Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A telefonról két (foto)...

*fani* kérdése:

A telefonról két (foto) alkalmazás közül melyik törölhető?

Figyelt kérdés
A telefonra telepitve van a Gallery is és a google fotók. Csak az egyiket akarom megtartani. Van erre mód? hisz mind a kettő ugyan azt mutatja.

nov. 3. 17:05
 1/8 T. Feri ***** válasza:
55%
A gallery a rendszer része. Le lehet tiltani, de nem lehet törölni.
nov. 3. 17:31
 2/8 anonim ***** válasza:

Kérdező, az egyik a felhőben tárolt képeket mutatja, a másik a telefonon tárolt képeket. Az egyik minden képnézésnél generál adatforgalmat, a másik offline is használható.

Szerintem ne tiltsd le, ne töröld le.

nov. 3. 19:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Alapvetően a Google fotóknak nem a képnézegetés az elsődleges célja. Nyilván arra is kiváló, de ahogy te is mondod, arra jó a galéria is.

Neki az a nagyon hasznos funkciója, hogy a felhőbe (a Google fiókodba) menti a képeket, ami nagyon-nagyon hasznos tud lenni olyankor, ha mondjuk tönkremegy a telefonod, vagy elhagyod vagy ellopják, és egy másik telefonba kell beköltöznöd. Arra nem szabad alapozni, hogy "á, az én telefonom nem romlik el, vigyázok rá!", ugyanis simán megadhatja magát az akkumulátor, vagy más olyan alkatrész, amire nincs is rálátásod (ne adj isten mondjuk az alaplap).

Így én nem javaslom a Google fotók eltávolítását (a Google fotók alkalmazás törölhető a legtöbb telefonról), épp ellenkezőleg: a használatát tudom javasolni, mert ha megmakkan a telefonod, akkor elveszhet az összes kép és videó, ha nem készült róluk biztonsági mentés. Ráadásul a Google fotók azért is jó, mert ha mondjuk most Samsung mobilod van, és te egyszer lecseréled azt egy Xiaomira vagy akár egy IPhone-ra, azokon is tökéletesen tudsz dolgozni a fotóiddal, míg ha a gyártói ajánlatokat használod (a Samsung a Microsoft One Drive felé próbálja minden áron terelgetni az embereket mondjuk), akkor lehetnek gondok az átjárás között (bizonyára megoldható, de macerásabban).

Viszont a kérdésedre válaszolva:

A Google fotók alkalmazás vagy törölhető, vagy pedig letiltható, azonban ha megszabadulnál tőle, mindenképp gondoskodj a képek biztonságos tárolásáról (a telefonon való tárolás nem biztonságos, legyenek meg az adatok legalább három egymástól független helyen is).

nov. 3. 19:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk megnézed a beállításokban, hogy melyiket tudod törölni? Ennyire képtelenek vagyunk manapság már picit is önnállóak lenni?
nov. 4. 04:21
 5/8 anonim ***** válasza:
google fotok hagynám telefonodon, xiaomi sajåt app viszont letörölnėm ha nem lehet akkor letiltom.
nov. 4. 06:38
 6/8 A kérdező kommentje:

Mondjuk nem az volt a kérdésem, hogy melyiket tudom törölni, ennyi önállóság van bennem.

Konkrétan: eddig szinkronizálva volt a pc és két telefon, (az egyik telefon korábban az enyém volt, ezt most a párom használja, az enyém egy új) így mindkét telefonon fent vannak a képek, plusz a gépen a google fotókban. Most minden készüléken kikapcsoltam a szinkronizálást, viszont ha újra bekapcsolom, akkor automat.rápakolja az összes azóta készült képet.Állandóan azt az üzenetet kapom, hogy tele van tárhely, viszont nem akarok +helyet vásárolni. Ezért is tettem fel az eredeti kérdésem. Egyébként meg most már teljes káosz van bennem.

nov. 4. 09:13
 7/8 anonim ***** válasza:
A google 15GB kb. semmire sem elég. Nekem megér évi bő hatezer forintot, hogy 100GB tárhelyem legyen. Nem csak fotóknak, meg egy rakat olyan dokumentumnak, aminek nem szabad függeni a PC lététől vagy nemlététől.
nov. 4. 16:28
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

#6 "Most minden készüléken kikapcsoltam a szinkronizálást, viszont ha újra bekapcsolom, akkor automat.rápakolja az összes azóta készült képet."

A Google Fotók ilyet nem csinál

nov. 4. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!