Hosszúhajú kérdése:
Sós!!! A gemini felülírja a telefonom?
#20: Na végre, hogy kijött belöled a feszültség, bár a jelentgetésel való fenyegetözés kicsit gyerekes, nem gondolod? Figyelj, én csak egy sima technikai tanácsadó vagyok, aki látott már pár ilyen kínai csodát, és elmondom neked a tutit, amit a botod nem mert az arcodba vágni. Az történt, hogy a telefonod memóriakezelése, az a bizonyos RAM, teljesen megadta magát a sok háttérben futó szeméttöl, a Gemini meg a Google segéd meg egymás torkának ugrott a mikrofon használati jogáért. Amikor elkezdtél ész nélkül törölgetni, a rendszer kénytelen volt leállítani a beragadt folyamatokat és újraindítani az audio szervizt, na ettöl jött meg a hangod, nem a törölt fotóktol. Szóval nem a tárhely hiánya volt a bünös, hanem az eröforrások teljes lefojtása, amit egy sima újraindításal is megúsztál volna húsz perc gépelés helyet. Remélem, így már elégedet a kis lelked, és végre elhiszed, hogy a logika néha többet ér, mint a gpt meséje!
ápr. 17. 15:12
22/31 A kérdező kommentje:
A logikád ebben éppen semmit nem ér mert ezt az újraindítási módszert ezerszer megpróbáltam több nap alatt. A ram MAL kapcsolatban viszont igaz az hogy tökéletesen tele volt de mivel mindenből törölgettem nem csak képet videót appot alkalmazás mindent gmail facebook állítólag a facebook zabál legjobban és küldd állandó út cuccokat így az összes mindennel kapcsolatos frissítések fájlok még mit tudom én mi a szarokat azokat is ezzel együtt töröltem és ezért kaptam vissza a mikrofont. Gyakorlatilag egy bizonyos szintig egyről beszélünk. De akkor meg azt hogy értem mit nem értesz ha ugyanarról beszélünk hogy a ram nem bírta. És annak kellett a segítségesebb felszabadítással.
#22: Látom csak nem akarod megérteni a különbséget a háttértár meg a memória között, pedig a kettö nem ugyanaz a tészta, hiába erölködsz itt a félreértéseiddel! Az, hogy töröltél a Gmailböl meg a fotók közül, a RAM memóriádon éppen semmit nem segített közvetlenül, mert az csak az ideiglenes futtatáshoz kell, nem a fájlok tárolásához. Valószínüleg csak azzal fixáltad a hibát, hogy a nagy takarítás közben véletlenül lelötted a Facebookot vagy más memóriaéhes szemetet, ami lefogta a rendszert, nem pedig a tárhely felszabadításátol lett hirtelen okosabb a telefonod. Tipikus, hogy a laikusok mindent egy kalap alá vesznek, aztán meg magyarázzák a bizonyítványukat, miközben csak a szoftverek kényszerü leállítása hozta meg a sikert nálad is. Úgyhogy nem, nem ugyanarról beszélünk, mert te a felesleges fájlokra mutogatsz, én meg a rosszul megírt, beragadt alkalmazásokra, amik végre békén hagyták a mikrofonodat!
ápr. 17. 16:55
24/31 A kérdező kommentje:
Figyelj én ehhez a témához nem értek én azt mondom amit a gpt és a gemini mondott nekem. Nem bizonyítványt magyarázok hanem egyszerűen csak bejött amit a gemini és a gpt mondott és ezért mondom. Ennyi.
SimánSimon, hagyd, ez sosem fogja megérteni, hogy ha egy MI-nek sorozatosan felteszed ugyanazt a kérdést, mindig egy kicsit megváltoztatva a szavakat, akkor kb a 6. válaszában az MI ki fogja fejteni, hogy igen, piros hó is eshet.
Ezen kívül .........................
