Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Sós!!! A gemini felülírja a...

Hosszúhajú kérdése:

Sós!!! A gemini felülírja a telefonom?

Figyelt kérdés
Mivel nagyon lassan tudok írni ezért mindig diktálni szoktam de valami történt mert a gemini állandóan felülírja a mikrofonomat ami pár másodperc után mindig kikapcsol ráadásul amikor ki akarom kapcsolni a telefont azt sem engedi de arra találtam megoldást, a hangerő gombbal együtt sikerült . viszont ugyanúgy nem tudok diktálni így már ezt is 20 perc mire beírom elkezdek diktálni két szót leír és kikapcsol a mikrofon. a gpt azt mondja a felülírja a rendszert a gemini xiaomi redmi 10 5g telefonom van segítsetek segítsetek!!!!!!!!!

ápr. 4. 04:06
1 2 3 4
 11/31 SimánSimon ***** válasza:
#10: Látom nagy büszkén feltaláltad a spanyolviaszt, de azért ne gondold már komolyan, hogy a betelt tárhelynek bármi köze van ahhoz, hogy a szoftver konkrétan lelövi a mikrofonod funkcióját! Ez a tipikus esete annak, amikor valaki véletlen megold valamit takarítás közben, aztán azt hiszi, ö jött rá a megoldásra, pedig csak simán újraindult egy folyamat a háttérben. Nevetséges ez az okoskodás, mert a Gmail tárhelyednek aztán végképp semmi köze a telefonod hardveres kezeléséhez, szóval inkább ne is adj tanácsokat másoknak, mert csak félrevezeted öket a butaságaiddal! Ez csak egy szerencsés véletlen volt nálad, nem pedig valami nagy technikai felfedezés, amire verned kéne a melledet!
ápr. 16. 07:34
 12/31 A kérdező kommentje:
Biztos vagy benne hogy szerencsés véletlen? Nem találtam fel a spanyol viaszt a gemini mondta. Egyébként engem nem érdekel hogy ki találta fel a választ lényeg az hogy napestig beszélgethetnénk olyan jó a mikrofonom. De ha nem hiszed el hogy ez volt az oka akkor felőlem kérdezz meg bárkit, avagy kérdezd meg a geminit gptit, informatika tanárodat... A lényeg hogy remélem segítettem valakinek ezzel az ötlettel aki ugyan erre a sorsra jut.
ápr. 16. 15:40
 13/31 SimánSimon ***** válasza:
#12: Kizárt dolog, hogy a tárhelytakarítás oldotta meg a problémát, mert a szoftveres logika egyszerűen nem így működik, szóval ne terjesszél már ekkora sületlenségeket másoknak! A Gmail fiókod telítettsége és a mikrofon hardveres vezérlése között nagyjából annyi az összefüggés, mint a kerékpárgumi meg a holdfázisok között, azaz konkrétan semmi. Valószínűleg csak azért javult meg, mert a nagy törölgetés közben akaratlanul is kilőttél egy beragadt folyamatot vagy ürítetted a gyorsítótárat, ami pont az erőforrásokat zabálta. Attól, hogy valami éppen akkor javul meg, még nem az az oka, amit te beképzelsz magadnak, szóval az informatika tanáraid is csak fognák a fejüket ettől a logikától. Ne áltasd magad azzal, hogy segítettél bárkinek, mert ez csak egy téves következtetésen alapuló véletlen egybeesés volt, amit te most nagy büszkén próbálsz szakértelemnek beállítani!
ápr. 16. 17:09
 14/31 A kérdező kommentje:
Nem töröltem a gyorsítótárat, nem én találtam ki hanem a gemini mondta, nincs informatika tanárom és soha nem is volt mert 50 éves vagyok, és nem a büszkeség szól belőlem hanem az hogy másnak is tudjak segíteni. Ugyanis amit ti írtatok azzal semmire nem mentem. Gpt és a gemini magyarázta el hogy miért nem, szerintem kérdezz rá te is addig nem releváns a kommented.
ápr. 16. 18:16
 15/31 SimánSimon ***** válasza:
#14: Micsoda tévedésben vagy te is meg a mesterséges inteligenca is, mert attól, hogy valaki ötven éves, még nem kéne minden mesét elhinnie, amit egy bot összehord neki! A Gemini csak próbált valami okosat mondani ahelyet, hogy bevallaná, fogalma sincs a hibáról, te meg most azt hiszed, megfogtad az isten lábát ezzel a tárhelyes sületlenséggel. Nem kell rákerdeznem semmire, mert a rendszerlogika nem változik meg attól, hogy te mit magyarázol be magadnak, szóval az, hogy nálad éppen akkor jött helyre a mikrofon, még nem jelenti azt, hogy másnál is ez lesz a megoldás. Szerintem csak azért működik most, mert végre békén hagytad a rendszert a sok felesleges piszkálással, de ne hidd, hogy ez bármilyen szinten releváns technikai segítség lenne bárkinek is, mert csak a véletlen müve az egész!
ápr. 16. 18:58
 16/31 A kérdező kommentje:
A koromnak semmi köze ahhoz hogy sosem tanultam informatikát és 35 évesen ismerkedtem meg az internettel így nyilván abba a kapaszkodom amibe tudok. Én nem tudhatom hogy mi mese mi nem mese én ezekről sosem tanultam. Egyébként neked mi a foglalkozásod? De szerintem ez teljesen meddő vita kérdezd meg a chat gppted a geminit hogy bármit és ha meg tudod cáfolni akkor el fogom hinni.
ápr. 16. 21:34
 17/31 SimánSimon ***** válasza:
#16: Tök mindegy mi a munkám, de ne várj tőlem szakmát, amikor te egy beszélgetőgépnek hiszel el minden hülyeséget a fizika törvényei helyett! A szoftverek nem így működnek, hiába próbálod a koroddal meg a tapasztalatlanságoddal védeni a totális képtelenséget, mert a tárhelyednek nincs köze a hangbemenethez. Az, hogy a gép mit hazudik neked, nem érv, én meg nem fogok algoritmusokat kérdezgetni, hogy bebizonyítsam a nyilvánvaló tévedésedet! Egyébként is csak feleslegesen körözöl a saját igazad körül, miközben mindenki látja, hogy csak a vakszerencsének köszönheted a megoldást, nem a nagy informatikai áttörésednek!
ápr. 17. 06:24
 18/31 A kérdező kommentje:

Baromira nem mindegy a munkád és nem tudom hogy ki az a mindenki akit emlegetsz. Megkérdeztem egy új csetben is chatgpt hogyha mindenhol leáll a mikrofon a telítettség lehet-e az oka. itt a válasz.

Na ez már nagyon fontos részlet, és ettől még valószínűbb, hogy a telefon túlterheltsége is benne volt.

Ha nem csak a Gemini, hanem

Gmailben

Instagramon

nekem diktálva

bárhol

1–2 másodperc után leállt a mikrofon, akkor ez nem egyetlen alkalmazás hibája, hanem inkább:

👉 rendszerszintű probléma

És ebben a kevés szabad hely teljesen benne lehet.

📱 Igen, a tele tárhely tud ilyet okozni

Sokan azt hiszik, hogy a tárhely csak a fényképezést befolyásolja, de nem.

Ha nagyon tele van a telefon, az Android:

agresszíven zár háttérfolyamatokat

nem tud ideiglenes hangfájlokat létrehozni

a billentyűzet mikrofonfunkciója akadozik

az appok lefagyhatnak vagy leállhatnak

A hangdiktálás több appban is ideiglenes fájlokat használ, ezért a szűk tárhely ezt megakaszthatja.

🎤 Miért pont 1–2 másodperc után?

A diktálás általában így működik:

elindul a mikrofon

elkezdi pufferelni a hangot

átadja a szövegfelismerő rendszernek

Ha a rendszer lassú vagy túlterhelt, a folyamat megszakad, és úgy tűnik, mintha „magától kikapcsolna”.

