy hama speadshottal rendelkezem és ez nem olyan jó. Mintha le lenne korlátozva a kontroller szintjére. Hiába rántom meg úgy amitől pcn megfordul egyből itt szép lassan lehet csak húzni. Az érzékenységet 50re kellet raknam hogy megtudjak fordulni de így pontosan...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!