Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért nem vesznek az emberek...

Miért nem vesznek az emberek mostanaban használt dolgokat pl bútor telefon marketpalacen pedig tele vanak pénzel a magyarok mikor 5 milio volt egy ház nem vették most meg 40 millióért veszik mint cukrot miért van ez?

Figyelt kérdés
Régen megvettek mindent a magyarok meg cigányok egyaránt hugyos matractoll kezdve a repedt telefonokon e régi bútort mindent vették most miért nem? Amióta kitört ez az ukrán haburu de ez már majd 4 éve és azóta se vesznek semmi reggel mindent lehetett adni miért nincs kedvük az embereknek venni ?
okt. 31. 08:41
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Mert régen a tárgyak minősége sokkal jobb volt és a használt bútortól csak azért vált meg a tulaj, mert megunta, nem azért, mert majdnem szetesett
okt. 31. 09:13
 2/8 anonim válasza:
88%

Èn leginkább azért nem veszek, mert horror áron akarnak tőle megszabadulás, ès nem is èr annyit amennyiért elakarják adni.

Adott egy példa, venni akartam egy vázát ami megtetszett, írtam is az eladónak, 15 ezer forintért akarta eladói, aztán nézegettem a neten ugyanaz a váza egy másik oldalon 9 ezer forint volt, a másik dolog meg sok boltba szètnèznek ès inkább újat vesznek.

okt. 31. 09:37
 3/8 Szirty ***** válasza:
85%

"mikor 5 milio volt egy ház nem vették most meg 40 millióért veszik"

Akkor is vették.

Azt is vedd számításba hogy sokan úgy vesznek házat hogy a régit eladják.

Most kb. hatszor annyiba kerülnek az ingatlanok.

Tehát amikor eladja hatszor annyit kap érte. Viszont venni is hatszor annyiért tud.

okt. 31. 09:46
 4/8 anonim ***** válasza:
80%

Az eladott bútorok többsége elavult, ósdi, pocsék elrendezésű vagy már újkorában is olcsó volt, ezért ingyen se kell a többségnek. Ha véletlenül találok egy modernebbet, akkor azt megpróbálják az eredeti ár feléért, háromnegyedéért adni, miközben még a pakolást, szállítást is meg kell oldani. Akkor már inkább megveszem az újat, ami még gyári állapotban van és biztosan nem lóg és penészes minden eleme és a zsanérok sincsenek totál kikopva.

Telefont nem vennék használtan, mire eladósorba kerülnek, az akku már gatya és a hardver már elavult. Pont ezért adják el.

Marketplacen retrót szoktam venni, nagyszerű dolgok szoktak előkerülni a pincékből, padlásokról.

okt. 31. 10:37
 5/8 Morzsi007 ***** válasza:
80%
Igen, bútorból inkább megveszik az újat, lehet vékonyabb, meg gyengébb konstrukció, de sokkal jobban fog kinézni és nem egy autóról van szó, hogy elkopik vagy tönkremennek benne az alkatrészek. Pofátlanul sokat is kérnek ezekért a dolgokért. Műszaki cikkeknél is legtöbbször hasonló a helyzet. Legutoljára monitorral jártam így, használtan árultak 45-50 E Ft-ért 1-2 évest, jobbat tudtam venni újonnan 60000E Ft-ért.
okt. 31. 10:48
 6/8 anonim ***** válasza:
64%

Régen sem vettek meg mindent.

Amúgy meg tele van kamus cigókkal, meg álmodozókkal a felület, akik a használt, hibás szarokért az új ár 80-90%-át szeretnék kapni.

okt. 31. 10:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Mert bútor esetében szigorú tárolási szabályoknak kell megfelelni. Míg használtan nem tudom, hogy mennyire penészes, dohányos házból kapnám.

Van rá garancia, a szállítása kultúráltan van megoldva, minden darabja fixen megvan és a mai bútorok többségét max 2x lehet összerakni.

Míg ha használtan venném nem tudom mennyire lesz a másik "tesó". Logisztikázzak össze olyan időpontot, ami mindenkinek jó (magam mellé valakit pakolni, érjek rá én is meg az eladó is), ha olyan szerezzek hozzá autót (szekrénysort nem tudok a pici Suzukimban elhozni), menjek oda, szereljem szét és még rakjam is össze. Ha pedig ezek közben sérül így jártam.

okt. 31. 12:48
 8/8 anonim ***** válasza:
"tele vanak pénzel a magyarok" , "40 millióért veszik mint cukrot " - te melyik párhuzamos valóságban létezel?
nov. 2. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!