Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Minek kell az embereknek több...

Minek kell az embereknek több százezer forintos mobiltelefon? Mi az előnyük azon kívül hogy kicsit jobb képeket csinál és több hely van rajta?

Figyelt kérdés
Ma már az olcsóbb telefonok is tökéletesen megfelelően képesek ellátni azokat a feladatokat amiket az emberek használnak, akkor miért akarnak egy vagyont kiadni rájuk? Mire használják ezeket a drága telefonokat?
júl. 25. 22:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%

Kétféle ember vesz ilyet:

- aki tényleg kihasználja az új funkciót (pl professzionális filmes, és mondjuk az Apple ProRes formátumában akar forgatni iPhone-nal, mint szuperkönnyű kamerával),

- aki csak divatból veszi, jobban érzi magát a legújabb modelltől.

júl. 25. 22:34
 2/13 anonim ***** válasza:
52%

Mert az olcsóbb telefontól agyrákot kapok, amíg megnyit egy alkalmazást vagy elhúzom a képernyőt a következő oldalra és beszaggat, mintha 1998 lenne.

Nem divatból veszem, a 3GS óta csak iPhone-t használok, nekem ez a természetes és szerintem ezen sokkal többet pattognak azok, akik olcsóbb telefont vesznek, mint akik a drágákat, legyen ez iPhone vagy a csúcskategóriás Android modellek. Én csak megyek és veszek egy új iPhone-t ha új telefonra van szükségem, még csak nem is évente váltogatom. Több gondolat nincs mögötte, nincs szükségem rá, hogy egy telefontól próbáljam magamat jobban érezni.

júl. 26. 03:44
 3/13 anonim ***** válasza:
40%

Mindenki arra baxa el a penzet, amire akarja.

Ha hitelből csinálja, annál jobb.

Ilyen ez a fogyasztói társadalom.

Ha megszerzett valamit, örül neki 10 percig, de utána már xarul érzi magát, mert ott a következő "kincs", ami másoknak már van, de neki még nincs és azt is meg kell szerezni.

júl. 26. 07:37
 4/13 anonim ***** válasza:
64%

Nem tudom, miért pörög ezen egy csomó ember, vannak, akiknek szükségük van jó telefonokra, meg vannak, akik ezzel akarnak felvágni - de ehhez másnak semmi köze.

A kérdésed megy olyan, hogy minek kell valakinek egy jó autó, mikor egy olcsó Dacia is elviszi A-ból B-be.

A telefonoknál (meg az autóknál is) az olcsó NEM ugyanazt tudja, a minöségkülönbség igen nagy - csak ezt az sosem látja, aki a legolcsóbb valamit veszi, nincs összehasonlítási alapja.

Kinek mire van igénye, és ha van rá elég pénze, akkor vegyen azt, amit akar.

júl. 26. 07:57
 5/13 anonim ***** válasza:
45%
Nem, nem látja el ugyanazt a feladatot, legalábbis nem olyan sebességgel, és/vagy minőségben, vagy más tekintetben, bár ettől még lehet túlzásnak nevezni. Valakinek nem az. De lehet, hogy szereti a szoftvert, és ezért meg kell vennie a drága hardvert. Lehet, hogy tényleg csak azt gondolja, hogy menő, vagy nem ért hozzá, de másoknak is ilyen van, ezért megveszi. Mondjuk engem is irritál kissé, ha pl. iPhone Pro-t látok némelyeknél, pl. egy nőnél, aki valószínűleg kapta, vagy azért vette, mert megteheti, közben tényleg elég lenne neki pl. egy Samsung Galaxy A0x.
júl. 26. 09:20
 6/13 anonim ***** válasza:
36%

Hagyjuk már ezt a kérdést.

Ülj be egy Suzuki Swift-be, utána egy AMG Mercibe.

Ugyanez a helyzet. Nem kihasználás terén, hanem kényelemben, funkcióban.

Kb. ez a különbség.

