Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Be lehet valahogy állítani...

Be lehet valahogy állítani hogy a telefonom kisebb felbontású képeket készítsen?

Figyelt kérdés

50 Mp-es kamera van benne, és a képek 2-3 MB-osak szoktak lenni. Namost nekem nincs szükségem ekkora méretre és felbontásra. Elég ha a kép éppen pár száz kilobyte, mert úgy még mindig elég jól látható, de legalább kevesebb helyet foglal.

Van rá megoldás hogy kisebb képeket készítsen valahogy?

Nothing Phone 2a

máj. 9. 12:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha nincs a kamera beállításaiban, akkor sajnos nemigen van rá lehetőséged.

Én Xiaomi-n tudom állítani 3 szakaszban a kép minőségét,

legjobb minőség: 4,12MB,

"legrosszabb": 705KB.

Ha bekapcsolom a HEIF (HEIC) formátumot akkor:

legjobb minőség: 1,32MB,

"legrosszabb": 373KB.

máj. 9. 21:24
 12/18 anonim ***** válasza:
Oké, így már más, falra kitett képekhez valóban a 0,8 megapixel az optimális..
máj. 9. 22:56
 13/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, a 6-os válaszban leírtam, hogy miért nincs értelme a felbontáson és a kép méretén spórolni. Filléres háttértár árak vannak, egyszerűen 2-3 megabájt semmi. Évekig fotózhatsz, mire egyáltalán felmerülhetne problémaként a dolog. Még egyszer mondom, hogy hidd el, meg fogod bánni azt évek múlva, hogy nincsenek jobb minőségű, szebb képeid fontos dolgokról. Kisgyermeked első lépései, egy barátod esküvője, egy emlékezetes este a barátaiddal, egy jó strandolás képei, egy álom nyaralás fotói, vagy csak egy jól elkapott pillanat valami hétköznapi dologról.

Én már esküszöm visszagondolva bánom, hogy mindig "vacak" mobiljaim voltak és a fotóim között egy csomó fontos pillanatról béna képek vannak. Aztán mire mentem ezzel? 10 éves távlatban spóroltam telefonon 150 ezer forintot mondjuk, cserébe van egy rakás mai szemmel bénácska képem. A Nothing Phone 2a teljesen korrekt, jó ár/érték arányú készülék, nyugodtan használd ki a képességeit, semmi baja nem lesz se a telefonnak, se neked attól, hogy lesz rajta pár száz 2-3 megás kép. Enni nem kér, nem igaz?

tegnapelőtt 11:06
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. Átgondolom.

Az az igazság, hogy ránézésre nem mondanám meg 2 egyforma képről hogy melyik melyik. Az egyik az eredeti, a másik átkonvertált. Előbbi 3 MB, utóbbi 300 kB. Tök egyforma, még ránagyítva sem látok kb semmilyen különbséget. Emiatt nem nagyon látom értelmét a túlzott méretnek. Ha belegondolok hogy 1000 db kép kis méretben 200-300 MB, nagy méretben 2-3 GB, azért szembetűnő a különbség.

De elfogadom a válaszaitokat, annyi kép valóban úgysem fog készülni sosem hogy a 128 GB megteljen.

tegnapelőtt 12:50
 15/18 kutyafule4 ***** válasza:

"miket készít, maximum néha visszanézi, esetleg előhívat párat hogy ki tudja tenni a falra"

És te szívesebben nézegetsz a falon pixeles képet, értem.

tegnapelőtt 16:13
 16/18 anonim ***** válasza:

"kis méretben 200-300 MB, nagy méretben 2-3 GB, azért szembetűnő a különbség."

És? 20-30 ezer kép fér el így is a telefonon. A biztonsági mentéseket tartalmazó lemnezeken meg többszázezer.

De azt mondod, neked mindegy, úgy sincs különbség a képek között. Készítettem egy összahasonlítást neked, a kép bal oldalán az eredeti 12 megapixeles fotó egy tábláról, a jobb oldalon az 1024 pixelre lebutított kép. Látsz bármi eltérést közöttük? Melyiket tennéd ki a falra? Ha nem érzékelsz különbséget, akkor cselekedj belátásod szerint :)

[link]

(képen jobb katt, megnyitás új ablakban)

tegnapelőtt 18:17
 17/18 A kérdező kommentje:

#16, hát ennyire pixeles azért már ne legyen. De itt van egy fotó amit a telefonnal készítettem.

Az első az eredeti, a második lebutított.

Eredeti, 2296x4080, 1,97 MB: [link]

Lebutított, 1024x1820, 286 kB: [link]

Van akkora különbség a két kép között ami indokolja a majdnem 7-szeres méretet?

tegnap 14:55
 18/18 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, annak aki fotókkal dolgozik, szakmájából kifolyólag fontos neki a minél nagyobb részletesség, megértem hogy számít ez is. De egy mezei átlagfelhasználónak nem biztos hogy számít.
tegnap 14:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!