Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Attól hogy tud tönkre menni a...

Attól hogy tud tönkre menni a telefon mikrofonja, ha ki fújatom levegővel a kosz miatt?

Figyelt kérdés
márc. 15. 17:54
 1/4 anonim ***** válasza:
92%
Belenyomsz egy rakás port közben
márc. 15. 18:10
 2/4 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon leegyszerűsítve: (elnézést a szakemböröktől)

A mikrofonokban - és a hangszórókban - van egy vékony membrán ami mikrofon esetében a levegő rezgéseit (a hangot) egy elektromos tekercsre adja át, hangszóró esetén pedig ez fordítva van. Ezt a membrán nagyon könnyű tönkretenni már viszonylag kis nyomással is. Olyan mint a szűzhártya. Egy van, ha kilukasztod akkor vége, cserélni kell.

márc. 15. 18:22
 3/4 anonim ***** válasza:
64%

Tekercs nem volt már az elektret mikrofonokban sem, manapság meg már MEMS-alapú mikrofonok vannak.

De ezeket is tönkre lehet tenni, erős fújással.

márc. 15. 21:44
 4/4 Szirty ***** válasza:
81%

"Attól hogy tud tönkre menni..."

Úgy, hogy a nagy nyomású levegő és/vagy szennyező anyag beáramlása mechanikai elváltozásokat okoz benne.

márc. 16. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

A Windows 10 'Telefon-kapcsolat' alkalmazásán keresztül teszteltem a hívást. Én a másik oldalt/felet tisztán hallom, viszont ilyenkor sem a gépem...

Echo tesztel _is_ próbálkoztam (a +61-2/8503-8000 tesztvonal szolgáltatásán keresztül) és abszolút semmi hangot nem vesz a szoftver. A gépházban ellenőriztem : alapértelmezett hangbemenetnek be van állítva a mikrofon, és a visszajelző sávon lehet is látni, hogy vesz jelet.

Megszúrtam a telefonom mikrofonját. Ebből lehet valami probléma?

Tökéletesen működik a felső, és az alsó mikrofon is. Véletlenül rossz lyukba szurtam a SIM kártya tűt, és egy kicsit belemélyedt valamibe. Megszokásból a fenti lyukba szúrtam, mert a régi telefonomon fent volt a SIM tálca, ebben pedig lent van. Létezik, hogy átszúrtam...

A telefonom mikrofonja rossz, és ki kellene cserélni vagy software probléma lehet és érdemes a beállításokon változtatni valamit?

Egy Samsung A51-es telefonom van. Nem új már, de szeretném még használni egy darabig. A probléma: Régóta fejhallgatóval használom, de úgy voltam vele, hogy azért, mert én rosszul hallom, és ezen keresztül hallom jól, majd kiderült, hogy engem sem hallanak enélkül. A...

Xioami watch 2 pro, bluetooth-os okosóránál hol lehet azt beállítani, hogy telefonhíváskor ne az óra hangszórója és mikrofonja legyen aktív, hanem a telefoné?

Utcán, munkahelyen, boltban pl nem szeretném, ha a másik felet mindenki hallaná kihangosítva. Hol lehet ezt kikapcsolni? Egyelőre sehol nem találok erre még opciót sem.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!