ápr. 17. 20:48
#24: Hát éppen ez az, hogy vakhittel követed két program szövegelését, aztán még te érzed magad sértve, amikor valaki rámutat a logikai bukfencre! Az, hogy véletlenül bejött a dolog, még nem igazolja azt a zöldséget, hogy a Gmail tárhelyed miatt nem hallott a mikrofonod, de te csak ringasd magad nyugodtan ebben a tévhitben! Inkább örülj neki, hogy végre működik a diktálás, és ne próbáld meg tudományos tényként eladni azt, amit két algoritmus dobott ki neked unalmában, mert a szakértő szemnek ez továbbra is csak egy nagy vicc marad! Szerencséd volt, pont, ne csinálj belőle ideológiát!
ápr. 18. 07:14
27/31 A kérdező kommentje:
Hagyjatok már békén én nem tudom mitől jött rendbe mert nem értek hozzá még egyszer mondom azt csináltam amit mondtak és megjavult ennyi kész vége az zárjuk már le. Nem vagyok megsértve és nincs bennem vakhit sem a hit olyan dolgokon alapszik amiket nem tudunk én pedig csak azt látom hogy megcsináltam valamit és bejött. És azért írtam le ha valaki esetleg ilyen helyzetbe kerül annak leírtam hogy nálam ez működött. Dehogy lezárjuk a témát ezért
update: kedves sorstársak aki esetleg ugyanebbe a problémába kerül mint én annak üzenem hogy nálam ez a módszer bejött és működött. Állítólag semmi alapja nincsen és nem is reális nem és is biztos hogy emiatt van, és egyébként sem értek hozzá de nálam akkor is működött.
Na elégedettek vagytok lezárhatjuk végre?
#27: Na végre, hogy legalább az "update" részben sikerült odaírnod, hogy te sem vagy biztos az okokban, mert így legalább nem vezetsz meg másokat is a technikai zagyvaságokal! Örülj neki, hogy mákod volt a nagy törölgetésel, és végre használhatod a diktálást, de azért ne várd el, hogy töllem tapsot kapj egy ilyen logikai bukfencre. Részemröl le van zárva a dolog, használd egészséggel a mikrofont, aztán legközelebb talán hamarabb is rájösz a megoldásra, ha nem csak a gépeket faggatod, hanem picit figyelsz a rendszerre is!
ápr. 18. 18:16
29/31 A kérdező kommentje:
Nem várok tapsot a rendszerre meg hiába figyelek soha életében nem tanultam informatikát és soha életemben nem volt szükségem rá. Azért írtam oda hogy nem vagyok biztos benne mert teljesen összezavartatok. Egyébként ha egy 50 éves ember lennél akinek csak pár éve van okostelefonja , kettő ujjal a géppel a laptopon és egyszer csak szembe kerül egy problémával, de csupa művésztanár van az ismeretségi körében és a családban, akkor neked mi lett volna az első dolgod...
#29: Hát pont az a baj, hogy még büszke is vagy rá, hogy nem értesz hozzá, pedig az okostelefon ma már nem luxus, hanem alapvető eszköz, amit illene legalább felhasználói szinten kapizsgálni ennyi idő után! Ha én lennék a helyedben, az első dolgom az lett volna, hogy nem egy csevegőrobotnak sírok, hanem megkeresek egy fiatalabb rokont vagy egy szervizest, aki két perc alatt megmondja, hogy a memóriád van tele szeméttel, nem a postafiókod miatt nem megy a hang. A művésztanárok meg biztos nagyon szépen festenek, de attól még egy sima internetes kereséssel te is rájöhettél volna a valódi okra, ahelyett, hogy most itt magyarázkodsz a koroddal meg a környezeteddel. Mindegy, legalább a mikrofonod már megy, szóval most már diktálhatod a panaszokat bárkinek, én meg részemről tényleg elengedem ezt a meddő vitát, mert látom, falnak beszélek!
ápr. 18. 18:48
Kapcsolódó kérdések: