Hogy ilyen képeket lehessen készíteni, mindenképp ezek kellenek?
A fenti weboldalon látható objektívek feltétlen szükségesek ilyen minőségű képek készítéséhez, vagy van valamilyen olcsóbb de régebbi sima AF-D objektív, ami hozza kb. ezt a szintet?
A mostani Soligor 70-300 nem az igazi erre a feladatra, igaz nem is volt annyira drága.
300mm-nél egy 100%-os kivágás:
exif megvan, meg lehet nézni.
A képed marha zajos.
A linkelt oldalon levőek pedig nagy fényerejű objektívekkel készültek.
Ennyit tesz a drágább cucc.
A linkelt oldalon lekicsinyített képeket látok, nem 100%-osakat. Belezoomolni sem tudok. Többnyire statikus képek.
A te képed egy mozgó dolgot ábrázol, valószínűleg elég távol, így az élesség síkja fene tudja, hova került, de biztos nem pont a madárra, egyszerűen nem összehasonlítható a kettő.
Ettől függetlenül igaz, hogy a minőségnek ára van, nem csak a feliratot és/vagy a piros csíkot kell megfizetni egy félmilliós objektíven.
iso640-en készült a kép, de muszáj voltam lerekeszelni mert akkor élesedik a kép csak, így kellett az iso hogy a ki tudjam tartani a 300mm-t (ekv. 450mm azaz 1/450-nél rövidebb záridőt)
100%-os kivágás amit én töltöttem fel a kepfeltoltes.hu-ra ott a link.
Na akkor megismétlem: ilyen jelentősen kicsinyített képet a te teljes kivágásoddal nem lehet összehasonlítani, ahogy az almát sem lehet egy gyorsvonathoz.
Mellesleg ha f11 alatt nem éles az objektíved képe, már rég falhoz kellett volna vágni.
Elállítódott benne valami vagy simán csak nem jó minőségű lencsék vannak benne?
Azt hiszem 2000-ben készült (szóval még filmeshez), eredetileg Cosina gyártmány, de ez a Kino által készített és Soligor márkanév alatt kiadott típus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!