Milyen fényképező gépet ajánlotok erre a célra?
tengerpartok, hotelszobák, természet reklámok stb. fotózására használnám(ha még este, sötétben is jó képeket csinál az nagyon jó lenne).
Fontos ,hogy nagy látószögű legyen, továbbá kézi (kis gép legyen) lehetőleg elférjen a zsebembe, övtáskába.
Jelenleg ezt néztem ki : Samsung WB200F .
Ti mit ajánlotok, illetve mi a véleményetek a Samsung WB200F- ről ?
35000 Ft. Ennyi pénzért mit vársz?
Ilyen kis kompaktok ilyen kevés pénzért sötétben nem fognak jó képet készíteni. Egyik sem.
Szoba, beltér fotózásához a 24 mm nagyon kevés(vagyis nagyon sok).
Ha ilyen árban gondolkodsz, akkor gyakorlatilag tökmindegy, mit választasz, mind egyforma...
Ajanlom a nagyobb gepeket mert a kisebbek szo szerint hasznalhatatlanok erre a celra amire te szeretned!
Szemely szerinti kedvenceim: Nikon 90D es Canon 60D, Canon 500D
Ezek nagyobbak de azt hiszem ha a nyakadba rakod akkor egyaltalan nem zavar!
Az alabbi gepeknek nezz utana a media markt oldalan bar vannak mas veboldalak ahol fele annyiert megkapod mint mediaban
köszönöm a válaszokat, az árba az a fontos csak ,hogy 200-300 ba bele férjen.
2. válaszolónak igaza lehet, jobb erre a célra egy nagyobb gép, utána nézek köszönöm :)
Ha jól értettem, egyik témád sem mozog valami iszonyat sebességgel és sötétben.
Hotelszoba/tengerpart/reklámok mindegyike bátran fotózható egy sima kompakt géppel is, sötétben max. kiteszed egy babzsákra, szépen beállítod, hogy 2 sec késleletetéssel fotózzon és a képed éles és zajtalan lesz az 1-2 sec-es expoval. Ezer ilyet fotóztam, nekem Pentax s30 volt erre a célra, de manapság egy 30-40e Ft-os kompakt teljesen meg fog erre felelni, fölösleges többet költened, ha - szemlátomást - családi/amatőr célra veszed és nem tanultál fotózást.
A MILC-et és a nagylátószöget nem értem, ott a rátett lencse fókusztávolsága ugye x2, így a 14-42-es obik egy 28-84-esként funkcionálnak. Ez pontosan azonos a crop-os gépen 18-55-ös obijának kezdő nagylátószögével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!