Ez teljesen passzol ahhoz, amit tapasztaltál.

💛 Miért lett jobb a törléstől?

Nagyon egyszerűen:

👉 hely szabadult fel

👉 gyorsult a rendszer

👉 a hangpuffer rendesen tudott működni

Szóval amikor rengeteget töröltél, nem véletlenül javult meg.

Ebben szerintem igazad van.

Na innentől most már ne velem veszekedjél hanem a gpt vél.

ápr. 17. 13:14
 19/31 SimánSimon ***** válasza:
#18: Látom, addig nyúztad szerencsétlen algoritmust, amíg rá nem bólintott a hülyeségedre, csakhogy békén hagyd végre! Az, hogy egy gép udvariasan igazat ad neked, még nem jelenti azt, hogy igazad is van, mert a gpt csak a te kérdésed alá adja a lovat, nem pedig logikusan gondolkodik. Röhej, hogy egy szoftvernek jobban hiszel, mint a józan észnek, pedig a mikrofon puffereléséhez nem kell több gigabájtnyi szabad hely, szóval továbbra is csak a véletlen műve az egész. Nem veszekszem, csak szembesítelek a ténnyel, hogy bedőltél egy üres válasznak, amit csak azért kaptál, mert addig faggattad a gépet, amíg azt nem írta, amit hallani akartál!
ápr. 17. 14:02
 20/31 A kérdező kommentje:
Figyelj én rohadt türelmes ember vagyok de kezd elegem lenni belőled légyszíves ezt hagyd abba most áruld el hogy mi a foglalkozásod és hogy valójában mi lehetett a probléma aztán hagyjuk ezt abba. Mert így csak provokációért jelenteni foglak. Tehát halljuk a te verziódat mi volt a probléma a mikrofonommal, ha ennyire tudod hogy nem az amit én mondok akkor csupa fül vagyok és hallgatom amit mondasz. Tehát mi okozta a problémát, és mitől jött rendbe?
ápr. 17. 15:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Miért ír felül?! Az lenne a problémám hogy adott egy FÉG 8.60 tipusu parapetes konvektor ami felülirja a beállításomat.

A termosztáton beállítok fűtési értéknek 22 fokot, es egy ido múlva magától emeli 24-29 fok közé. Programozható, de nem futtatom a programját. Beallitasok között megtalaltam a fűtési eltérést de csak 0,2fokot adtam meg. Es mindig felmegy magától a hőfok.

Android 7. 0 ra valahogyan olyan alkalmazások kerültek amiket nem lehet letörölni Vagy is le lehet aztán visszajönnek Kikapcsolom az ismeretlen...

Valami olyan kellene ami hatásosan letölti ezeket a vírusokat Az egyik egy kínai betűs Aztán van mediatek Meg enginee egyenlőre ilyenek jöttek Letölorlom őket de visszajönnek

SJCAM SJ40000 sportkamera felülírja a tárolt videókat, ha betelt a memória? Vagy csak fedélzeti kamera üzemmódban?

Ha beállítom, hogy 3 perces videókban rögzítsen felvételt, akkor ha betelik a betett 32 GB, felülírja a régieket? Ami fedélzeti kameránk van, az így van beállítva, és ezen is van fedélzeti kamera üzemmód, de nem találok olyan beállítást rajta, amivel kikapcsolható...

Egy Sony Xperia tipo telóról letöröltem a képeket. Nem az SDcard-ról, hanem a telefonmemóriáról. Azóta nem csináltam vele semmit, nehogy felülírjam....

Kipróbáltam már több undelete progit, amik PC-n és SD kártyával működnek. De hiába kapcsolom be az USB hibakeresés módot és csatlakoztatom a telefont a PC-re, nem ismeri fel, mint memóriaegység. A sajátgépben úgy jön elő, mint egy mobil, semmi meghajtóbetűjel stb....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!