Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Gáz, kerámia vagy indukciós...

Gáz, kerámia vagy indukciós főzőlapot válasszak?

Figyelt kérdés

Még be lehet huzatni a gázt de az elektromos megoldás is használható a házunkba,de nem tudok dönteni.

Tapasztalatom csak a gázzal van, koszol nagyon. A többiröl pedig mások akarnak lebeszélni,hogy lassan melegit ,ha nem fekszik ra az edeny kikapcsol, nem lehet megfelelöen szabályozni.teljesen tanacstalan vagyok. Akinek van tapasztalata mindegyikkel melyiket javasolja?



2020. okt. 19. 21:40
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
indukcios
2020. okt. 19. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/35 anonim ***** válasza:

Ha valóban egyenlő arányban gondolkodsz.

Maradjon a gáz bekötés.

Klassz-mondjuk egy Vok égővel a közepén.

2020. okt. 19. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/35 anonim ***** válasza:
28%
Nekem villanyossal és gázzal volt tapasztalatom. Az indukciós szóba se jött mert ha jól tudom ahoz spec. edények kellenek. A villany azért nem vokr jó mert amikor nem volt áram akkor cseszhettem az egészet, gyerekek mellett ez nem igazán volt jó, hogy még tejet vagy vizet se tudok melegíteni. Sajnos nálunk valamiért sokszor előfordul, hogy nincs áram. Gázosra váltottunk, eddig bevált. A miénk ilyen. [link]
2020. okt. 19. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/35 anonim ***** válasza:
62%
Jó az indukciós, mert közvetlen az edényt melegíti. Nem kellenek spéci edények hozzá, a ma kapható edények 90%-a működik vele. A régiekkel lehet gond, de ha új konyha, feltételezem az edények is újak lesznek. Nekünk is ilyen van, meg vagyunk elégedve.
2020. okt. 19. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/35 anonim ***** válasza:
Nalunk most a jelenlegi alberletben keramia van, elotte gazosat hasznaltam. Igazabol a keramiaval annyi a gondom csak, hogy gyulolom takaritani, sokkal nagyobb macera szerintem, ugyhogy en ezert dontenek inkabb a hagyomanyos mellett. Plusz igen, az aramszunet, nalunk eddig csak egyszer volt, de az elozo lakasunkban tobbszor is, jol jott akkor, hogy azt legalabb tudtam hasznalni. Indukcios szerintem csak azert nem jo, mert nem latszik rajta, hogy mikor van bekapcsolva, ha hirtelen ranezek, a keramia legalabb pirosan vilagit, igy mindig tudhatom, hogy tuti kikapcsoltam, masreszt meg uj edenyek kellenek hozza, ezert nem akarnam a teljes keszletem lecserelni.
2020. okt. 19. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/35 anonim ***** válasza:
100%
#5 az indukciós be se kapcsol, ha nincs rajta kompatibilis edény, így nem tudod véletlenül bekapcsolni. Ha meg forró, a miénk a kijelzőn jelzi egy villogó H, mint Hot.
2020. okt. 19. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/35 anonim ***** válasza:
90%
..ami ugye azonnal le is hűl,mivel "csak" a lap melegedett fel az edénytől.
2020. okt. 19. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/35 anonim ***** válasza:
31%
6-os, ja ertem, ezt nem tudtam pontosan, csak egy baratnomnel lattam. Amugy termeszetesen a kijelzo vilagit, az tudom, csak nekem van egy ilyen maniam, hogy biztos nem kapcsoltam ki, es ezert megnyugtat tudat, hogy a keramia fozo felulete is pirosan vilagit, ha melegszik :D
2020. okt. 19. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/35 anonim ***** válasza:
100%
#8 ha leveszed az edényt, kikapcsol, szóval ha ez a gond, az indukciós számodra a tökéletes választás. Persze ha rövid időn belül visszateszed visszakapcsol, tehát például palacsintát forgatni tudsz anélkül, hogy állandóan nyomkodni kelljen.
2020. okt. 19. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/35 anonim ***** válasza:
72%

Nyilván ez egyéni preferencia kérdése is, de én indukcióson kívül már nem szívesen használok mást. A gázzal amúgy nincs nagy baj, csak a bekötés macerás, ha alapból nincs a konyhában gáz. Ezen kívül kényelmi szempontból az indukciós jobb, precízebben lehet állítani, gyorsan lehet ki-bekapcsolni, nagyobb teljesítményt tudsz az edénybe vinni.


Amit viszont semmiképp nem vennék, az a "kerámia" főzőlap (az indukciós is kerámia, csak a sima ellenállás alapon működő főzőlapokat kerámiaként hivatkozzák). Nagyon nehéz gyorsan és pontosan szabályozni, mivel nagy a tehetetlensége. Pl. ha elkezd forrni a víz, hiába veszed le azonnal, az forrni fog tovább. Cserébe amíg elkezd forrni a víz, az is nagyon sokáig tart. (Egy indukciós lapot kb. olyan gyorsan tudsz szabályozni, mint egy gázt.) A lapok is nagyon forrók a főzés után, ez veszélyes és pazarló is, ezen kívül megkönnyíti az ételmaradékok odaégését.

2020. okt. 19. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!