Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha úgy kapcsolom ki a mobilom,...

Ha úgy kapcsolom ki a mobilom, h nem mentem rá az összes alkalmazás bezarasara az baj?

Figyelt kérdés
Virusirtora is rá mentem, de kiléptem csak nem mentem rá kikapcsolaskor az összes alkalmazás bezarasara

ápr. 14. 22:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj..nem is kell
ápr. 14. 22:19
 2/15 A kérdező kommentje:
Koszonom
ápr. 14. 22:22
 3/15 anonim válasza:
iPhone?
ápr. 15. 00:11
 4/15 anonim ***** válasza:
35%

Android -on reflex szerűen zárom be azokat az alkalmazásokat, amiket nem használok aitívan. Kivételt képeznek a valamilyen szolgáltatást fenntartó alkalmazások (mint például: Antivírus alkalmazás, csevegő alkalmazás(ok), szinkronizáló alkalmazás(ok), monitoring alkalmazás(ok), stb.), amiknek a futására külön oda is figyelek.

Így nálam az nem kérdés, hogy bezártam -e, vagy sem. Ami nem kell, hogy fusson, azt leállítom, ami egyáltalán nem kell, az törölve/tiltva. Nálam ez így működik.

Mások oda se figyelnek arra, mi fut és mi nem. Egyesek azt se tudják, mik vannak telepítve...

Az, hogy egyszer-kétszer nem zársz be esetlegese feleslegesen futó alkalmazást, kb semmit sem jelent. Pláne, hogy egyes alkalmazások rendszerrel együtt indulnak autómatikusan, mások csak a kikapcsolás előtti állapot szerint, megint mások csak kézzel indítva hajlandóak elindulni. Ez rendszertől is függ és alkalmazástól is.

.

Összességében nem baj. Nem úgy vannak tervezve a rendszerek sem és az alkalmazások sem, hogy ez gondot okozhasson. Legrosszabb esetben a fentiek szerint fut vagy bem fut indítás után. Ha valami nem kell, vagy igen, kézzel intézhető minden.

ápr. 15. 01:08
 5/15 anonim ***** válasza:
nem baj .
ápr. 15. 06:26
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
#4: ez régebben volt lényegesebb, hogy ne lassítsa/merítse feleslegesen a telefont, de az újabb Android rendszereken több kárt okoz, mint hasznot. A telefonok már egyre jobban tudják kezelni az appok háttérben futását. Ha folyton bezársz mindent, sokkal jobban terheled az akksidat, mint ha manuálisan beállítanád, melyik alkalmazás mehet folyamatosan a háttérben és melyik legyen korlátozottabb, a többinél pedig hagynád, hogy a teló intézze azt.
ápr. 15. 09:09
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Amit például hetekig nem használok, ott akkor is jobb ha bezárom amint nem használom. A feleslegesen futó alkalmazások ma is felesleges erőforrást vesznek el, bár az eszközök tényleg sokat fejlődtek. És igen, sok alkalmazás kezelését hagyom a rendszerre, de van amit jobb leállítani (kézzel kezelni). A rendszer ma sem tudja eldönteni, hogy egy alkalmazást csak egyszer használok -e havonta vagy sem (vagy annyiszor se). Emiatt jobb kézzel leállítani, mert az ilyen alkalmazások egy része futva akarja tartani magát, a rendszer energiagazdálkodását fals tevékenységekkel meggátolva. Mai napig sok olyan alkalmazás van (nagyobb fejlesztőktől/cégektől is), ami szándékosan kerüli meg az eszköz energiagazdálkodását, akár főszálon is végez tevékenységet...

Ahogy látszik, nem vagyunk egyformák...

Ha az ilyen alkalmazások mindegyikét szabadon engedném, az jól kimutattható energiamennyiség és adatforgalom pazarlással jár (kipróbáltam)... Úgyhogy a mai napig jobb ha az ember odafigyel mi fut és mi nem...

ápr. 15. 13:02
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

#7: dehogynem tudja. Pontosan naplóz mindent, azt is, hogy egy appot mennyiszer használsz, ez alapján tudja megítélni, hogy szükség van-e rá még vagy sem, hogy kell-e a háttérben futtatni vagy sem.

A mai rendszerek már nem úgy kezelik az alkalmazásokat, mint pár éve, 10 éve. Amikor kilépsz egy appból, a rendszer fagyasztott állapotba teszi. Ott van a RAM-ban, de nem használ CPU-ciklusokat. A "szabad RAM elvesztegetett RAM" elv alapján működik, tehát foglalja ami van. Majd ha a rendszernek szüksége van memóriára egy új feladathoz, ezredmásodpercek alatt kidobja a legrégebben használt appot.