Megvettem a 15 Pro-t, kap ezer évig frissítést, még 10 év múlva is kapok hozzá akkumulátort, a sarki kisbolttól az iStyle-ig mindenki ismeri ezért szervizelhető. Mindenféle körülmény között tudok jó képet lőni.

Nem kell kávét főznöm alkalmazás váltás között, folyik minden.

Ezt jelenleg egy gyártó tudja csak, a Samsung az S Ultra vonalon. De az meg elég nagy tégla...

Szóval összefoglalva azt fizeted meg a csúcstelefonnál, hogy sokáig megbízható legyen. Napi 5-6 órás SoT-tal miért használjak valami vacakot, miért sajnáljam rá a pénzt, amikor ezt használok mindenre?

Kb. olyan, mintha céges autókat valaki Passat helyett nézne egy 2001-es Swift-t, mert A pontból az is elvisz B-be.(csak nincs klíma, tempómat, és valószínűleg ütközőskor vége lenne)

júl. 26. 11:33
 7/13 anonim ***** válasza:
54%

#5.Egy fontos dolgot kihagysz a képletből: ergonómia és kezelhetőség.

IOS nagyon butabiztos, könnyú kezelni. Nem mellesleg fogj a kezedbe egy 6,3"-os telefont, utána egy 6,9"-t. Ég és a föld a különbség.

Mondhatni a kis méret manapság csúcstelefon exkluzív tulajdonság lett.

júl. 26. 11:36
 8/13 anonim ***** válasza:
5%
Semmitvel nem tud többet a 200 ezres mint az 50 ezres. Maximum nagyobb a tárhelye. Én most váltottam buta telefonra, elegem lett a netes, lapos tehénxar klón egyforma telcsikböl, amiket még felvenni vagy letenni sem lehet ha rájuk az ötperc.
júl. 26. 13:24
 9/13 XXXBalazs ***** válasza:
100%
Nem mindegy, hogy valami lassú szarral kell szenvedned, aminek még a kamerája is full homály és szép a kijelzője, vagy van egy normális telód, ami gyors, jó képeket készít, és tud minden mást is, amire szükséged van (pl. NFC).
júl. 28. 06:45
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

8-as: nem a víz hülye, ha a kacsa nem tud úszni!

Ha nem tudsz egy telefont kezelni, az nem a telefon hibája.

Ha meg nem látsz különbséget egy 200 ezres és egy 50 ezres telefon között használatban, az csak azt mutatja, nincsenek igényeid, és nem veszed észre, amivel több az egyik, mint a másik.

júl. 28. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Honnan van az embereknek ennyi pénze telefonra és egyéb dolgokra?

Szinte mindenkinek 100e Ft feletti telefonja van manapság! Nekem 50e-nél drágább sose volt, mert nincs rá pénz. Mi a munkája az olyan embereknek (vagy a szüleiknek, vagy akitől kapják) akiknek ilyen 400 ezres iPhone-ja meg hasonlója van? Én sose kaptam a szüleimtől se...

Miért jó az embereknek az üveghátlapú mobiltelefon?

Leesik azonnal széttörik,muszáj védeni tokkal de akkor a szépség előnye oda,hőháztartás szempontjából az üveg borzalmas fémhez képest. A vezetéknélküli töltés meg akugyilkos nem ér annyit

Miért okoz ekkora felháborodást az embereknél, ha egy mobiltelefont jack aljzat nélkül adnak ki?

Nem értem, miért okoz ez ekkora gondot az embereknek? Nekem egy Pixel 2 öm van és járt hozzá egy adapter, amibe beledugom a fejhallgatóm és csak annyi a különbség, hogy nem egy jack csatlakozót dugok be a telefonomba használatkor, hanem egy usb-c -t. Tudomásom szerint,...

Lehet olyan MOBILtelefont kapni, ami hallássérült embereknek készült?

valahol olvastam egy ilyenről,de nemtudom mi a márkája. tudna valaki segíteni? néztem már a gugliba is,de csak vonalas telefont találtam,de nekem mobil kellene!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!