Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » GPS, navigáció » Kukirin G2 vezetéséhez kell...

Kukirin G2 vezetéséhez kell jogsi?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nem rég kb 1 hete vettünk egy Kukirin g2 elektromos rollert. Felmerült bennem az a kérdés, hogy kell-e jogsi ahhoz hogy vezethessem-e a rollert? Az egész család használja a rollert. Fontos megjegyezni, hogy még 18 év alatti vagyok szóval nincs autó jogosítványom. Esetleg ha valaki jobban ért hozzá akkor le tudná írni még hogy mik kellenek a roller vezetéséhez?

Előre is köszönöm a segítséget

2025. júl. 8. 20:26
 1/8 anonim ***** válasza:
57%

45 km/h sebességre képes roller, jelenleg nem szükséges jogosítvány. Attól függetlenül, hogy Pintér Sándornak volt egy mondása, de a nem egyértelmű szabályok miatt a rendőrök ezt nem feszegetik, kivárás van.

Az új KRESZ szerint viszont már segédmotor-kerékpárnak fog számítani elvileg, nem mehet kerékpárútra csak lakott területen kívül, továbbá bukósisak és jogosítvány kell hozzá.

Ez jelenleg is már érvényes:

[link]

"Azokra az elektromos rollerekre kell biztosítást kötni, amelyeknek tervezési sebessége meghaladja a 25 km/h-t, vagy saját tömege nagyobb, mint 25 kg, és legalább 14 km/h sebességre képes."

2025. júl. 8. 20:56
 2/8 A kérdező kommentje:
Rendben köszi!👍
2025. júl. 8. 21:05
 3/8 ColeslawInnit válasza:
0%
Persze. Kell jogosítvány, útlevél, személyi, TAJ-kártya, és Európai Egészségbiztosítási Kártya.
2025. júl. 8. 21:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Senki nem tudja biztosan, nincs egyértelműen szabályozva.

Az agyonfizetett törvényalkotóink tizenéve vakaróznak a kérdésen.

2025. júl. 9. 08:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A biztonság kedvéért annyit hozzátennék, gondok akkor lehetnek, ha egy rolleres balesetbe keveredik.

Akkor már előszedik az aktuális jogszabályokat, amiből kihozhatják, hogy segédmotor-kerékpár, annak minden vonzatával együtt.

Úgyhogy érdemes odafigyelni.

2025. júl. 9. 18:44
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a segítséget!
2025. júl. 10. 08:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi köze ennek a gps-hez?
2025. júl. 13. 09:44
 8/8 Idk 2.0s válasza:
Hát haver engem 3 napja kaptak el a rendőrök és mondták hogy kell jogsi. Feljelentették engem vezetői engedély hiánya miatt. A kreszre várnak igen de így is besoroljak a járművet watt alapján. Szóval ha több ... Wattnál akkor kell rá jogosítvány asszem 300vagy mi jelenleg a szabályban és a g2 az felett van
2025. júl. 16. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Rendeltem egy kukirin g2-ot mar 2hete irtam nekik emailbe hogy merre jar es irtak hogy keszlet hianyvan egy ismerosom nel is ugyanezz a helyzet ?

egy tartalomgyarto is irta hogy keszlet hiany van mindenhol de ha megjon a keszlet egybol kuldik es irtam utana nekik megegyszer azt irtak nincs ujabb hir es utana megint irtam nekik 2x de azokra mar nem valaszoltak szeretnem megtudni hogy valaki jar most hasonloan...

Milyen elektromos rollert ajánlanátok?

-minimum 20-25km hatótáv -sebesség 30 felett -néha rosszabb utakon is használnám szóval nem árt egy jobb felfüggesztés -napi 30km használat majdnem 7/7-be, tehát megbízhatónak kell lennie Ár lehetőleg 200-250 alatt Amiket eddig néztem azok a kukirinek, de róluk sok rosszat hallottam

Milyen rollert vegyek - Kaabo Mantis vagy Kugoo Kirin (Kukirin)? több lenn

A Kukirin jobb áron van, viszont hallottam panaszokat rá, hogy nem annyira minőségi, a Mantis-ról nem hallani ilyet, viszont az drágább... Bevallom, nekem a hallottak, látottak alapján a Mantis tetszik jobban, de a pénztárcám inkább a Kukirint lájkolja...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!