Attól hogy tud tönkre menni a telefon mikrofonja, ha ki fújatom levegővel a kosz miatt?

válasza:Nagyon leegyszerűsítve: (elnézést a szakemböröktől)
A mikrofonokban - és a hangszórókban - van egy vékony membrán ami mikrofon esetében a levegő rezgéseit (a hangot) egy elektromos tekercsre adja át, hangszóró esetén pedig ez fordítva van. Ezt a membrán nagyon könnyű tönkretenni már viszonylag kis nyomással is. Olyan mint a szűzhártya. Egy van, ha kilukasztod akkor vége, cserélni kell.

válasza:Tekercs nem volt már az elektret mikrofonokban sem, manapság meg már MEMS-alapú mikrofonok vannak.
De ezeket is tönkre lehet tenni, erős fújással.

válasza:"Attól hogy tud tönkre menni..."
Úgy, hogy a nagy nyomású levegő és/vagy szennyező anyag beáramlása mechanikai elváltozásokat okoz benne.
Kapcsolódó kérdések:
Echo tesztel _is_ próbálkoztam (a +61-2/8503-8000 tesztvonal szolgáltatásán keresztül) és abszolút semmi hangot nem vesz a szoftver. A gépházban ellenőriztem : alapértelmezett hangbemenetnek be van állítva a mikrofon, és a visszajelző sávon lehet is látni, hogy vesz jelet.
Tökéletesen működik a felső, és az alsó mikrofon is. Véletlenül rossz lyukba szurtam a SIM kártya tűt, és egy kicsit belemélyedt valamibe. Megszokásból a fenti lyukba szúrtam, mert a régi telefonomon fent volt a SIM tálca, ebben pedig lent van. Létezik, hogy átszúrtam...
Egy Samsung A51-es telefonom van. Nem új már, de szeretném még használni egy darabig. A probléma: Régóta fejhallgatóval használom, de úgy voltam vele, hogy azért, mert én rosszul hallom, és ezen keresztül hallom jól, majd kiderült, hogy engem sem hallanak enélkül. A...
Utcán, munkahelyen, boltban pl nem szeretném, ha a másik felet mindenki hallaná kihangosítva. Hol lehet ezt kikapcsolni? Egyelőre sehol nem találok erre még opciót sem.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!