Mi baja lehet a telefonnak?
Azért pontosabban feltehetted volna a kérdésed. Samsung Galaxy A35-ről van szó és Android 14-es operációs rendszer van rajta!
Ez nem telefon hibája, hanem a rajta lévő Androidé. Tudni kell azt is, hogy kétféle Android létezik. Az egyik szűz. Van olyan telefon is, melyen szűz Android van, de sok készüléken nem szűz van, hanem olyan, amit a készülék gyártója némileg átalakított: ez is ilyen. A Samsung esetén ennek külön nevet is adtak, ez az "One UI".
Azt meg nem mondom neked biztosan hogy esetedben maga az Android a hibás vagy az One UI, de ilyent már tapasztaltam én is más Samsung készülékeken is: táblagépeken is, és korábbi Android verzióknál is.
Ha rá mész a menüjében az Akku- és eszközkarbantartó > Tárhely részre, ott megnézheted, hogy mi foglalta el tárhelyed, de valószinűleg semmit nem fog megtudni, csak annyit ír ki, hogy egyéb.
A problémát az okozhatja, hogy titkon az Android letöltögethet mindenfélét és egyes alkalmazások is. Akár például a frissebb verzió telepítőjét is, anélkül, hogy azt feltetted volna. A fájlszemetet viszont nem takarítják el maguk után, így a szemét egyre csak gyűlik és nagyon gyorsan megtud vele telni az egész tárhelyed, és jönnek a figyelmeztetések, hogy a tárhelyed elfogyott, miközben akár még alig telepítettél fel valamit.
A megoldás:
1. Mentsed el a telefonon kívülre valahova féltet dolgaidat, mert ezek törölve lesznek
2. A menüben az Általános kezelés > Visszaállítás > Gyári adatok visszaállítása részre; és itt állíts vissza telefonod gyári állapotát. Megfelelően feltöltött akkumulátor szükséges hozzá, de erre figyelmeztetni fog.
3. Ha felállt újból, az így immár már szűz rendszered, akkor minden előtt végezd el a telefonod beállításait. Amit lehetséges minden tiltsál le, hogy automatikusan frissítsen.
4. Hasznos lehet ha tűzfal szoftvert feltelepítesz és szakszerűen beállítod. Nem rootolt készülékre csak VPN alapút lehet, de vannak ilyenek is.
5. Az általad használt alkalmazásokat csak fokozatosan telepítsed vissza és figyeld, hogy valamelyik nem kezd esetleg tárhelyed intenzív fogyasztásába. Ha igen, akkor vagy valami beállítás benne, vagy az alkalmazás más verziója vagy az alkalmazás elfelejtése és másik alkalmazás keresése lehet a megoldás.
De nagy a valószínűsége, hogy az egészben nem az alkalmazások, hanem kizárólag az Android és / vagy az One UI a ludas.

