Be lehet valahogy állítani hogy a telefonom kisebb felbontású képeket készítsen?
50 Mp-es kamera van benne, és a képek 2-3 MB-osak szoktak lenni. Namost nekem nincs szükségem ekkora méretre és felbontásra. Elég ha a kép éppen pár száz kilobyte, mert úgy még mindig elég jól látható, de legalább kevesebb helyet foglal.
Van rá megoldás hogy kisebb képeket készítsen valahogy?
Nothing Phone 2a

Ha nincs a kamera beállításaiban, akkor sajnos nemigen van rá lehetőséged.
Én Xiaomi-n tudom állítani 3 szakaszban a kép minőségét,
legjobb minőség: 4,12MB,
"legrosszabb": 705KB.
Ha bekapcsolom a HEIF (HEIC) formátumot akkor:
legjobb minőség: 1,32MB,
"legrosszabb": 373KB.

Kérdező, a 6-os válaszban leírtam, hogy miért nincs értelme a felbontáson és a kép méretén spórolni. Filléres háttértár árak vannak, egyszerűen 2-3 megabájt semmi. Évekig fotózhatsz, mire egyáltalán felmerülhetne problémaként a dolog. Még egyszer mondom, hogy hidd el, meg fogod bánni azt évek múlva, hogy nincsenek jobb minőségű, szebb képeid fontos dolgokról. Kisgyermeked első lépései, egy barátod esküvője, egy emlékezetes este a barátaiddal, egy jó strandolás képei, egy álom nyaralás fotói, vagy csak egy jól elkapott pillanat valami hétköznapi dologról.
Én már esküszöm visszagondolva bánom, hogy mindig "vacak" mobiljaim voltak és a fotóim között egy csomó fontos pillanatról béna képek vannak. Aztán mire mentem ezzel? 10 éves távlatban spóroltam telefonon 150 ezer forintot mondjuk, cserébe van egy rakás mai szemmel bénácska képem. A Nothing Phone 2a teljesen korrekt, jó ár/érték arányú készülék, nyugodtan használd ki a képességeit, semmi baja nem lesz se a telefonnak, se neked attól, hogy lesz rajta pár száz 2-3 megás kép. Enni nem kér, nem igaz?
Köszönöm mindenkinek. Átgondolom.
Az az igazság, hogy ránézésre nem mondanám meg 2 egyforma képről hogy melyik melyik. Az egyik az eredeti, a másik átkonvertált. Előbbi 3 MB, utóbbi 300 kB. Tök egyforma, még ránagyítva sem látok kb semmilyen különbséget. Emiatt nem nagyon látom értelmét a túlzott méretnek. Ha belegondolok hogy 1000 db kép kis méretben 200-300 MB, nagy méretben 2-3 GB, azért szembetűnő a különbség.
De elfogadom a válaszaitokat, annyi kép valóban úgysem fog készülni sosem hogy a 128 GB megteljen.

"miket készít, maximum néha visszanézi, esetleg előhívat párat hogy ki tudja tenni a falra"
És te szívesebben nézegetsz a falon pixeles képet, értem.

"kis méretben 200-300 MB, nagy méretben 2-3 GB, azért szembetűnő a különbség."
És? 20-30 ezer kép fér el így is a telefonon. A biztonsági mentéseket tartalmazó lemnezeken meg többszázezer.
De azt mondod, neked mindegy, úgy sincs különbség a képek között. Készítettem egy összahasonlítást neked, a kép bal oldalán az eredeti 12 megapixeles fotó egy tábláról, a jobb oldalon az 1024 pixelre lebutított kép. Látsz bármi eltérést közöttük? Melyiket tennéd ki a falra? Ha nem érzékelsz különbséget, akkor cselekedj belátásod szerint :)
(képen jobb katt, megnyitás új ablakban)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!