Mennyire káros egy okostelefonnak ha 0-24 fel van téve töltőre?

válasza:Ha állandó 100 % töltöttségen van az akku, a töltés ugyan lekapcsol, de példa kedvéért 99 %-on ismét rákapcsol és megint telenyomja.
Az állandó magas töltöttség miatt fog kinyíródni, túl hamar megnőhet az akku belső ellenállása, erősen csökken a lehetséges üzemidő.

válasza:

válasza:Sok notebook dokkolón van élettartama végéig.
Ezek az akkumulátorok 2-3 évre vannak tervezve(legalábbis okostelefonok esetében), és ebben benne van az is, hogy 0-24 töltőn van...
Nyilván nem ideális körülmény, ha a fizikai állapotot nézzük, de létezhet ilyen is.

válasza:Régebben HP weboldalon is láttam leírva: lapotop hálózati üzem esetén vedd ki az akkut, félig töltve tárold.
Mára laptopoknál is lehet beállítani részleges töltést, illetve nem is lehet mindegyikből kivenni, szerelés nélkül.
Elektrokémiát párszor kifejtettem már az oldalon:
Tárolásra ideális, amikor a lítium ionok 50-50 %-ban oszlanak meg az anód és katód felületén.
Eltérés esetén az anód vagy a katód felületén keletkezik egyfajta vékony réteg, ami szigetelő hatású, a belső ellenállást növeli.

válasza:#4.
Gyakorlatban nem valósul meg egyik sem. Ezért van tele a használt piac is üzleti notebookkal, ami gyakorlatilag csak akkumulátor hibás...

válasza:Mármint a beállítható részleges töltés nem megfelelő?
Az csak egy dolog.
Ezeket az infókat én csak azért "csepegtetem", hogy amúgy mindenki azt csinál, amit akar, de ha ő érzése szerint szeretné egy kicsit kímélni az akkut, akkor ez így működik.
Itt az oldalon szokták "mondani", hogy kit érdekel, lesz ami lesz, az is az ő dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Pl agydaganatot, vagy hasi daganatot (ha pl filmet nézel és a hasad közelében van) nem okozhat?
Ma voltam tüdőszűrőn, viszont a nadrágzsebemben maradt a telefonom. Amikor kijöttem, észrevettem hogy ki volt kapcsolva a telefonom. De amúgy semmi baja jelenleg. A telefon egy iPhone 11, 3d tokban, ha ez számít..
Sziasztok! Azt hallottam, hogy az okostelefonok sugárzása rákkeltő hatású, illetve, ha sokat nézzük a képernyőt, rontja a szemünket. Ezek az állítások valóban igazak? Ha igen, valamivel lehet csökkenteni a káros hatásokat? Köszönöm a válaszaitokat! :)
A fenti kérdésemhez hozzátartozik még, hogy csak bizonyos szögekbe ha elmozdítom a telefont. Úgy jöttem ma rá, hogy egyáltalán a telefonom adja ki ezt a hangot, hogy a mikrofon részét véletlenül eltakartam az ujjammal, és így kiderült az zúg, vagy mit csinál. A szoba...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!