Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi történne ha egy FF vázra...

Mi történne ha egy FF vázra feltennék egy EF-S objektívet pl. Sigma 18-35mm-t?

Figyelt kérdés
2014. máj. 15. 12:10
 1/5 anonim ***** válasza:
ha jól tudom, eltötné a tükröt, de még nem próbáltam
2014. máj. 15. 12:48
 2/5 BazsiBácsi ***** válasza:
Fizikailag nem tudod rátekerni az EF-S bajonettet az EF bajonettre, ugyanis az EF-S "belógó" része nem megy be a tükörházba, így a menet el se ér a bajonetthez. Ha meg "odatartod", akkor nagyjából 35mm ekvivalens gyújtótávolságot kapsz, tehát alapból értelme sincs.
2014. máj. 15. 13:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Az EF-S objektívek alapból nem mennek fel az FF gépekre, nem tudod belecsavarni. Viszont lehet csinálni átalakítókat, amik megoldják ezt a problémát. Azonban ezzel óvatosan: több EF-S objektív, pl. a 18-55 is leveri az FF tükröt, mert túlságosan belóg az aknába.

Sok márka APS-C-re készült objektívei felmennek Canon FF vázra, mert EF bajonettesek, de nem tudják a teljes képet kirajzolni. Ilyen a Sigma 18-35 is:

[link]

2014. máj. 15. 14:07
 4/5 fairi1 ***** válasza:

Semmi különös, tudsz vele fotózni. Csak a széle a képnek fekete lesz mert nem rajzolja ki a teljes képkockát az obi.

Vagyis utómunkával ki kell vágnod a jó részt,és onnantól a kép használható.

A sigma 18-35-ös az EF bajonettes és nem EF-S!!!

2014. máj. 15. 16:25
 5/5 A kérdező kommentje:

Én is úgy gondoltam, hogy EF-es és nem EF-S :D

de az eladó ájuldozott, hogy azt nem lehet feltenni FF-re mert 18 mm-t nem tud kirajzolni a váz. Látom, szokás szerint nincs valami nagy megbízható tudása a témában

2014. máj. 16. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!