Ezzel szemben ha manuálisan kilövöd az összes appot, akkor a következő megnyitáskor a processzornak újra be kell töltenie mindent a háttértárból a memóriába. Ez több energiát fogyaszt, mint ha hagytad volna pihenni a RAM-ban.

Azzal egyetértek, és ez így is van, hogy vannak olyan appok, amik rosszul vannak programozva vagy szándékosan futnak a háttérben, viszont ezeknek részben ez is a dolguk. Ha háttérbe teszel egy Google Térképet, az nyilván fogja meríteni az aksit, mert gyakrabban kéri le a pozíciót, gyakrabban teremt kapcsolatot, mint ha kilépsz belőle/bezárod.

ápr. 15. 13:38
 9/15 anonim ***** válasza:
51%

Ha manuálisan kilövök egy alkalmazást és legközelebb csak több újraindítás után indítom el újra, akkor nem felesleges kézzel leállítani. Ez azt eredményezi több alkalmazás esetében is, hogy a rendszer indulásakor el sem indul. Következtetésképp több rendszerindítás során nem használ semmilyen erőforrást.

Ha hagynám, hogy az ilyet a rendszer "intézze", minden boot után indítaná az adott alkalmazásokat, ezzel feleslegesen dolgoztatva a processzort...

"Amikor kilépsz egy appból, a rendszer fagyasztott állapotba teszi." --- Ez messze nem igaz minden alkalmazásra, épp emiatt intézek több dolgot kézzel.

"Ezzel szemben ha manuálisan kilövöd az összes appot, akkor a következő megnyitáskor a processzornak újra be kell töltenie mindent a háttértárból a memóriába." --- Egyáltalán nem állítottam olyat, hogy az összes appot. Csak azokat, amikről biztosan tudom, hogy hosszú ideig (minimum egy újraindításig) nem fogom használni, vagy amikről tudom, hogy időarányos inaktivitás során nagyobb a fogyasztásuk, mint amit az újbóli elindítás igényelne.

"...amik rosszul vannak programozva..." --- Én pont az ilyeneket kezelem inkább kézzel, amikor már tudom hogy kézzel leállítani optimálisabb...

ápr. 15. 19:05
 10/15 XXXBalazs ***** válasza:
100%

#8-as válaszolónak minden szava igaz.

Bár #9-esnek is igaza van abban, hogy ha egy alkalmazást huzamosabb ideig nem használ, akkor érdemes lehet manuálisan kilőni, nem a rendszer miatt, hanem hogy a recent apps listában ne foglalja a helyet. Egyébként bootnál a rendszer nem indítja újra a korábban megnyitott alkalmazásokat. És de, amikor egy appról átváltasz másikra, a rendszer inaktív állapotba teszi, és ez minden alkalmazásra igaz.

ápr. 16. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Milyen Android alkalmazás hiányzik számotokra?

Sziasztok, Android niche-ket keresek, van valakinek valamilyen jó ötlete? Inkább globális alkalmazás ötleteket keresek és előnyben részesítem a női tematikát.

IPhone: app frissítések alkalmával újraindul, miért?

iPhone: App Store alkalmazások kézi frissítésekor (egyszerre 3-4 alkalmazás) a frissítés után újraindul, már 3-4 alkalommal figyeltem ezt meg. Miért van? Akkumulátor 100% és minden rendben van, nem alacsony töltöttség miatt csinálja. Más is tapasztal ilyet?

Kamera streaming alkalmazás androidra?

Egy olyan alkalmazás érdekelne ami lényegében egy kamera app és tudok vele közvetíteni valamilyen általam létrehozott szerverre. A felhasználási cél az lenne, hogy egy esetleges rendőri intézkedés során a rögzített felvételek ne csak a telefonomon legyenek meg hanem...

Milyen megbízható hívásrögzítő alkalmazások vannak Androidra, lehetőleg ingyen?

Jó eséllyel meg fognak zsarolni, mert megtudtam valamit, amit ha elmondok, akkor pár ember elég csúnyán fog egymásra nézni itt a városban. Nyilván nem akarom elmondani, mert nem az én dolgom, de be akarom magam biztosítani. Mivel a számom tudja az egyikőjük, fel...

A OneTV alkalmazás működik valakinél stabilan? Mi a titka?

Nálam legtöbbször képtelenség visszanézni bármit. De miért?

Repülőgép üzemmódban játszak a telefonnal? Hosszabb videokamerázásnál is a repülőgép üzemmódot használjam?

Nagyobb komolyabb játékoknál Repülőgép üzemmódban érdemes játszani a telefonnal? Hosszabb videó készítésnél vagy hideg időben kamerázásnál is érdemes bekapcsolni a repülőgép üzemmódot hogy ne merüljön annyira az akkumulátor? Vagy nem szükséges ezzel foglalkozni?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!