Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ebből melyiket választanátok...

Ebből melyiket választanátok ha az üzemidő és a kamera a 2 fő szempont?? Honor Magic8 Pro, Iphone 16 Pro Max, Xiaomi 15T Pro. Nem tudok dönteni.

Figyelt kérdés

júl. 4. 14:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
10%
egyiket sem .
júl. 4. 14:45
 2/11 anonim ***** válasza:
58%

16 Pro Max. Kiegyensúlyozott és jó választás.

Nyilván IOS+Apple őköszisztéma miatt elsősorban, de maga a készülék tudása is bőven a legjobbak között van.

Más kérdés, hogy az IOS a 18 óta már messze nem a legstabilabb OS. Ha nem fontos, hogy Apple legyen felvenném a listára az S Ultra-t is.(S24 Ultra-tól felfele)

júl. 4. 22:10
 3/11 SandorKS ***** válasza:
37%

Szia Kérdező!

Először is azt kellene tisztázni, hogy most milyen telefonod van. Ugyanis, ha Androidos, akkor az iPhone-t nem javasolnám (hacsak korábbról nincs ilyen tapasztalatod)!

A legnagyobb hiba az új készülék kiválasztásakor az, amikor valaki egyik rendszerből akar váltani a másikba.

Bár az iPhone-ok világa egyöntetűbb, de ha most Androidos készüléked van, nagyon nem javaslom a váltást. A családomban is nagyon megszívta az, aki ezt meglépte. Méghozzá a váltás után kb. 3 évvel tudta csak rutinból kezelni az új készüléket.

Tehát az első tisztázandó kérdés:

1. Android, vagy

2. iPhone?

Ameddig ezt nem döntötted el, ne is kérdezz semmit sem.

júl. 5. 07:33
 4/11 SandorKS ***** válasza:
37%

Második probléma:

Manapság rendkívül sok program kerülhet egy telefonra. Ezek egy része zabálja az energiát, de úgy, mintha holnap már eljönne az energia Kánaán! Tehát mértéktelen energia fogyasztókkal fogsz találkozni (óhatatlanul).

Csak pár adat az aksikról:

1. Honor Magic8 Pro - 6270 mAh,

2. Apple iPhone 16 Pro Max - 4685 mAh,

3. Xiaomi 15T Pro - 4400 mAh.

Manapság érdemes 6 Ah fölötti aksival gondolkodni. Tehát kettő kiesett. Marad a Honor.

júl. 5. 07:39
 5/11 SandorKS ***** válasza:
37%

Harmadik probléma:

A kamerák szintjén kiegyensúlyozott a verseny. Most csak a fő kamerát nézem, mert azt használod majd többet. Tehát:

1. Honor - 50 Mpixel,

2. Apple - 48 Mpixel,

3. Xiaomi - 50 Mpixel.

Felbontásnál a Xiaomi vezet 8k-val (a többi "csak" 4k-s). A kérdés az, hogy te mire akarod használni?

1. Ha professzionális fotózásra, akkor Xiaomi (8k),

2. Ha profi képeket akarsz készíteni, akkor Xiaomi (Leica lencserendszer),

3. Ha amatőr foós vagy és soxor remeg a kezed, akkor Honor (Laser AF = lézeres autófókusz).

Az almás Dual LED egy "húha nagy" átverés. A makróknál még érdekes lehet, de normál fényképnél, táj fotózásnál piszkosul semmit nem ér!

júl. 5. 07:47
 6/11 SandorKS ***** válasza:
37%

Negyedik probléma:

Ez az almásnál nem tudom mennyire fordul elő, mivel nem szeretem, nem használom, nincs tudásom róla, de az Androidnál megtapasztaltam, hogy a rendszer frissítés fontos, hasznos, de ugyanakkor szívás is!

1. Honor - Android 16, a kérdés csak az frissítik-e és ha igen, meddig?

3. Xiaomi - Bár az általam megnézett táblázatban még csak Android 15 van írva, de nekem 15T-m van, már frissül 16-ra és most jelezte, hogy frissülni fog 17-re...

Tehát frissítés alapján Xiaomi.

