Canon eos 60D éri meg jobban, vagy akkor már inkább a 70d? Olyanok válasza érdekelne, akiknek gyakorlati tapasztalatuk van.
Ég és föld a két gép, a 60d egy elég sikertelen történet volt, amit a 70d maximálisan rendbetett. A 70d szinte már alkalmas munkára is, magas ISO-ban, funkciókban, szinte mindenben a félprofi crop-os világ teteje most a Canon-nál (a 7D fölé helyezik mostanság, bár ez izlés dolga). Kicsit leegyszerűsítve ennél jobb crop-os gépe a Canon-nak jelenleg nincsen (persze leszámítva az 1-essel kezdődő profi gépeket). Ha nézed az árcédulát, a 60D most 200e körül megvan, a 70D inkább 300e, kb. ugyanennyi a különbség a két gép szintje között is.
A dolog attól függ, mire szeretnéd a gépedet használni, és mennyi pénzt szánsz rá.
Ezekről semmit nem tudunk.
Az a kinézett kit egy hulladék. A 18-55 STM egy olcsóbb váznál egész jó kezdő kit, de 70D-t tenni alá pazarlás.
A 70-300 III konkrétan aliga valamire jó, csak f8 körül kezd haszálható képet adni, az AF pedig rém lassú. Tudom, van ilyenem, síelni szoktam vinni, mert ott van elég fény, és ha véletlenül esek vele és összetöröm, nem kár.
Az előtétek szintén hozzák a gagyi kategóriát, a szűrőkészletből csak az UV hasznos, mert védi a lencsét. De noname cuccokkal rá lehet fázni.
Állványból egy normális kell, nem kettő valamilyen.
A kijelzővédő nem tudom, az érintőképernyővel milyen barátságban lesz, de egyébként sem kell.
Ezek a szuper kitek mindig arról szólnak, hogy egy jó géppel megpróbálják rád sózni a sok kínai szemetet...
Hosszú évek rutinja alakítja ki, hogy milyen obi való neked. Én pl. egyre kevésbé használok zoom-okat, mivel ott 2.8-nál nagyobb fényerő nincs, nekem meg jól jön a 2.0, sőt az 1.8, 1.4 is sokszor. Ha pénz nem számít, akkor canon 18-55 IS USM, canon 70-200 2.8 IS USM és valami makro, ahhoz nem értek (vagy közgyűrűsor) és egy darabig nyugtunk lesz tőled :-)
Ha ezeket megnézted ebay-en és rosszul lettél az ártól, akkor sigma 18-50mm f2.8 ex dc macro + canon 70-200 f4.
Ha nem kell zoom, de több fényerő kell, akkor Canon 50 1.4 , canon 85 1.8 van megfizethető áron. Én a Canon 50 1.4-et szeretem nagyon, bár jópáran fikázzák. Van még a Sigma 50 1.4-is (ha a fényerő kell), ebből a friss art most legendásan jó.
De mindez csak találgatás, amíg nem alakul ki, mit szeretsz és mik a problémáid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!