Az eszközkarbantartóban (alapesetben: beállításokban legörgetve megtalálod) kiírja, hogy mi foglal sok helyet. Gyanítom, hogy az alkalmazások lesznek azok, azoknál is a gyorsítótár.
Ez azért felelős, hogy az appokat ne nulláról kelljen újratölteni, hanem tartalmazzon alapadatokat. Egy instagramnál például a kezdőlapon megjelent képeket tudja tárolni, így ha pl offline megnyitod, akkor is betölti pl a barátod esküvői fotóját.
Szintén beállításokon belül ha az alkalmazásokra lépsz, ott kiadja az összeset felsorolva. Vegyük ismét az instagram példáját: megkeresed a listában az instagramot, majd rányomva látsz mindenféle dolgot. Itt le kell görgetni, megkeresni a "tárhely" opciót, majd ott rábökni a gyorsítótár törlésére. Egyébként ezen a felületen azt is írja, hogy adott alkalmazás által elfoglalt tárhelyből mennyi a gyorsítótár. Youtube, facebook, messenger meg egyebek szoktak sokat foglalni, vagy ha játszol telefonon, akkor érdemes azoknál is megcsinálni, így több GB-nyi helyet fel tudsz szabadítani.
Sajnos ez nem végleges megoldás, így ezt bizonyos időközönként újra kell csinálni.
Másik dolog még, amit ajánlani tudok, az egy appkiller használata.
Ez annyit csinál, hogy végigmegy az összes appon, és mindegyikre rányomja a kényszerleállítást, ilyenkor nem fog futni a háttérben.
Fotnos, hogy az appkilleren belül beállítsd, hogy mit ne állítson le, mert például egy messenger esetében ha leáll, akkor értesítéseket sem fog küldeni. Szóval amelyik apptól szeretnél értesítést kapni, azt fehérlistázd.
4-es válaszadó:
Melyeket írsz, azok közül egyik sem fog használni.
Az Android az olyan, hogy ha benne bezársz egy alkalmazást, az nem záródik be valójában csak a háttérbe teszi őket. Ezért az Appkiller és hasonlók ez esetben semmit nem érnek, mert az nem tárhelytörlő, hanem a háttérben futó alkalmazás bezáró.
A gyorsító tár törlése sem fog semmit érni, mert ugyan az szabadíthat fel tárhelyet, de közel sem szükséges. Ennél jóval brutálisabb méretű tárhely növekedésről van szó!
Ahogy fentebb írtam,már többször jártam én is ilyen cipőben.
Gondold csak el: az egyik nap még 32 GB szabad tárhelyed van, a másiknak meg csak úgy ár csak 500 MB! Törölgetted a gyorsító tárakat, attól legfeljebb 500 MB helyett 15 GB lesz, de az is csak ideig óráig, aztán ismét 500 MB lesz, és már gyorsító tár törlése se fog segíteni, végén meg már el sem indul a géped hely hiányában!
Az tárhely részen pedig semmit nem ír ki, csak annyit hogy milyen kevés a szabad helyed egy kördiagramban pedig szürkével fogja jelezni, hogy legtöbb tárhelyet a gépen az "egyéb" használta fel, amire semmire nem mész.
Az viszont biztosan fog használni a kérdezőnek, amit fentebb írtam.
Elnézést a fenti válaszomban az elgépelésért, ezt akartam írni:
A gyorsító tár törlése sem fog semmit érni, mert ugyan az szabadíthat fel tárhelyet, de közel sem szükséges mennyiségűt.
Gondold csak el: az egyik nap még 32 GB szabad tárhelyed van, a másiknak meg csak úgy ár csak 500 MB! Törölgetted a gyorsító tárakat, attól legfeljebb 500 MB helyett 1,5 GB lesz, de az is csak ideig óráig, aztán ismét 500 MB lesz, és már gyorsító tár törlése se fog segíteni, végén meg már el sem indul a géped hely hiányában!
Szóval 15 GB tárhely növekedés az véletlenül sem lesz gyorsítótár törlésétől, ahogy azt sikerült elírnom, hanem mondjuk csak 1,5 GB - és plusz-mínusz egy kevéssel.

Facebook, tiktok és társaik szeretik teleszemetelni a telefont.
Példa: Egy live videó megtekintése miatt felraktam a tiktokot.
Telepítés és megnyitás után rögtön 800MB lett az általa felhasznált tárhely, majd egy fél órás LIVE. után már 2GB!
Facebook ugyanilyen.
Plusz van jópár olyan alkalmazás, amit ha megnyitsz, máris zabálja a tárhelyet, akksit és memóriát.
"Facebook, tiktok és társaik szeretik teleszemetelni a telefont."
Igen ez így van. De nálam már több Samsung ketyerén is rövid idő alatt hasonlóképpen megtelt a tárhely, anélkül hogy bármelyiket is használhattam volna.
Sőt nem hogy ezeket, még más jellegű progit is alig tettem fel!
Sőt ezek esetében elméletileg kellene segíteni a gyorsítótár törlésnek, plusz a mellette lévő gombbal az "Adatok törlésének".
Ebből pedig egyértelmű, hogy magában az Android rendszerben felhalmozott szemétről van szó, amit akár ki is lehetne hozzáértően törölni, de ehhez csak rootolt telefon ad hozzáférést.
Abban viszont egészen biztosak lehettek, hogy Gyári adatokra való vissza állítás egyből eltakarítja a szemetet. A kérdés utána csak az, hogy aztán meg is kell akadályozni, hogy a szemét visszakerüljön ismét.

A családban 5 Samsung telefon van, ebből kettő A35
Egyiknek sem fogy úgy a tárhelye, hogy észrevehető lenne...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!