De nagyon kétélű a frissítés. Nekem például pár programot "félig" működés képtelenné tett, illetve bizonyos részeket leállított az Android frissítés 15-ről 16-ra. Csak csendben jegyzem meg, hogy a legnagyobb bosszúságot nem is a programok üzemelése, illetve üzemképtelensége okozta, hanem az, hogy volt a főképernyőn egy óra, dátum kombóm, mellette meg időjárás kijelzőm. Alul meg volt egy lépés számlálóm (de csak mini alakban). Na most ezek eltüntek, vagy üzemképtelenné váltak. Az alábbiak szerint:

1. A dátum és idő (nagy számokkal, hogy messziről is jól látható legyen) frissítés után 1-2 hónappal tűnt el.

2. Az időjárrás kijelzés egyből leállt, de ez még nem zavar, mert be tudtam menni az ikonos progiba és ott megnéztem. Így maximum bosszantott. Addig volt ez, amíg mostanság (nem tudom mikor) egyszer csak eltűnt. Mintha soha sem lett volna ott.

3. A lépés számláló jelenleg is működik, de a régi kis 1 ikon magas, 2 ikon széles kijelzés helyett a 2 ikon magas, 4 ikon széles modul jött (nem kértem) és átcsúszott a 2. oldalra. Így hiába csoportosítottam ikonjaimat mégis két oldalt kell kezelnem. Márpedig az egykezes kezeléskor könnyű oldalt váltani, azaz átcsúszni az első oldalról a másodikra, vagy vica-versa! Ez gyors kezelésre készülve rettentő idegesítő és hátráltató!

júl. 5. 08:03
 7/11 SandorKS ***** válasza:
0%
Hja, az időjárás kijelzés esetében az ikonos progi is eltűnt...
júl. 5. 08:09
 8/11 anonim ***** válasza:
50%

Nem érdekel senkit az AI-s válasz.

Pont azért kérdezi meg valaki a gyakorin...

Egyébként meg semmi kockázat nincs IOS-re váltani, akkor sem ha valaki Androidról teszi. Nyilván ha már sok Apple eszköz van, akkor nehezebb visszafordítani, de igazából ez az egyetlen hátránya.

júl. 5. 14:25
 9/11 XXXBalazs ***** válasza:
Én személy szerint nem szeretem az Apple ökoszisztémát, de kamerában a felsoroltak közül szerintem az iPhone a legjobb. Üzemidőben viszont inkább a Xiaomi.
júl. 5. 14:57
 10/11 SandorKS ***** válasza:
0%

Tisztelt #8-as!

Ha te pontoztál le engem és azért, mert szerinted AI-t használtam, akkor jelzem hogy alapvető tévedésben vagy.

1. Bár nem idegenkedem alapból az AI-tól, de nem szoktam használni (a gépemen 2 is fent van, nem én telepítettem).

2. Élő, úgymond hús-vér nyugger vagyok és elég nagy családban létezem (kb. 160 fő), tehát komoly rálátásom van sok mindenre!

3. Korábban (most már abbahagytam a feleségem halálakor) rendszergazda voltam a család 38 gépén és telefonokban, laptop ügyekben is soxor segítettem (és talán jó tanácsokat is adtam). Ezért is szerettek a családtagok.

4. Nem is azt írtam, hogy kockázatos iOS-re váltani, hanem azt, hogy 3 év, mire teljesen megszokod. Addig rengeteg problémát okoz és az biztos, hogy soxor egy-egy funkciót nem fogsz megtalálni (elsőre, mert azért van benne logika és ki lehet silabizálni).

5. Én azért nem tudok az iOS-ről nyilatkozni, mert korábban ellenérzéseim voltak az almás céggel szemben, ezért soha nem használtam az eszközeit. A családban viszont van, aki csak almásat használ. Tehát van ilyen és olyan ismeretem is (csak alap).

júl. 6. 08:09
1 2

További kérdések:

Xiaomi Redmi Note 11 reboot loop megállítása?

Hónapok óta csinálja már ezt minden újraindítás/bekapcsolás után, de eddig mindig meg tudtam valamivel állítani. Egy ideig segített, ha ultratakarékos módba tettem, utána 1-2 reboot után helyreállt. Utána már az sem volt elég. Safe mode segített, majd már az sem. Utána...

Honnan lehet megbízhatóan nem rohadt dragán iPhone 17 vásárolni?

Szeretnék új telefont vásárolni de elég borsos az ára néztem árukeresőn hogy milyen árakban mozog de ami olcsóbb abban nem igazan bízom meg. Valakinek van tippje hogy honnan érdemes vásárolni ?

Huawei p40 vagy Motorola edge 50 pro?

Egy régebbi Huawei vagy Motorola ? Hasonló áron van

Új Telekom mobil appban előfizetős telóról más szám dominós feltöltése hogyan? Én látom rosszul, hogy nincs rá opció ?

Na mert most úgy látom, hogy én aki dominós vagyok fel tudom másikét tölteni, az egyenlegfeltöltés menüben, viszont apám előfizetős és nála nem láttam, de lehet nála máshol van..

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!