Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Manapság már egyáltalán nem...

Manapság már egyáltalán nem szabad ismeretlen telefonszámról érkező hívást felvenni?

Figyelt kérdés

Nagyon utálom, hogy szinte hetente vannak külföldi számról hívások, lehetséges csalás jelzővel, vagy azonosító nélküli, amit meg alapban tilt a telefonom. Nem is nagyon szeretek felenni még ismeretlen 20, 30 vagy 70-est se, ami nincs a telefonkönyvemben, mert nem akarok ügynökökkel beszélni. De van mikor az ember hívást vár, ma pl a főnököm hívott vélhetően cégesről, mert nem az ismert számról hívott amit megadtak. Viszont utána, meg egy 30-asról hívtak, és elkezdtek a túloldalon kínaiul karattyolni.

Jó lenne ha a mobilszolgáltatóknál lenne már olyan opció, hogy a külföldi országhívós számokat is lehetne tiltani.

Nektek mi a tapasztalatok, mennyire veszitek fel a nem ismert számokról érkező hívásokat?

okt. 31. 15:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne szabadna?

Bármikor kinyomhatod és nem kerül semmibe a hívás fogadása.

okt. 31. 15:58
 2/16 anonim ***** válasza:
14%

Csak annak veszem fel aki benne van a telefonkönyvemben. Semmi ismeretlen számot nem veszek fel, de meg szoktam nézni a neten, hogy ki volt az, általában kéretlen hívások.

www.kihivott.hu

okt. 31. 16:01
 3/16 BeefEater ***** válasza:
100%

Én minden hívást felveszek, évente ha egyszer van hülyeség, pedig az egyik számom már több, mint 20 éves.

Mondjuk ha valamit megpróbálnak rámsózni és van időm, akkor addig vesztegetem az idejüket amíg csak lehet, úgyhogy előbb-utóbb rájönnek, hogy nem velem szúrnak ki.

okt. 31. 16:09
 4/16 A kérdező kommentje:

Az is a bajom ezekkel a hívásokkal, hogy mikor motorozom, és a siakkomunikátor rá van csatlakoztatva a telefonomra, akkor meg pár csörgés után felveszi az ilyen hívásokat is.

A ki hívott.hu-t én is szoktam nézni.

okt. 31. 16:09
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom be lehet állítani, hogy mikor vegye fel.

Meg ki is nyomhatod, ha nem akarsz vele beszélgetni.

Továbbra sem értem a problémát.

okt. 31. 16:21
 6/16 A kérdező kommentje:

#5 Az, hogy lassan a hívásaim 90%-a ilyenekből áll, hogy külföldről próbálnak csalók hívni, ma már 30-as számról is valami kínai karattyolás volt, vagy ügynök akar rám sózni biztosítást, és én ezekre egyáltalán nem vagyok kíváncsi.

Ez már lassan olyan lesz mint az internet, hogy nem tudsz már reklámok nélkül böngészni. Telefonnál meg nem tudhatod, hogy a hívó ismerős akinek nincs elmentve a száma, esetleg rendeléseddel kapcsolatban hívnak, vagy csalók akik át akarnak verni.

okt. 31. 16:39
 7/16 T. Feri ***** válasza:
8%
Az EU-n kívüli külföldi hívások fogadására roaming díjat számítanak fel. De ez a hívásdíj kisebbik része. Aki hív az sokkal többet fizet. Ismeretlen számot viszont ne hívj vissza, mert az lehet egy fizetős szolgáltatás is.
okt. 31. 17:42
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

"Az EU-n kívüli külföldi hívások fogadására roaming díjat számítanak fel."

Baromság.

Roaming díjat akkor kell fizetned, ha te vagy külföldi (nem EU) hálózaton.

okt. 31. 18:00
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy nem, néha olyan vicces.

Pl hívtak csalók, hogy nincs befizetve a számlám. Én meg hülyítettem, már annyira ideges volt, majdnem ordított velem. Utánna meg amikor már kezdtem belejönni, kinyomta.

Meg ott volt az amikor egy cigány nő hívogatott. Beleszólt, hogy ügyvéd úr. Én meg visszakérdeztem, hogy maga cigány, mondta hogy igen, én meg hogy cigányokkal nem foglalkozom🤣🤣 Utánna olyan botrány lett belőle, még a tvben is benne volt🤣🤣🤣

Engem nem kerestek egyszer sem ezekkel kapcsolatban.

Meg volt hogy egy számomra ismeretlen számról kaptam smst, hogy este 6 kor lesz a jóga, majd menjek. Én meg visszaírtam, hogy majd megyek, viszem vibrátort meg a dildót is🤣🤣🤣

Olyan viccesek ezek a hívások.

okt. 31. 18:01
 10/16 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

"Nagyon utálom, hogy szinte hetente vannak külföldi számról hívások"

Az még nem olyan vészes.

Hívott ma is a kínai női hang, ahogy kihámoztam a szövegéből, abban reménykedett, hogy én is kínai vagyok és a nagykövetségről beszélt, meg a tartózkodási engedélyem lehetséges bevonásáról, ha nem működöm együtt.

Nem működtem, csak kinyomtam.

(Persze, nem értek kínaiul, csak már ismerem a trükköt.)

Régen sokkal rosszabb volt, de már talán 10 éve is, állandóan hívtak magyar szélhámosok, hogy most már kifizethetem a vállalkozói hirdetést, amit megrendeltem tőlük a neten. Nyilván nem rendeltem semmit.

Volt egy ritka arrogáns, lekezelő stílusú, visszataszító "női" hang (milyen nő az ilyen?), még ő volt megsértve, amikor megsértettem a csaló szálhámos lelkivilágát, hogy milyen ember már az ilyen. Ha már ilyen munkát választott, legalább ne dumálna vissza, csendben meghunyászkodhatna, jobban megértené az ember, hogy rákényszerült szegény. De még neki áll feljebb, elképesztő.

okt. 31. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!