Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Melyik CD-lejátszót ajánlanátok?

Melyik CD-lejátszót ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Egy Sony STR-DH190-es erősítőhöz és egy sony ss-cs5-ös hangfalhoz szeretnék CD-lejátszót vásárolni akár újonnan, akár használtan. Nézegettem egy régebbi, Sony CDP - XE330 lejátszót és egy régebbi Yamaha cdx 596 típusú lejátszót. Melyiket ajánlanátok?

Ha új lejátszóról van szó, akkor egy Yamaha CD-S303 típusú lejátszót néztem. Ez mennyiben állja meg a helyét az előbb felvázolt régebbi modellekhez képest és mennyire ajánlanátok?

A válaszokat előre is köszönöm!

dec. 2. 19:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Attól függ, mit keresel. Ha nagyon olcsón akarsz nagyon jót és tudsz angolul egy kicsit, ajánlom az alábbi videót. Pénzlocsolás nélkül jobb hangzás.

www.youtube.com/watch?v=khzxNBgUpuY

dec. 2. 21:30
 2/4 anonim ***** válasza:
A sony-t venném ezekhez. Hangzásban nincs nagy különbség közöttük, eléggé "lelketlenül" szól mindegyik. A jó CD hang az elsőnek kiadott lejátszókból jött ki, pl a philips cd100 és társai, de a felvázolt komponensekhez felesleges drága lejátszót venni, mert nem adják vissza a lejátszó hangzásbeli tudását.
dec. 2. 23:08
 3/4 Morzsi007 ***** válasza:
Tapasztalataim alapján azon múlik, milyen minőségű DAC van bennük. Ez határozza meg a hangzás legnagyobb részét. Ha van otthon jobb fajta DAC-od és választasz egy olcsóbb CD lejátszót, amin van koax vagy esetleg optikai digitális kimenet, akkor komolyabb hang minőséget érhetsz el vele, mintha a saját DACját használnád Line out kimenettel.
dec. 3. 06:50
 4/4 Morzsi007 ***** válasza:
Egy kicsit utánanéztem a specifikációknak. A 2 régiből a Yamaha jobb lenne, a DAC, ami benne van, ha jól tudom egy Analog Device gyártmány, ami analógos, meleg hangja miatt szerethető. Az új Yamaha specifikációja szerint a két régi között helyezkedik el. Viszont az ár nem mindegy, ahogy az sem, hogy a régi Yamaha lézernyalábja mennyire megviselt, mert ugye ezek használattól függően elöregednek és akkor jön az olvasási hiba. Ha lenne egy jó minőségű CDX 596 én azt választanám. Persze megfülelném előtte.
dec. 3. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!