Miért kapcsol ki a cd-s rádió?

válasza:Ha rázkódásra kapcsol ki, nyilván kontakthibát kell keresni, forrasztások stb.
Volt nekem is régen olyan levehető előlapos darab, ahol egy idő után épp a levehető rész csatlakozása lazult meg, a keret kopásai miatt, hasonló hibát is produkált.

válasza:Lemerül az akkumlátora!
Ezek akkuról működnek, a hálózatról csak a töltést kapja.
A töltöje nem bírja ellátni árrammal ha az akku már rossz. A hálózatról csak tölteni tud, működni nem.
Ki kell cserélni benne a lion cellákat.

válasza:Most látom, valamiért autórádióban gondolkodtam, talán keveredett két kérdés.
Lényeg, hogy az 1. választ autós készülékről írtam.

válasza:Igen. Van tápkábele. De azzal csak az akkut tölti, ami belül van.
Azért kapcsol ki, mert már döglődik benne az akku, és hiába van bedugva a tápkábele, az nem tudja működtetni a cds rádiódat, csak az akkut tölti.
Sok ilyen rádiót szoktam javítani.
Szét szedtem már. Nincs benne akku. Egy egyszerű tápkábelről 220v-ról működik csak. Van neki elem tartója, ha onnan akarom működtetni. De elem nincs benne. Annyi javítás volt, hogy
Antenna csere volt.
Különben is, Ha lenne belső akku akkor táp kábel nélkül is működnie kéne. A táp kábel meg egyszerű dugó. Ha akkut töltene akkor adapter lenne a végén nem dugó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!