Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Légtisztító szűrőjére azt...

Légtisztító szűrőjére azt írja a kézikönyv hogy nem szabad vízzel tisztítani, akkor mégis hogyan távolítsam el belőle a büdös szagot?

Figyelt kérdés

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact készülékem van.

Bejött a füst a lakásba, és bekapcsoltam hogy szedje össze. Ami sikerült is, viszont másnap mikor bekapcsoltam volna ujból már magából a készülékből jött a büdös szag. Kivetem a filtert belőle és körbeszaglásztam a készüléket, annak nincs szaga, viszont a filter nagyon büdös.

Arra gondoltam hogy JAR mosogatószeres vízbe beáztattam volna majd többször átmostam volna melegvízzel. De mivel a használatiban azt írják hogy ne érje víz így nem tudom mitévő legyek.

Esetleg arra gondoltam hogy pumpás ( nem gázos ) parfümmel körbepermetezem a filter hogy elvegye azt a büdös szagot de nem tudom az ártana-e a készüléknek, az érzékelőjének.

máj. 6. 12:31
 1/4 krwkco ***** válasza:

[link]

Ez egy aktívszenes szűrő. Bármilyen folyadék lekötődne az aktívszén felületére és a továbbiakban szűrné a szagokat.

Megpróbálhatod szabad levegőn kiszellőztetni. Vagy kirakhatod a napra, hogy felmelegedjen egy kicsit, ami gyorsítja a folyamatot.

máj. 6. 12:51
 2/4 krwkco ***** válasza:

"a továbbiakban szűrné a szagokat."

a továbbiakban NEM szűrné a szagokat.

máj. 6. 12:51
 3/4 anonim ***** válasza:

A külső felületen rárakódott port lehet esetleg porszívózni, ecsettel is megtámogatva.

De az aktív szén lényege a mikropórusok, illetve az általa képzett nagy felület, ami megköti a szagokat / molekulákat, azt onnan nem tudod már házilag kiszedni.

Ipari regenerálás több száz fokon, oxigénmentes környezetben, vízgőzzel.

Aktív szenet használják ugyan víztisztítóként is, de azt sem javasolt kiszáradás esetén ismételten használni, még akkor sem, ha maradt még kapacitása. Meg annak vízálló a ragasztása, filterei, légtisztítónak nem feltétlenül.

máj. 6. 13:28
 4/4 anonim ***** válasza:
magyarån vehetsz bele egy új filtert .
máj. 7. 05:56

Kapcsolódó kérdések:

Indukciós üvegkerámia tűzhelyhez milyen edény jó?

Mágnespróbát ismerem, de ami nem tapad a mágneshez az is melegszik a tűzhelyen. Pl. Tefál edény. Akkor ezt nem szabad használni? Árt a tűzhelynek? Vagy a mágnespróba nem jó módszer?

Indukciós tűzhelyen miért nem szabad kotyogós kávéfőzőt használni?

Láttam egy videót, hogy a kotyogóst egy serpenyőbe tették, és úgy főztek vele kávét indukciós tűzhelyen.

Egyes varrógépet miért nem szabad olajozni?

Bernett Milan 7 varrógépem van. Azt írja, a greifer rendszert nem szabad olajozni. Ez egy olyan gép, ami fekvőorsós, és az orsó csak úgy be van téve, nem bobinban van.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!