Kukirin G2 vezetéséhez kell jogsi?
Sziasztok! Nem rég kb 1 hete vettünk egy Kukirin g2 elektromos rollert. Felmerült bennem az a kérdés, hogy kell-e jogsi ahhoz hogy vezethessem-e a rollert? Az egész család használja a rollert. Fontos megjegyezni, hogy még 18 év alatti vagyok szóval nincs autó jogosítványom. Esetleg ha valaki jobban ért hozzá akkor le tudná írni még hogy mik kellenek a roller vezetéséhez?
Előre is köszönöm a segítséget

válasza:45 km/h sebességre képes roller, jelenleg nem szükséges jogosítvány. Attól függetlenül, hogy Pintér Sándornak volt egy mondása, de a nem egyértelmű szabályok miatt a rendőrök ezt nem feszegetik, kivárás van.
Az új KRESZ szerint viszont már segédmotor-kerékpárnak fog számítani elvileg, nem mehet kerékpárútra csak lakott területen kívül, továbbá bukósisak és jogosítvány kell hozzá.
Ez jelenleg is már érvényes:
"Azokra az elektromos rollerekre kell biztosítást kötni, amelyeknek tervezési sebessége meghaladja a 25 km/h-t, vagy saját tömege nagyobb, mint 25 kg, és legalább 14 km/h sebességre képes."

válasza:Senki nem tudja biztosan, nincs egyértelműen szabályozva.
Az agyonfizetett törvényalkotóink tizenéve vakaróznak a kérdésen.

válasza:A biztonság kedvéért annyit hozzátennék, gondok akkor lehetnek, ha egy rolleres balesetbe keveredik.
Akkor már előszedik az aktuális jogszabályokat, amiből kihozhatják, hogy segédmotor-kerékpár, annak minden vonzatával együtt.
Úgyhogy érdemes odafigyelni.
Kapcsolódó kérdések:
egy tartalomgyarto is irta hogy keszlet hiany van mindenhol de ha megjon a keszlet egybol kuldik es irtam utana nekik megegyszer azt irtak nincs ujabb hir es utana megint irtam nekik 2x de azokra mar nem valaszoltak szeretnem megtudni hogy valaki jar most hasonloan...
-minimum 20-25km hatótáv -sebesség 30 felett -néha rosszabb utakon is használnám szóval nem árt egy jobb felfüggesztés -napi 30km használat majdnem 7/7-be, tehát megbízhatónak kell lennie Ár lehetőleg 200-250 alatt Amiket eddig néztem azok a kukirinek, de róluk sok rosszat hallottam
A Kukirin jobb áron van, viszont hallottam panaszokat rá, hogy nem annyira minőségi, a Mantis-ról nem hallani ilyet, viszont az drágább... Bevallom, nekem a hallottak, látottak alapján a Mantis tetszik jobban, de a pénztárcám inkább a Kukirint lájkolja...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!